Nieuws 32

Vandaag weer veel hulp in de verzorging, voor hen een (normale) werkdag. Maar ook veel mensen die nog vrij zijn. Hoewel niet helemaal door de Lockdown en andere regels het niet makkelijk is om met andere mensen lijfelijk contact te hebben.

Wanneer gaat dit stoppen deze hype, ja ik geloof zeker in een virus wat zich verspreidt maar ook dat dit ons hele bestaan al zo is geweest. We moeten daarmee zien om te gaan. Laten we hopen dat de goede kant van de mens dit ook weer gaat overwinnen, hopelijk gaat de macht met het systeem hier op verliezen. Als we ons gezond verstand blijven gebruiken ons aan de gangbare en naleefbare regels houden gaat dit ook weer voorbij. Laten we met ons gezonde verstand bepalen wat we wel en niet toelaten. En, maar hopen niet overal een pandemie van te maken!

Het mag niet zo zijn dat de WHO het RIVM of de overheid als alleen heerser macht over de wereld krijgt om zo de mensen te laten creperen of laten leven zoals zij dit willen! Dat is nooit goed gebleken in de Wereld. Ik ga daar zeker niet in mee om me te laten koeioneren. Daar kom ik voor mijzelf en voor mijn medemens wel voor op, laat dit wel duidelijk zijn. Zolang het niet echt schade brengt aan ons bestaan zal ik gehoorzamen in het belang van de mensheid. Om geen revolutie of rellen te laten ontstaan. Er zijn grenzen aan het onderwerpen van de mens. Als iedereen hier zo over zou denken hebben de verkeerd denkende groep mensen geen schijn van kans te overheersen uit eigenbelang.

John van Rest

Geloof dit en het is zo!

Op naar een betere wereld zonder oorlog, rellen of vrijheidsbeperking!

Deze veranderingen zal je volgend jaar voelen in je portefeuille (maar het is niet allemaal slecht)

Let maar op met het geld in de wereld zal alles veranderen en voor ons de gewone man/vrouw zal het allemaal veel duurder worden. De armen armer en de rijken rijker. Alles zal aan de corona worden gekoppeld als schuldige. Daarom dat corona covid-19 hun (de macht) het systeem goed uitkwam. En iedereen daarin het uitbuit voor eigen gewin.

Jos is gevaccineerd

 © Belga

In het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands is maandagochtend om 11 uur Jos Hermans, de oudste bewoner, gevaccineerd: hij is de eerste Vlaming die het coronavaccin van Pfizer/BioNtech heeft gekregen. Over 21 dagen krijgt hij de tweede dosis.

Vanmorgen waren de ontdooide vaccins vanuit het UZ van Leuven naar drie woonzorgcentra gebracht, naar Puurs-Sint-Amands, Sint-Pieters-Woluwe (Brussel) en Bergen (Wallonië).

“Ik voel me nu dertig jaar jonger”, zo reageerde de 96-jarige man na de vaccinatie. “Iedereen moet zich laten vaccineren. De mensen moeten geen schrik hebben, het doet geen pijn.”

Het NOS nieuws terugblik

Coronacijfers doen het beter: “We hebben een nieuw kantelpunt bereikt”

De coronacijfers evolueren opnieuw in dalende lijn. Vermoedelijk speelt de kerstvakantie daarin een rol.

De afgelopen week werden er gemiddeld 2.171 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 15 procent op weekbasis. Er wordt echter ook minder getest, maar het percentage positieve testen daalt eveneens, wat een gunstig teken is.

Bemoedigende evolutie

Viroloog Steven Van Gucht heeft het dan ook over een bemoedigende evolutie. “Vorige week vrijdag op kerstdag hebben we een nieuw kantelpunt bereikt in de epidemie en zijn alle cijfers opnieuw in dalende lijn beginnen gaan. De besmettingscijfers dalen aan een sneller tempo terwijl ook de ziekenhuisopnames en de overlijdens traag verder blijven dalen. Door de feestdagen moeten deze cijfers wel met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden gezien het mogelijk is dat mensen zich minder snel laten testen. Mogelijk zien we momenteel reeds een eerste gunstig effect van de kerstvakantie. Een mogelijk nadelig effect van de familiebijeenkomsten met kerst en nieuw zullen we pas in januari echt kunnen opmerken”, legde hij uit tijdens de persconferentie van Sciensano.

Ook dalende opnames en overlijdens

Ook de nieuwe ziekenhuisopnames dalen dus. “Vorige week waren er gemiddeld 160 ziekenhuisopnames per dag. Dat is 11 procent lager dan de week ervoor. Aan dit tempo kunnen we in principe tegen midden februari onder de kaap van de 75 opnames per dag uitkomen. Er liggen nu in totaal 2.362 coronapatiënten in het ziekenhuis waarvan 492 op intensieve zorgen. Ook deze cijfers blijven traag dalen”, klinkt het.

Gemiddeld vielen er de afgelopen week elke dag 85 overlijdens per dag te betreuren. Ook dat is een daling, met 13 procent minder dan de week ervoor.

Ik had het al even over zwammen

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *