Nieuws 24

Belangrijk

Jeugdhuis Stichting de Parel Bergeijk zoekt gezinsouders Misschien U?

Stichting de Parel heeft als visie het opzetten van orthopedagogische gezinshuizen voor kinderen die niet thuis kunnen wonen, of tijdelijk in een crisis verkeren.


De uitgangspunten en de omgang met de kinderen zijn gebaseerd op christelijke principes. Een liefdevolle gezinssituatie is het beste voor kinderen om in op te groeien.


Ons gezinshuis gaan uit van twee ouders in vaste dienst, ondersteund door HBO geschoolden die gezamenlijk 8 kinderen met een licht verstandelijke en/of psychiatrische beperking, opvoeden/verzorgen.

Wij zijn op zoek naar:
gezinshuis-ouders (gepassioneerde professionals)
waarvan minstens één van beiden een relevante HBO opleiding heeft,

Zij kunnen na een gedegen inwerkperiode zelfstandig de locatie draaien.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Milko van Heusden (bestuurder) tel: 06-22908002

www.stichtingdeparel.nl
Reacties kunt u sturen naar: bestuur@stichtingdeparel.nl
Of naar: Eikenberg 1, 5571 SH Bergeijk

STICHTING DE PAREL BERGEIJK 2020-07-06
Profielschets gezinshuis-ouders
Opleiding: HBO denk- en werkniveau
Opleiding: Social work, Pabo, SPH, of gelijkwaardig
Bij voorkeur SKJ geregistreerd.
Instelling: Bevlogen professional(s) met levenservaring
Ervaring met kinderen Hands-on mentaliteit
Leeftijd: +/- 40 – 50 jaar
Status: Bij voorkeur gehuwd echtpaar (man – vrouw)
In verband met de problematiek van de kinderen, zijn jonge eigen kinderen niet wenselijk.

Looptijd:
In verband met vitaliteit van de gezinshuisouders wordt het contract aangegaan voor de duur van 5 jaar, met de mogelijkheid van verlenging.

Signatuur:
I.v.m. de achtergrond van het gezinshuis: positief christelijk, meelevend lid
Salaris:
Conform CAO Social work
Inclusief kost en inwoning.
In de woning zijn privé ruimtes beschikbaar.

Nederland: 36 procent meer besmettingen in 1 week

 © Belga

In de afgelopen zeven dagen zijn in Nederland in totaal 58.412 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat aantal ligt 36 procent hoger dan de week ervoor, zo meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het reproductiegetal (het getal dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon de besmetting doorgeeft) ligt nu op 1,24.

Sinds dinsdag geldt in Nederland een strengere lockdown. Zo werden scholen en niet-essentiële winkels gesloten. De lockdown duurt al zeker vijf weken, tot 19 januari.

(Fausto by Tagtik/Source: NOS, HLN/Picture: Belga)

Mondkapje geen waarde maar toch verplicht hoe kan dit?

Overlegcomité: komen er versoepelingen of verstrengingen?

Alexander De Croo wazige Frank Vandenbroucke© Aangeboden door Newsmonkey Alexander De Croo wazige Frank Vandenbroucke

Er staat in België komende vrijdag 18 december opnieuw een Overlegcomité op de agenda. Aanvankelijk was het niet het plan om daar de coronamaatregelen te bespreken, maar dat lijkt nu te zijn veranderd. Toch moeten er geen grote aanpassingen worden verwacht van de huidige regels.

“Op 18 december is al een Overlegcomité gepland over andere onderwerpen, zoals de details van de vaccinatiestrategie en de quarantaine voor mensen die uit het buitenland terugkeren”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) tien dagen geleden nog.

Buurlanden

Ondertussen is de situatie op heel wat vlakken echter alweer compleet anders. Niet alleen zijn de cijfers in België gestopt met dalen en stijgen ze zelfs weer licht. In buurlanden zoals Nederland en Duitsland, waar de cijfers nog meer de slechte kant uitgaan, zijn wel opnieuw strengere maatregelen genomen.

Daarom zullen de coronaregels vrijdag ook op de agenda staan op het Overlegcomité. Algemeen is het wel nog steeds de bedoeling om zo weinig mogelijk aan te passen aan de bestaande regels. Dat was juist het idee achter de strengere lijn die werd behouden na het vorige Overlegcomité. Zo wou de regering vermijden dat het voortdurend moet verstrengen en versoepelen.

“Huidige maatregelen al erg streng”

“De cijfers moeten omlaag, maar de huidige maatregelen zijn al erg

streng. Zeker wat het aantal contacten betreft, is België een pak strikter dan de buurlanden”, zegt het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld) aan HLN.

De stijging zou volgens sommigen ook verwacht zijn. Ze valt te verklaren door de gewijzigde teststrategie en de opening van de scholen. Volgens de meeste betrokken ministers zijn de huidige maatregelen dus streng genoeg, maar moeten ze gewoon beter opgevolgd worden. Daarom is gisteren al besloten om lockdownfeesten strenger te bestraffen.

Mogelijke verstrengingen

Toch zijn er ook een aantal mogelijke nieuwe, strengere regels die overwogen worden. De algemene regel is dat de mobiliteit van de mensen opnieuw naar beneden is. Gegevens van smartphones verraden dat mensen zich opnieuw meer verplaatsen. Thuiswerk wordt dus minder opgevolgd en contacten zijn niet altijd meer beperkt.

Om dat aan te pakken was er even sprake van het instellen van een perimeter. Dan zouden mensen zich enkel nog binnen een bepaald aantal kilometer rond hun woning mogen verplaatsen. Volgens HLN ligt dat echter niet op tafel. Hetzelfde geldt voor een eventuele strengere avondklok in Vlaanderen.

Een ander thema is de recente heropening van de niet-essentiële winkels. Doordat die in Nederland en Duitsland gesloten zijn, vrezen sommige grensgemeenten te veel volk. Voorlopig lijkt de regering echter ook niet van plan om dat opnieuw te herroepen.

Versoepelingen

Aan de andere kant is er ook geen ruimte voor versoepelingen. Het Overlegcomité heeft daarover duidelijke indicatoren afgesproken. Die zijn nog lang niet bereikt. Zelfs kleine versoepelingen – denk aan het heropenen van contactberoepen zoals kappers – lijken onwaarschijnlijk.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *