De Witte Anjer

Prachtig boek geschreven door Agnes Laurey – Jimmink

Bestellen online of even een stukje lezen!

DE WITTE ANJER

18,95 Koop in voorverkoop

Talloze malen hoorde Agnès haar vader zijn levensverhaal vertellen. Na zijn overlijden besloot ze het aan het papier toe te vertrouwen, met als resultaat deze aangrijpende, waargebeurde roman.
Robert wordt als buitenechtelijk kind geboren uit een Joodse vader en een Duitse moeder. De ongetrouwde moeder vertrouwt haar baby toe aan haar oom en tante, maar zij kunnen de zorg voor het energieke jongetje niet aan. Ze binden hem vast aan zijn bed, verstopt in de kelder. Ernstig verzwakt wordt Robert net op tijd gered.
Zijn moeder is inmiddels getrouwd met een Nederlandse zakenman. Ze besluiten Robert zelf op te voeden. Als student komt hij in conflict met Hitler en het nationaalsocialisme en vlucht naar de ogenschijnlijke veiligheid van Nederland. Daar kan hij zijn draai niet vinden en meldt zich aan als KNIL-militair.
In het verre Nederlands-Indië lijkt het leven hem eindelijk toe te lachen, tot hij door de Japanners wordt gevangengenomen. Niet alleen de meedogenloze vijand, maar ook tijgers, slangen en tropische ziekten vormen een groot gevaar. Zal hij zijn geliefden ooit weerzien?

De Witte Anjer is vanaf februari 2021 verkrijgbaar

Ode aan Agnes,

Agnes kennende is ze niet over een nacht ijs gegaan. Ze heeft wel degelijk de verhalen die ze kent over haar vader en die tijd nog eens goed nagezien, natuurlijk voor zover dit te zien is. Ze vertelde mij al eens dat het een boek is”, vol spanning, haat en liefde” Agnes schreef dit boek met haar vader recht uit het hart.

Ondanks de slechte tijden die er toen waren zijn er denk ik ook heel veel mooie herinneringen van toen te vertellen. Het zal een boek zijn met passie en overtuiging geschreven. De Heer zal haar ongetwijfeld hebben geholpen dit boek te kunnen schrijven.

Ik kan bijna niet wachten om het te lezen. Zelf heb ik het boek al besteld maar het is pas begin februari leverbaar. Dus bestel het maar gauw zodat je het ook snel kunt gaan lezen!

John van Rest 16-01-2021

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *