Nieuws 33

Wijsheid.

Door maanden luisteren, uitzoeken en vergelijken geeft dit nu inzicht.

Hier een overzicht van wijsheid! (vorming)

Gebruik uw gezonde verstand bij wat u ziet en leest.

John van Rest

Als er nieuws of fake nieuws van Twitter, Facebook of LinkedIn is gehaald dan zie je het niet gauw meer terug. Ontdek maar eens wat een macht deze organisaties hebben!

“Hopelijk maken we niet de fout als in krokusvakantie”

 © Belga

In een interview met Het Laatste Nieuws toont microbioloog Herman Goossens (Universiteit Antwerpen) zich bezorgd: volgens hem onderschatten we in grote mate de nieuwe variant van het coronavirus dat in Engeland is opgedoken.

Volgens de professor moet duidelijker worden onderzocht in welke mate het nieuwe virus besmettelijker is en in welke mate het meer kinderen treft.

“Als hij meer besmettelijk is, zal het eindresultaat hetzelfde zijn: meer infecties, meer ziekenhuisopnames waardoor het gezondheidssysteem onder druk zal komen te staan, en ook meer overlijdens”, aldus professor Goossens.

De professor hoopt dat er geen herhaling komt van wat er gebeurd is toen in de krokusvakantie veel mensen gingen skiën en het coronavirus importeerden. Hij beseft wel dat grenzen sluiten of reizen verbieden niet zo eenvoudig is. Zijn voorstel is dan ook duidelijk: bij terugkeer moeten reizigers worden getest en in quarantaine geplaatst.

Mocht het nieuwe coronavirus veel besmettelijker zijn voor kinderen, zitten we volgens professor Goossens met een “gigantisch probleem”: “Dan kan je het virus niet onder controle houden in de scholen en gaat het veel meer circuleren in de maatschappij. (…) Op een bepaald ogenblik heb je geen andere mogelijkheid meer dan de scholen voor maanden dicht te houden.”

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Wat denkt u, weer minder besmettingen per dag?

Komt dit misschien omdat er minder mensen nog worden getest? De grote bulk is nu al achter de rug. Ja dan kan u zeggen minder besmettingen per dag. Ja door minder te testen! Laten we even afwachten wat de media hierover gaat zeggen?

John van Rest

En ja hoor!

Coronavirus: voor het eerst sinds eind september minder dan 2.000 besmettingen per dag

Coronavirus test wisser© Aangeboden door Newsmonkey Coronavirus test wisser

Alle coronacijfers in ons land dalen. Da’s een trend die op Kerstmis is ingezet. Voor het eerst sinds eind september is het gemiddelde aantal besmettingen per dag zelfs onder de 2.000 gezakt. Goed nieuws, maar we moeten er ook mee opletten, waarschuwen virologen. Heel wat mensen laten zich tijdens de feestdagen namelijk niet testen.

De voorbije week zijn elke dag gemiddeld 160 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Da’s een daling met 12 procent in vergelijking met een week eerder. Toen werden elke dag gemiddeld 182 mensen met Covid-19 opgenomen.

Gisteren ging het volgens Sciensano om 139 ziekenhuisopnames. Op dezelfde dag mochten 62 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu 2.440 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis. 510 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 284 mensen hebben beademing nodig.

Gemiddeld 79 overlijdens per dag

Ook het aantal overlijdens daalt, tot gemiddeld 79 per dag. Dat zijn cijfers van de week van 19 tot en met 25 december. Dat aantal ligt 15 procent lager dan dat van de week ervoor. Toen overleden elke dag gemiddeld 87 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. In totaal staat de teller nu al op 19.234 doden.

Hoe is het toch mogelijk?

Negatieve coronatest verplicht voor wie naar Nederland wil reizen

Coronavirus test

Wie vanaf vandaag naar Nederland reist met de trein, de bus of het vliegtuig moet een recente negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat geldt voor bijna alle landen ter wereld. Enkel in die waar er amper coronabesmettingen zijn, is de regel niet van toepassing.

Nederland verplichtte vorige week al alle reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika om een negatieve coronatest voor te leggen voor ze het land binnen mochten. Die regel werd in het leven geroepen om de nieuwe, nog besmettelijkere, variant van het coronavirus uit Nederland te houden. En nu wordt die regel nog uitgebreid.

Risicogebied

Vanaf vandaag moet iedereen die uit een risicogebied komt, een negatieve coronatest kunnen voorleggen die minder dan drie dagen oud is. De regel geldt dus voor bijna alle landen ter wereld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk het grootste deel van de wereld als risicogebied bestempeld.

Ook wie vanuit België naar Nederland reist met de trein, de bus of het vliegtuig moet dus recent negatief getest hebben op het coronavirus.

Hier beginnen de schandalen al, helaas!

Niet verplicht negatief getest te zijn als u met de auto naar het buitenland reist?

Hé wat zegt u?

Niet met de auto

Het vervoersmiddel waarmee je naar Nederland reist, speelt wel degelijk een rol. Wie met de auto gaat, moet namelijk géén negatieve coronatest kunnen voorleggen. Want dat zou bijna onmogelijk te controleren zijn.

Nederland legt nu de verantwoordelijkheid bij luchtvaartmaatschappijen en vervoersbedrijven. Zij moeten iedereen die wil opstappen, controleren. De regel is simpel: geen negatieve test is niet welkom. De overheid zal steekproefgewijs controleren of die controles correct uitgevoerd zijn.

ANP

Duitse zorgmedewerkers krijgen overdosis coronavaccin

 Duitse zorgmedewerkers krijgen overdosis coronavaccin© Copyright ANP 2020 Duitse zorgmedewerkers krijgen overdosis coronavaccin

BERLIJN (ANP/RTR) – De Duitse coronavaccinatiecampagne is overschaduwd door een incident in het noorden van het land. Daar kregen acht medewerkers van een bejaardentehuis een overdosis van het vaccin toegediend.

Volgens de districtsautoriteiten van Vorpommern-Rügen hebben zorgmedewerkers in de stad Stralsund zondag vijf keer de aanbevolen dosis van het BioNTech-Pfizer-vaccin gekregen. Vier van hen zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht na het ontwikkelen van griepachtige symptomen.

“Ik betreur het incident ten zeerste. Dit individuele geval is te wijten aan individuele fouten. Ik hoop dat alle betrokkenen geen ernstige bijwerkingen ervaren”, zei districtschef Stefan Kerth in een verklaring.

Het incident komt op het moment dat sommige Duitse districten hebben gezegd geen gebruik te maken van de coronavaccins van Pfizer en BioNTech die afgelopen weekend zijn gedistribueerd. De lokale overheden zijn bezorgd dat de vaccins tijdens transport niet voldoende gekoeld zijn gebleven.

Ook India stelt variant van coronavirus vast

Niets bijzonders, iedere viroloog wist dat het virus (elk virus) zou gaan muteren!

John van Rest

 © Aangeboden door Belga

India heeft de eerste gevallen vastgesteld van een nieuwe stam van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk was ontdekt. Volgens het Indiase ministerie van Volksgezondheid kwamen alle zes patiënten onlangs terug uit het Verenigd Koninkrijk.

Drie gevallen zijn vastgesteld in Bangalore, twee in Hyderabad en een in Pune. Alle patiënten zitten in quarantaine. De nieuwe variant kan heel wat besmettelijker zijn dan de vorige bekende vorm van het virus.

In India is de verspreiding van het virus vertraagd, na een piek in september. De afgelopen 24 uur stelde het land 16.432 gevallen vast, de laagste dagelijkse toename sinds 25 juni, toen er 16.922 gevallen waren genoteerd.

Na de Verenigde Staten telt India het hoogste aantal besmettingen, met in totaal 10.224.303 gevallen, aldus de Johns Hopkins-universiteit.

Hebben we dan nog niets geleerd?

Heer Ab Osterhaus baseert cijfers op zijn gevoelens, de feiten tellen voor hem niet. Hij zit er structureel naast maar blijft ondanks deze missers gewoon informant voor Nederland

Voor 99% van de bevolking is corona covid-19 geen probleem. Waarom dan voor 1% van de bevolking alles op de kop zetten. Ik zeg niet dat 1% van de bevolking niet belangrijk is, maar dit kan ook anders worden opgelost.

Van Ranst vertelt het alsof hij een grappig college geeft. Dat maakt het allemaal des te erger, want wat hij zegt is compleet gestoord. In januari 2019 schonken we er nauwelijks aandacht aan, maar bijna twee jaar later begrijpen we maar al te goed dat hij een recept gaf uit het kookboek voor gestoorde psychopaten.

Uit wat er in de afgelopen maanden is gebeurd is wel duidelijk dat het script van Van Ranst vrij nauwkeurig is toegepast. Ab Osterhaus zit op het podium bij deze presentatie. Chatham House de NGO die erop is gericht om te helpen van het bouwen aan een veilige, rechtvaardige en welvarende wereld, dat is hun missie. Een mooie bijdrage daaraan levert deze knettergekke persoon.

Nog meer weten?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *