Nieuws 14. Besmettingen vanuit Engeland?/ En weer eens opgelicht.

Systeem terugdraaiende teller vernietigd: “Eigenaars zonnepanelen voor de zoveelste keer gejost

Vandaag om 17:04doorTom Le Bacq en Arnout Gyssels

Systeem terugdraaiende teller vernietigd: “Eigenaars zonnepanelen voor de zoveelste keer gejost”
FOTO: JOHAN EYCKENS

Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd. Slecht nieuws is dat voor de eigenaars van zonnepanelen. Hoe moet het nu verder voor wie zonnepanelen heeft met zo’n terugdraaiende teller? En loont het wel de moeite om er nu nog te leggen?

Wat heeft het Grondwettelijk Hof eigenlijk beslist?

Eigenaars die voor 31 december 2020 zonnepanelen hebben geïnstalleerd, kunnen elektriciteit die ze niet direct verbruiken, opnieuw in het elektriciteitsnet terugleveren van de baan.

En zo betalen we alle schulden als burger gewoon terug!

We zijn weer gepakt door de overheid! Wat willen we nog geloven van deze leiders.

Dus onder valse voorwendsels deze dure aanschaf gedaan voor de zoveelste keer! Het is schandalig daar zijn geen woorden meer voor betreffende deze oplichting.

Terugdraaiende teller – “Enorme opdoffer voor meer dan 500.000 eigenaars”

 © Aangeboden door Belga

De beslissing van het Grondwettelijk Hof is een “enorme opdoffer voor meer dan 500.000 eigenaars van zonnepanelen die rekenden op de terugdraaiende teller”. Dat zegt Test Aankoop in een reactie op het arrest waarin de regeling rond de terugdraaiende elektriciteitsmeter werd vernietigd. De consumentenorganisatie roept de Vlaamse overheid dan ook op om met een oplossing over de brug te komen.

Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd. Eigenaars van zonnepanelen mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. Er wordt met andere woorden niet met terugwerkende kracht gewerkt. In de toekomst zullen ze echter moeten betalen op basis van wat de stroom die ze effectief op het net zetten of er afhalen.

“De aanhoudende onduidelijkheid voor de prosument en de voortdurend wijzigende spelregels waren nefast voor de investeringszekerheid”, klinkt het bij Test Aankoop. De consumentenorganisatie zegt het “positief” te vinden dat er nu eindelijk duidelijkheid is. Toch onderstreept Simon November, woordvoerder van Test Aankoop, dat dit een “enorme opdoffer” is voor wie zonnepanelen heeft. “Dat geldt des te meer voor de ruim 90.000 die in 2020 zonnepanelen lieten plaatsen: zij lopen nu niet alleen de terugdraaiende teller mis, maar ook de investeringspremie voor zonnepaneleninstallaties die in 2021 worden geplaatst.”

Bovendien benadrukt de organisatie dat deze situatie vermeden had kunnen worden indien de regering de digitale meter niet verplicht had uitgerold. Dan hadden eigenaren van zonnepanelen die namelijk kunnen weigeren en blijven gebruik maken van de oude regeling, met terugdraaiende teller. Het staat in de sterren geschreven dat, nu het mechanisme wordt geschrapt, prosumenten wiens analoge meter binnenkort vervangen moet worden door een digitaal exemplaar, daar niet bepaald enthousiast over zullen zijn, klinkt het bij Test Aankoop.

Daarom roept de consumentenorganisatie de overheid met aandrang op om met een oplossing te komen “die bestaande prosumenten vergoedt voor de fikse knauw die het einde van de terugdraaiende teller geeft aan het financiële rendement van hun investering”.

———————————————————————————————————————————————————–

Het is toch wel wat, mensen vanuit Engeland komen zo zonder bescherming en controle Nederland en België binnen

Is het dan toch niet zo gevaarlijk als ze zeggen? Nergens blijkt uit dat er handelingen worden uitgevoerd om besmetting tegen te gaan. Zouden ze daar dan maar eens mee moeten beginnen? Sluit alles even tijdelijk af controleer en zie de gevolgen aan. Dan kunnen we oordelen hoe gevaarlijk het is en wat we er tegen moeten doen. Alle andere handelingen zijn nutteloos en vernietigen onze toekomst voor lange tijd. Wie is het hier mee eens?

Bent u het hier mee eens Laat het ons weten
Bent u het hier mee oneens Laat het ons weten

  Eerste Belg die stierf aan Zuid-Afrikaanse variant, had verrassend profiel: “Net dat is zorgwekkend”

  Vandaag om 11:22doorChris Snick

  Eerste Belg die stierf aan Zuid-Afrikaanse variant, had verrassend profiel: “Net dat is zorgwekkend”

  Moderna-CEO: “We moeten leren samenleven met het coronavirus. Voor altijd”

  Het gaat natuurlijk om het gegarandeerde inkomen en omzet voor deze sector en aanverwante mee-eters

   © Aangeboden door Newsmonkey

  Money, money, money

  Stephane Bancel, de CEO van de vaccinmaker Moderna, waarschuwde woensdag dat het coronavirus voor altijd in ons leven zal blijven. “Het gaat niet weg, we zullen ermee moeten leren leven”, klonk het.

  Hij deed die uitspraken op een panel tijdens de gezondheidsconferentie van de zakenbank JPMorgan waar jaarlijks de fine fleur van de farmasector samenkomt. “Het coronavirus gaat niet verdwijnen. We moeten ermee leren leven. We denken voor altijd”, klonk het.

  Bancel is niet de eerste die iets in die aard zegt. Virologen en gezondheidsexperts hebben al meermaals gezegd dat er een grote kans is dat het coronavirus een zogenaamde endemische ziekte wordt. Dat betekent dat het virus altijd aanwezig zal zijn, maar waarschijnlijk minder ernstig dan nu.

  Mutaties

  Volgens Bancel zullen wetenschappers constant moeten blijven zoeken naar mutaties zodat de vaccins daaraan aangepast kunnen worden. De voorbije maanden zijn er in onder meer het VK en Zuid-Afrika al varianten vastgesteld en woensdag vonden Amerikaanse onderzoekers een nieuwe versie in de staat Ohio.

  Onderzoek naar mogelijk oorzakelijk verband overlijden 82-jarige en coronavaccin (update)

   © Aangeboden door Belga

  Een onderzoek moet uitwijzen of het overlijden van een 82-jarige met gezondheidsproblemen verband houdt met de toediening van het coronavaccin vijf dagen eerder. Dat meldt het federaal geneesmiddelagentschap FAGG. Er zal een autopsie worden uitgevoerd. Voorlopig kan dus nog niet worden gesteld dat er een oorzakelijk verband is.

  Spread the love

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *