Nieuws 18 – Eerst even normaal nieuws dan weer de HYPE

Eerst even een normaal Nieuws zoals we gewent zijn informatie te zien over…… daarna weer de HYPE die ons in de ban houdt!

BIZAR. Zo vaak moet je je jeans écht wassen

 © Metro

Toegegeven, de keren dat we het afgelopen jaar een jeans aantrokken, waren op één hand te tellen. Als je de hele dag van thuis uit werkt, zit een joggingbroek (of een pyjama) nu eenmaal een stuk comfortabeler. Toch geen kat die het ziet. Maar ooit komt er een tijd waarin jeans weer de norm worden en daar kunnen we ons nooit vroeg genoeg op voorbereiden.

Hoewel een jeansbroek niet het meest comfy kledingstuk ter wereld is, kijken we er stiekem best wel naar uit om ons nog eens presentabel aan te kleden. De laatste keer dat we voor de spiegel stonden om te beslissen wat we zouden aandoen voor een avondje uit is immers al veel te lang geleden.

Meer wassen = sneller slijten

Als we opnieuw normale kleding beginnen te dragen, betekent dat echter ook dat we onze wasmachine uit zijn winterslaap moeten halen. Tegenwoordig wast dat ding niet meer dan een paar maskers, onderbroeken en T-shirts, maar daar komt op dat moment zonder twijfel verandering in. Helaas is al dat wassen niet bepaald voordelig voor het milieu, noch voor je kleding zelf. Hoe meer je wast, hoe sneller je kledingstukken zullen slijten.

Ongewassen jeans

Volgens Chip Bergh, de CEO van het wereldwijd beroemde jeansmerk Levi’s, zijn al die wasjes echter nergens voor nodig. Sterker nog, de Amerikaan beweert dat je je jeansbroek zelfs nooit moet wassen. Oppervlakkige vlekken haal je eruit met een sponsje of een oude tandenborstel, geurtjes verdwijnen als je je broek even laat luchten in de wind. De kans is groot dat je nu vol walging verder leest, maar dat is onterecht. Uit studies is namelijk al gebleken dat een jeans die vijftien maanden elke dag gedragen werd zonder te wassen niet meer bacteriën bevat dan een exemplaar dat vijftien dagen niet werd gewassen. Het vuil stapelt zich met andere woorden dus niet op. Misschien vind je het zelf wat heftig om je jeansbroek nooit meer in de wasmachine te gooien, maar je kan hem dus zonder problemen verschillende keren aan zonder wassen. Beter voor je portefeuille, voor je jeans en voor de planeet.


Opnieuw meer dan 2.000 nieuwe besmettingen per dag

 Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 8 en 14 januari werden per dag gemiddeld 2.010,1 nieuwe besmettingen geregistreerd, een stijging met 9 procent ten opzichte van een week eerder. De stijging blijft wel vertragen: zondag ging het nog om een stijging met 11 procent.

In totaal zijn nu al 678.839 mensen besmet geraakt met het virus.

Het aantal overlijdens en nieuwe ziekenhuisopnames blijft ondertussen dalen.

Tussen 8 en 14 januari stierven elke dag gemiddeld 51,4 mensen aan COVID-19, een daling met 6 procent in vergelijking met de week ervoor.

Er liggen nu 1.892 COVID-patiënten in het ziekenhuis, van wie 367 op intensieve zorgen. Dat zijn er telkens 4 procent meer dan een dag eerder. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalde tussen 11 en 17 januari wel nog met 10 procent, tot gemiddeld 115 per dag.

Koffietafel met 69 aanwezigen stilgelegd, slechts een aanwezige weet te ontsnappen

De politie heeft zaterdagnamiddag in Nossegem een koffietafel stilgelegd waarop 69 personen aanwezig waren. Eén aanwezige wist te ontsnappen aan de controle, de anderen kregen allemaal een boete. Voor sommige personen was dat niet de eerste keer.

Zie maar eens, zulke toestanden ga je krijgen verraders achterbakse beschuldigingen enz. Die komen ook in oorlogsgebied voor. Opletten dat we onze normen niet gaan vervagen.

Eline De Munck krijgt verwensingen na selfie met Open VLD’ers

“Alle veiligheidsmaatregelen en afstandsregels werden gerespecteerd”, klonk het bij Open VLD. De partij verdedigde haar nieuwsjaarsreceptie door uit te leggen dat iedereen op minstens 1,5 meter van elkaar zat en dat de band in een andere ruimte stond. Maar een selfie van Eline De Munck, die de receptie presenteerde, gaf “een verkeerd beeld vanuit dat perspectief”, zei voorzitter Egbert Lachaert.

De Munck zelf was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar, maar verdedigde zich eerder al op Instagram door uit te leggen dat alles conform de regels was verlopen en toonde een foto waarop de afstand tussen haarzelf en de voorzitter en premier duidelijk te zien was.

Van Ranst: “Britse variant zit overal in het land”

Is dit de tactiek die hij collega’s leerde bij het congres seminar wat hij gaf?

Maak de mensen gewoon bang dan gaan ze wel luisteren!

© Aangeboden door Belga

De Britse variant van het coronavirus is intussen al verspreid in heel het land. Dat zegt Marc Van Ranst vandaag aan Belga. Over hoeveel gevallen het gaat, is volgens de viroloog op dit moment onmogelijk te zeggen.

Het voorbije weekend doken er in ons land meer en meer besmettingen op met de Britse variant van het coronavirus. Twee scholen, in Kontich en Edegem, houden de deuren zelfs een week gesloten omwille van de nieuwe variant. In het West-Vlaamse Houthulst is het aantal besmettingen spectaculair gestegen, mede dankzij de Britse variant.

Volgens viroloog Marc Van Ranst zit de nieuwe variant van het virus intussen dan ook in heel het land. “Als die in Houthulst geraakt, moeten we niet naïef zijn en denken dat de Britse variant niet in heel het land zit”, klinkt het. “Ons land is te klein om die varianten op één plaats te houden.”

Het is volgens Van Ranst onmogelijk om te zeggen hoeveel besmettingen er met de Britse variant zijn. “Sommige labo’s kunnen die varianten detecteren, andere niet. De meeste positieve stalen duiken op in Brussel, maar dat komt omdat daar de teruggekeerde reizigers worden getest.”

De viroloog hoopt dan ook dat de grenzen gesloten worden, in de hoop om de verspreiding te beperken. Tegelijk pleit hij ook voor het massaal testen om te weten hoe en waar het virus zich manifesteert. “Klimatologisch is dit een periode die heel bevorderlijk is voor het virus, we moeten dus heel voorzichtig zijn en volop blijven testen”, besluit Van Ranst.


Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit

Updated 18 min geleden41 min geleden in BINNENLAND

MOSKOU – Rusland wijst twee Nederlandse diplomaten uit in reactie op de uitwijzing van twee Russische diplomaten door Nederland in december. Het duo werkt op de ambassade in Moskou. Ze moeten het land binnen twee weken verlaten. De Nederlandse ambassadeur in Moskou is ingelicht, meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Rode Plein in de Russische hoofdstad Moskou.

Ⓒ AFP

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) meldde op 10 december dat twee diplomaten van de Russische ambassade in Den Haag het land moeten verlaten omdat ze zich bezighielden met spionage in de Nederlandse hightechsector. De twee werden tot ongewenst persoon verklaard.

Moskou had al aangegeven met een „symmetrische” reactie te komen. Bij uitwijzing van diplomaten is het gebruikelijk dat het getroffen land als tegenmaatregel een gelijk aantal diplomaten het land uitzet. Ambassadeur Joost Reintjes werd maandag ontboden op het ministerie, waar hij te horen kreeg dat Rusland fel protesteert tegen de uitwijzing door Nederland.

De Russische regering ziet de spionagebeschuldigingen als ongegrond. „Opnieuw hebben de Nederlandse autoriteiten hun toevlucht genomen tot hun favoriete methode om ongegronde en lasterlijke beschuldigingen te uiten”, aldus het ministerie. „Deze onvriendelijke en provocerende stap, een nieuwe ronde van anti-Russische hysterie georganiseerd door Den Haag met hulp van regeringsgezinde media, toonden het gebrek aan gezond verstand en begrip in Nederlandse machtskringen van de echte problemen in het kader van de Russisch-Nederlandse betrekkingen.”

De twee diplomaten die Nederland moesten verlaten, werkten voor de buitenlandse inlichtingendienst SVR van Rusland en waren geaccrediteerd als diplomaat op de ambassade. De spionagezaak heeft volgens de AIVD „zeer waarschijnlijk schade toegebracht” aan de organisaties waar de Russische informanten actief zijn. De Russen hadden interesse in informatie over kunstmatige intelligentie, halfgeleiders en nanotechnologie.

Er zijn ook mensen die zeggen zomaar wat. Let op dat je niet voor het fake nieuws gaat!

MSTERDAM – De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de uitlatingen van een man die zei arts te zijn en die gisteren het protest tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam bezocht.

Nadat de demonstranten van het Museumplein waren verdreven, zei de Limburgse man in een live-uitzending tegen NH Nieuws en AT5 dat er geen coronapatiënten op de Intensive Care liggen. “Och man, laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de IC. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro. Maar zoiets wordt toch niet uitgezonden.”

Hij zou volgens verschillende Twitteraars inderdaad in het BIG register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) staan. Een woordvoerder van de Inspectie zegt tegen het AD meerdere meldingen over hem te hebben gehad naar aanleiding van zijn uitspraken.

“Als er sprake is van het geven van desinformatie door iemand die is opgenomen in het BIG register, nemen we contact op met betrokkenen en treffen indien nodig maatregelen”, zegt de woordvoerder tegen de krant.

Hebben we te laat ingegrepen om de Britse variant tegen te houden?

 © Metro

De Britse variant van het coronavirus is ons land binnengekomen nadat een persoon terugkeerde van vakantie en de quarantainemaatregelen niet naleefde. De oproep om de grenzen te sluiten wordt dan ook luider en luider.

Twee scholen in het Antwerpse, Edegem en Kontich, moeten de deuren een week lang sluiten nadat er enkele besmettingen met de Britse variant van het coronavirus werden vastgesteld. Niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel en hun gezinsleden moeten bijgevolg tien dagen in quarantaine gaan.

Ingeburgerd

De vrees dat de zeer besmettelijke Britse variant ook in ons land in opmars is, wordt dus stilaan werkelijkheid. Dat bevestigt viroloog Marc Van Ranst. “Die variant is ingeburgerd in ons land. Dat is nog niet de majeure stam op dit moment, maar net zoals in Nederland, Ierland en Engeland wint die variant aan terrein en dan moeten we daar ook rekening mee houden”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Grenzen sluiten moeilijke zaak

Hoewel er enkele weken geleden al gewaarschuwd werd voor de Britse variant blijven de grenzen voorlopig open. Wordt het niet dringend tijd om daar verandering in te brengen? “We vragen dat al een hele tijd. Die problematiek speelt op dit moment in alle landen in Europa. Grenzen sluiten is iets wat men in Europa niet graag doet. Dat wil de Europese Commissie tout court gewoon niet. Om daar dan tegen in te gaan als individueel land is niet eenvoudig. Men kan onze regering moeilijk met de vinger wijzen. Ik denk dat er heel veel goede wil is en dat men het probleem wel begrijpt, maar dat blijkt bijzonder moeilijk te zijn”, klinkt het.

Vaccin ook werkzaam tegen Britse variant.

Dirk Devroey: “Pas vanaf DAN zal vaccinatie het aantal besmettingen doen dalen”

De vaccinatie tegen het coronavirus is volop bezig, maar tegelijkertijd blijven de besmettingscijfers (lichtjes) stijgen. Die moeten een stuk lager liggen om weer naar het ‘normale leven’ te gaan. Maar dat zal nog niet voor morgen zijn, zo blijkt.

Nu ook in ons land de vaccinatie van start is gegaan, beginnen al heel wat mensen te dromen van een terugkeer naar het ‘normale leven’. Volgens professor Huisartsgeneeskunde (VUB) Dirk Devroey zullen we toch nog een tijdje op onze tanden moeten bijten. “Het zal zeker tot de zomer duren voor de vaccinatie het aantal besmettingen kan doen dalen. En dan hou ik geen rekening met de mutanten, die roet in het eten kunnen gooien. Een derde golf kan de vaccinatie bemoeilijken. Vergeet niet dat de vaccins moeten worden geprikt door dokters en verpleegsters. Als er een derde golf uitbreekt, moeten die worden ingezet in de zorg en zijn ze niet meer beschikbaar om te vaccineren. Er zijn ook veel vrijwilligers, dat klopt. Maar er moet toch altijd een arts in de buurt zijn”, vertelt hij in een interview in De Morgen.

Tijdbom

Devroey betreurt tevens het feit dat er momenteel geen strengere maatregelen opgelegd worden dan degene die er nu zijn. Hij waarschuwt dat het snel van kwaad naar erger kan gaan. “Er liggen twee tijdbommen klaar. Het aantal infecties is nog te hoog. Elk brandhaardje kan voor een nieuwe uitslaande brand zorgen, en er zijn te veel brandhaardjes die nog smeulen. We hebben in het Molse woonzorgcentrum gezien wat zelfs één man kan doen – bij het bezoek van de sint. Een kleine vonk kan een uitslaande brand worden. Dat was de redenering achter mijn pleidooi voor een hardere lockdown. Als we dat in december hadden gedaan, zouden we nu al naar de kapper hebben gekund”, besluit hij.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *