Nieuws 15- de regering Nederland – aftreden zou optie zijn.

Hoe is het toch mogelijk dat dit zo lang heeft kunnen duren, hebben de verantwoordelijke mensen hierin enig idee wat al die aangeklaagde mensen hebben en nu nog moeten doorstaan. En ook wat het voor de kinderen voor consequenties heeft. Dus niet alleen de gezinzorg-ouders zijn de dupe, maar ook de jongeren zelf en dan nog maar te zwijgen over de toekomst van dit soort organisaties die hulp moet bieden aan deze groep jongeren.

Heeft de regering dit wel door of kan het ze geen moer schelen? Weet u hoe (k)wiebes zich heeft gedragen tijdens het ondervragen over zijn beleid, in een woord schandalig! Hij kan als zovelen in deze zaak zich ook niets meer herinneren en verontschuldigt zich dat er toen niets uit op te maken viel, ja natuurlijk, met de kennis van nu wel meent hij. Hieruit maak ik (JvR) op dat hij niet geschikt voor deze baan was en is!

Wegwezen en snel ook!

Zat hij daar alleen om geld te verdienen voor zichzelf? De rest was dan zeker niet van belang?

John van Rest

Dag van de waarheid voor Nederlandse regering

© Aangeboden door Belga

Vandaag wordt de dag van de waarheid voor de Nederlandse regering Rutte III. De vraag of de regeringsploeg kan aanblijven na een vernietigende rapport over de zogenaamde “toeslagenaffaire” staat daarbij centraal. De leiders van de meerderheidspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zullen tijdens de wekelijkse ministerraad mogelijk beslissen over het lot van de regering.

De regering van Mark Rutte (VVD) wordt al een hele tijd achtervolgd door de toeslagenaffaire. De zaak draait rond zowat 26.000 ouders die onterecht werden beschuldigd van fraude met de toeslag voor kinderopvang. Door de harde fraudeaanpak bij de belastingdienst, die tienduizenden euro’s terugvorderde, kwamen duizenden mensen in financiële problemen terecht.

Een commissie die de affaire onderzocht, concludeerde dat de vele duizenden ouders die slachtoffer werden “ongekend onrecht” is aangedaan. De afgelopen dagen werd de roep richting regering om op te stappen steeds luider. Zo staat er volgende week een parlementair debat gepland over de kwestie. GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft al een motie van wantrouwen aangekondigd, die op steun van het grootste deel van de oppositie kan rekenen.

De druk werd donderdag nog verder opgevoerd met het vertrek van Lodewijk Asscher als lijsttrekker van de PvdA. Als voormalig minister van Sociale Zaken was hij een van de hoofdrolspelers in de keiharde fraudejacht van de Belastingdienst.

Een eventuele val van de regering zal normaal gezien niet leiden tot vervroegde verkiezingen. In Nederland vinden sowieso Tweede Kamerverkiezingen plaats op 17 maart. Bij een ontslag zal de regering, in volle coronacrisis, wel langer in lopende zaken blijven.

D-Day voor Nederlandse regering: val lijkt nabij na schandaal met kinderbijslag

© Aangeboden door Business AM

De Nederlandse regering zit in slechte papieren. En dat op twee maanden voor de verkiezingen. Een schandaal uit 2013 nekt het kabinet-Rutte.

Op 17 maart trekt de Nederlandse kiezer naar de stembus, maar het lijkt erop dat die verkiezingen wel eens vervroegd kunnen worden. Vrijdag bespreekt de regering van Mark Rutte of het nodig is om op te stappen nadat nieuwe informatie over een schandaal met kinderbijslag uit 2013 naar buiten kwam.

De crisis is het gevolg van een lang onderzoek naar het handelen van de belastingdienst. In 2013 lekte uit dat een Bulgaarse bende misbruik had gemaakt van uitkeringen voor kinderopvang door in Nederland te komen wonen en met terugwerkende kracht tot 8.000 euro op te eisen. Eens ze dat hadden, verdwenen ze met de noorderzon. En omdat de belastingdienst toen eerst betaalde en pas later controleerde, waren ze al vertrokken tegen dat iemand de fraude ontdekte.

26.000 gezinnen onterecht beschuldigd

Nadat dat was uitgelekt, ging de belastingdienst in overdrive en probeerde hij al het verloren geld te recupereren. In zijn geweld beschuldigde de dienst 26.000 gezinnen onterecht van fraude, die dan ook tienduizenden euro’s moesten terugbetalen. Protesteren hielp niet en de gezinnen voelden zich ‘machteloos tegenover de machtige instituten’. Een parlementaire onderzoekscommissie publiceerde eind vorig jaar een rapport dat de regering, de belastingdienst en het parlement verweet dat ‘burgers niet de bescherming kregen die ze verdienden’.

De voorbije weken was er crisisoverleg binnen de Nederlandse regering en die leidt vandaag tot een hoogtepunt. Premier Rutte wil voorlopig nog niet reageren ‘omdat ik niet met de media kan praten voor de ministerraad dit besproken heeft’, maar hij sluit een val niet uit. Als een van de regeringspartners vindt dat een ontslag noodzakelijk is, stapt iedereen samen op, klinkt het.

Asscher

De oppositie legt Rutte alvast het vuur aan de schenen. Donderdag besliste socialistisch fractieleider Lodewijk Asscher, die volgens het rapport in de vorige regering-Rutte ‘verantwoordelijk was voor het ongekende onrecht’ als minister van Sociale Zaken, om zich niet langer verkiesbaar te stellen in maart.

Dat verhoogt de druk op Rutte om zijn derde regering niet tot het einde voort te zetten. Later op vrijdag komt de Nederlandse leider met een reactie op het rapport.


DEN HAAG – Premier Mark Rutte wil wel door als lijsttrekker van de VVD, ondanks het aftreden van zijn kabinet vanwege de affaire met de kinderopvangtoeslag. De kiezer moet dan maar oordelen of ze op zijn partij stemmen, aldus Rutte.

Zeker, zeker, zeker!

Ⓒ ANP/HH

Het stoppen als lijsttrekker heeft hij ook niet overwogen, zei Rutte in de persconferentie waarin hij het opstappen van zijn kabinet toelicht. „Het is aan de kiezer. Ik heb zelf geen directe betrokkenheid. Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat wel goed en niet goed gaat.” Hij wees erop dat de hele impact van deze kwestie pas vorig jaar zomer volledig in beeld is gekomen.

Aantal coronabesmettingen stijgt al 7 dagen op rij

 © Belga

Voor de zevende dag op rij stijgt het aantal coronabesmettingen in België, terwijl de ziekenhuisopnames en overlijdens dalen. Tussen 5 en 11 januari zijn gemiddeld 2.086 besmettingen per dag vastgesteld, 24 procent meer dan de week ervoor. Maar in die week is er wel veel meer getest, tot 61% meer.

De afgelopen week werden per dag gemiddeld 2.086 nieuwe besmettingen bevestigd. Dat is 24 procent meer dan de week ervoor. België telt sinds de uitbraak van de pandemie al meer dan 672.000 positief geteste mensen. De afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 43.300 tests afgenomen. Dat is 61 procent meer dan de week ervoor. De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het aantal totale testen) bedraagt nu 5,3 procent. Dat betekent dat 5 op de 100 van de afgenomen testen positief waren.

Van 7 tot 13 januari werden elke dag gemiddeld 122 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling met 7 procent. In totaal liggen er nu 1.908 coronapatiënten in het ziekenhuis. 360 onder hen liggen op intensieve zorg. 184 patiënten hebben beademing nodig.

Het gemiddelde aantal overlijdens blijft dalen in ons land. Afgelopen 7 dagen overleden elke dag gemiddeld 53 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is 18 procent minder dan de week ervoor. In totaal zijn al 20.294 doden te betreuren als gevolg van COVID-19 in ons land.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sciensano/Illustration picture: Belga)

Van Ranst wil verbod op niet-essentiële reizen

 © Belga

Viroloog Marc Van Ranst pleit ervoor om niet-essentiële reizen te verbieden in een poging de deur voor de Britse variant van het virus niet wagenwijd open te laten staan. “We zitten toch al aan een 100-tal gevallen van de Britse variant en waarschijnlijk moeten we dat aantal nog met 100 vermenigvuldigen. De varianten zijn hier, de reizigers hebben er heel wat mee binnen gebracht en dat brengt een extra stress op het systeem. Het is dweilen terwijl de kranen openstaan”, zegt viroloog Marc Van Ranst, viroloog aan de KU Leuven bij VRT. “Al maken we het virus niet gemakkelijk. We houden afstand, we dragen mondmaskers.”

“En ja, dat is te wijten aan het reizen”, benadrukt de viroloog. “We hebben daar lang voor gewaarschuwd. Als je niet-essentiële reizen laat gebeuren, dan komen die varianten binnen. Punt. Het is sowieso moeilijk om buiten te houden in een land als België.”

Van Ranst benadrukt dat we eigenlijk goed bezig zijn, maar dat de extra instroom van varianten dus moet vermeden worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Belga)


Niet voor Corona Covid-19 moeten we ons waken, maar voor landen zoals Noord-Korea denk ik. Hebben we dit nu wel in de gaten? Helaas ik denk het van niet “de duivel komt dadelijk” vanuit een geheel andere hoek?

John van Rest

Noord-Korea pronkt met nieuwe ballistische raketten tijdens militaire parade

© Aangeboden door Belga

Noord-Korea heeft gisteren tijdens een militaire parade in de hoofdstad Pyongyang een nieuwe ballistische raket getoond die vanaf een onderzeeër kan worden afgevuurd. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia.

De militaire parade werd gehouden om het einde te vieren van het congres van de regerende Koreaanse Arbeiderspartij. Op foto’s is te zien dat dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, in een zwart leren jas en met bontmuts, vanop een tribune toekeek op de parade.

Aan het einde van de parade werden volgens analisten ook meerdere nieuwe ballistische raketten getoond die vanaf onderzeeërs kunnen worden afgeschoten: de zogeheten SLBM’s (Submarine-launched ballistic missile). De raketten droegen het opschrift Pukguksong-5, wat erop duidt dat het een verbeterde versie is van de Pukguksong-4-raketten die in oktober vorig jaar tijdens een grote militaire parade werden gepresenteerd.

Ballistische raketten kunnen, afhankelijk van hun ontwerp, ook kernkoppen dragen, waardoor ze potentiële massavernietigingswapens zijn.

De laatste militaire parade en het acht dagen durende partijcongres werden gehouden kort voor de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Mogelijk wil Pyongyang op die manier de druk opvoeren, op een moment dat de Amerikaanse onderhandelingen met Noord-Korea over het nucleaire programma zijn vastgelopen. Tijdens het partijcongres had Kim Jong-un de VS nog zijn “grootste vijand” genoemd. Hij kondigde toen ook aan dat zijn land de nucleaire afschrikking zou versterken.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *