Nieuws 28

Eerste vaccins in België naar woonzorgcentrum in Puurs

 © Belga

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech: het vaccineren in de EU-landen kan daarmee beginnen. De eerste vaccins gaan naar vier woonzorgcentra in België, in elk verschillende gewesten en in de Duitstalige Gemeenschap.

In België zal de allereerste vaccinatie wellicht gebeuren in een woonzorgcentrum in Puurs, de gemeente waar Pfizer al sinds november de vaccins produceert, zo melden VTM Nieuws en VRT NWS.

“Ik denk dat we in poleposition liggen, maar de formele beslissing moet morgen vallen. We kijken nu uit naar de definitieve beslissing”, zo vertelde Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs-Sint-Amands (CD&V), bij VRT NWS. “Het zou in ieder geval een fantastisch kerstgeschenk zijn voor onze bewoners en onze gemeente.”

“Verwacht faillissement komt toch hard aan bij personeel”

 1 uur geledenVolgens Mathieu van der Poel komt de Tour de France volgend seizoen…Kürt Rogiers vijf weken zonder gezin in quarantaine© Aangeboden door Belga

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft dinsdagochtend het faillissement van Mega World uitgesproken. Het bericht, hoewel verwacht, komt toch hard aan bij het personeel. Dat zegt vakbondsafgevaardigde Marc Jacobs van ACV Puls aan Belga.

“Het ging al een hele tijd slecht met het bedrijf, eerst als Blokker, daarna als Mega World, dus het faillissement komt niet onverwachts. Maar toch komt de boodschap hard aan bij het personeel”, zegt Jacobs, wiens vakbond ACV Puls zo’n 250 van de 650 werknemers vertegenwoordigt. “We hebben lang gehoopt op een mogelijke doorstart, maar dat bleek helaas niet mogelijk. De put werd te diep.”

Jacobs hoopt dat een doorstart na faillissement wel tot de mogelijkheden behoort. “Dat is een betere uitgangspositie voor een overnemer, dus we hopen dat voor enkele van onze mensen toch nog goed nieuws volgt. Wat wel spijtig is, is dat er onvoldoende reserves in de onderneming blijven, waardoor mensen hun vakantiedagen en eindejaarspremies mogelijk niet volledig uitbetaald zullen krijgen. Heel wat van onze mensen hebben een lange anciënniteit en het Fonds voor Sluitingen van Ondernemingen heeft een plafondbedrag van 25.000 euro per persoon vastgelegd.”

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *