Nieuws 6 geen vertrouwen meer

Hebben ze bij regering soms te veel vanillevla gegeten?

Eindelijk komen ze ook in de Kamer van de politiek in Nederland tot de ontdekking dat het allemaal niet zo is als ze eerst dachten.

En komen gelukkig verschillende partijen met tegengas op de genomen beslissingen. Hopende dat ze nu snel de touwtjes in handen nemen om het normaal van vroeger weer normaal van nu te maken.

John van Rest

Dus ze zouden meer moeten bewegen om te kunnen onthouden wat ze fout deden en dus kunnen verbeteren, maar ja ze bewegen niet.

Hoewel Premier minister Rutte doet dit wel op zijn fiets!

De prof die voortdurend tegen de corona-beslissingen van leer trekt: “Ik heb al dikwijls andere dingen gezegd dan de virologen, en al dikwijls gelijk gehad”

Vandaag om 03:00doorKoen Baumers

De prof die voortdurend tegen de coronabeslissingen van leer trekt: “Ik heb al dikwijls andere dingen gezegd dan de virologen, en al dikwijls gelijk gehad”
Hans-Willem Snoeck. FOTO: KRIS VAN EXEL

Hij vindt dat we de vaccins in een andere volgorde moeten toedienen. Dat we de scholen nog een maand dicht moeten houden. En dat het niet nodig is om zo op de terugkerende reizigers te focussen. Hans-Willem Snoeck, immunoloog aan de Columbia University in New York, heeft zich ontpopt tot de tegenstem van de virologen die onze regering adviseren. “Zij zitten zo dicht bij de regering dat ze niet meer durven tegenspreken.”

De prioriteitenlijst voor vaccinaties is opgesteld, de timing ligt vast, de uitrol is bezig. Maar één man probeert uit alle macht nog om de tanker te keren: Hans-Willem Snoeck. De Antwerpenaar is professor …

Deze 9 vrouwen staan straks tegenover Bart De Pauw in de rechtbank

 bart de pauw© Aangeboden door Newsmonkey bart de pauw

Het proces tegen Bart De Pauw gaat volgende week donderdag 14 januari van start in Mechelen. Daar zal hij tegenover negen vrouwen staan die hem beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, stalking en elektronische overlast.

De zaak rond televisiemaker Bart De Pauw begon eind 2017. In volle MeToo-periode ontsloeg de VRT toen verrassend hun kijkcijferkanon na meerdere klachten. De Pauw zelf klaagde toen al aan dat hij die klachten niet mocht inkijken en zich dus niet voldoende kon verdedigen. Hij hield ook altijd zijn onschuld staande en ontkent alles.

14 januari

Toch waren er voor het parket duidelijk meer dan genoeg bewijzen want dat besloot eind mei 2020 om Bart De Pauw te vervolgen. De tv-maker beweerde toen opgelucht te zijn omdat hij zo de kans kreeg zijn verhaal te doen. Ook zouden de aanklagers dan niet langer anoniem zijn. Hij weigerde zelfs de kans om zijn proces te ontlopen door bemiddeling.

Ondertussen heeft Bart De Pauw de kans gehad om zijn meer dan 4.000 pagina’s tellende dossier in te kijken en weet hij dus ook wie hem waarvan beschuldigt. Op 14 januari zal ook de rest van de wereld die namen te horen krijgen. Dan staat de agendazetting van het proces tegen hem gepland. Daar zal de datum van het eigenlijke proces bepaald worden.

4 actrices, 5 achter de schermen

De krant Het Nieuwsblad kon ondertussen ook de namenlijst inkijken. Zij merken op dat de profielen van de negen vrouw heel uiteenlopend zijn. Het gaat om vier actrices en vijf vrouwen die achter de schermen werken of werkten. Ook hun leeftijden en het moment waarop ze in contact kwamen met Bart De Pauw variëren enorm.

Eén van de actrices werkte vijftien jaar geleden intensief met hem samen voor een fictieprogramma, een andere deed dat kort erna. Een derde actrice werkte pas heel recent met Bart De Pauw samen. Er is ook een journaliste die een bijrolletje speelde in een van zijn programma’s.

Nog iemand anders begon als stagiaire bij Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw, en bleef er nadien werken als redactrice voor meerdere programma’s. Een ander medewerkster verliet in 2015 zijn productiehuis. Daarnaast is er ook een kleedster en styliste. Tot slot zijn er ook nog twee vriendinnen die tijdens hun studies film en tv Bart De Pauw leerden kennen.

“Enige weg naar gerechtigheid”

Volgens Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen dat hen vertegenwoordigt, zijn de vrouwen klaar om in de openbaarheid te treden. “Ze hebben er principieel vrede mee dat in de openbaarheid komen voor hen de enige weg zal zijn om gerechtigheid te verkrijgen”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

“Opgelucht”

UPDATE: De krant Het Laatste Nieuws is ondertussen met de volledige namenlijst naar buitengekomen. Het zou gaan om Maaike Cafmeyer, Cathérine Ongenae, Liesa Naert, Dymphne Poppe, Ellen Lloyd, Lize Feryn, Ella-June Henrard, Jenka Van de Voorde en Helena De Craemer.

We zijn opgelucht dat de rechtszaak eindelijk van start gaat. En toch betreuren we dat dit alles via de gerechtelijke weg moet lopen. Het enige dat wij willen is dat het aanhoudende grensoverschrijdende gedrag stopt. Dat Bart De Pauw erkent dat hij ernstig in de fout ging dat hij zich excuseert en zich in de toekomst niet meer aan dergelijk gedrag schuldig maakt. We hopen dat deze zaak op een eerlijke en respectvolle manier tot een goed einde wordt gebracht. Hopelijk kan het andere slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag sterken om aan de alarmbel te durven trekken. Wij zullen ons verder onthouden van enige commentaar in de media. We willen dan ook vriendelijk vragen om onze privacy en die van onze naasten te respecteren, zeggen ze in een gemeenschappelijk persbericht.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *