Nieuws 10 zondag, maar dan niet zoals vroeger, wel zoals al langer bijna gewoon is!

Waarom is deze situatie zo geworden dat we denken dat dit normaal is. Het lijkt erop dat het oude normaal niet meer terugkomt. Dit is misschien ook wel de bedoeling van deze nieuwe normaal grens “daarmee kun je mensen in het gareel brengen” zoals je wilt. Heb je verstand van besturen dan weet je dat je met angst, gewenning en beperken van vrijheid “je mensen kunt sturen” zoals je dit wilt! Het zijn makke schapen geworden! En dat zou wel eens de bedoeling kunnen zijn. Zo is alles op te schalen en naar de hand te zetten.

John van Rest

Oude gedachten zijn de man met de pet niet wijzer maken om zelf daar garen bij spinnen. Een kleine club zeer rijke zakenmensen willen hun macht niet kwijt. Deze zullen alles in het geweer zetten dit te blijven behouden. Een grote tegenspeler is hun eigen ontwikkeling geworden het internet waar zeer grote machten uit zijn ontstaan. Maar die nu ook bij de tegenpartij is gaan ontstaan en die kan niet meer gestopt worden.

John van Rest

België overschrijdt trieste kaap aantal coronadoden

 België overschrijdt trieste kaap aantal coronadoden© Metro België overschrijdt trieste kaap aantal coronadoden

De kaap van 20.000 overlijdens door het coronavirus in België is bereikt. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano. Het gezondheidsinstituut rapporteert ook opnieuw een stijging van het aantal besmettingen.

De teller van het aantal coronadoden staat nu op 20.038, zaterdag waren dat er nog 19.992. Het gemiddelde aantal nieuwe overlijdens per dag daalt wel: in de periode van 31 december tot en met 6 januari stierven dagelijks gemiddeld 58 mensen door het virus, 15,1% minder dan in de voorgaande periode van zeven dagen.

Testen reizigers

Het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag zit wel in stijgende lijn. In dezelfde meetperiode waren er dagelijks gemiddeld 1.777 gevallen. Dat zijn er 11% meer dan gemiddeld in de voorgaande zeven dagen. Er wordt nu wel veel meer getest. Wie terugkeert uit een rode zone in het buitenland moet zich laten testen.

De trend van de ziekenhuisopnames is nog steeds dalend. Dagelijks werden in de periode van 3 tot en met 9 januari gemiddeld nog 135 patiënten opgenomen, een daling met 9% tegenover de zeven dagen daarvoor. Er liggen nog 1.928 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 379 patiënten intensieve verzorging nodig hebben.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *