Nieuws 23

Ik denk dat we van de situatie die er is ontstaan moeten leren! Dus niet alleen commentaar, maar ook terugkijken en leren wat we verkeerd hebben gedaan? Ook de besten onder ons wisten het niet blijkt nu achteraf. Handel op de gegevens van NU zou ik zeggen.

En dat is dus het probleem, de Nu gegevens zijn niet juist of zijn er gewoon niet!

Zie hier, de onderstaande informatie, maar weer eens.

Informatie over bronnen van besmetting “niet te verwerken”

 © Aangeboden door Belga

Wekenlang werd niets gedaan met het antwoord op de vraag waar COVID-patiënten denken besmet geraakt te zijn. Deze gegevens kwamen niet door of zijn niet te verwerken. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Bevestigde coronapatiënten krijgen van de contactonderzoekers altijd de vraag of ze vermoeden hoe en waar ze besmet geraakt zijn. Is dat het geval, wordt hen gevraagd dat concreter te maken. De opties gaan van “thuis” of “bij vrienden thuis”, over “in het koor” tot “in de winkel”. De contactonderzoekers vinken 1 van de 25 mogelijkheden aan, het antwoord komt in het computer­systeem terecht.

De vraag werd al aan tienduizenden patiënten gesteld. Ze gaven zeker niet allemaal antwoord. Veel mensen weten niet waar ze ­besmet raakten. Maar zelfs als slechts een minderheid dat doet, gaat het om duizenden antwoorden. Die ­informatie kan inzicht geven in de epidemie en mogelijk zelfs helpen bij het nemen van maatregelen.

Door problemen met de informatiestroom bij Sciensano hebben de regionale gezondheidsdiensten de voorbije weken niets kunnen aan­vangen met de data. Het Inter­federaal Comité Testing en Tracing besliste in november om de vraag toe te voegen, maar Sciensano slaagde er niet in de data goed te verwerken. “Intussen werden alle nodige aanpassingen gedaan”, klinkt het bij Sciensano.

Het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt dat de ­data sinds kort weer doorkomen, maar in een zogeheten ‘datadump’. “Er zit geen structuur in, er zijn verschillende bestands­format­en”, zegt woordvoerder Joris Moonens. “De data zijn niet ­zo­maar te verwerken. Onze analisten brengen er nu structuur in, dat zou eind deze week in orde moeten zijn.”

Aantal coronapatiënten neemt toe

 © Belga

Het gemiddelde aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuis daalt nog altijd op weekbasis, maar in de voorbije twee dagen is hun aantal in absolute cijfers telkens toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het coronadashboard van Sciensano.

In de periode van 8 tot 14 december zijn er per dag gemiddeld 182 mensen opgenomen in het ziekenhuis door de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met 6 procent op weekbasis. Er liggen nu 2.888 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 614 op een afdeling intensieve zorg. 393 van hen moeten worden beademd.

In de periode van 5 tot 11 december werden elke dag gemiddeld 2.274 nieuwe besmettingen met het coronavirus gerapporteerd, een stijging met 6 procent op weekbasis.

Het gemiddelde aantal sterfgevallen blijft wel dalen: tussen 5 en 11 december stierven elke dag gemiddeld 90 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met 17 procent op weekbasis.

Sinds het begin van de uitbraak van de epidemie zijn in België nu al 609.211 besmettingen met het coronavirus gerapporteerd. Het aantal sterfgevallen ligt op 18.054 overlijdens.

GSK pompt nog eens 100 miljoen euro in Rixensart

© Aangeboden door Belga

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be/ Picture: Belga)

Hier zijn we blij mee. Hoe komen ze aan zoveel geld? Oh zijn de medicijnen dan zo duur? Ze verdienen toch maar …% op de gezondheid tussen (). Is dit toch gewoon normaal? In elk land een geldmachine neerzetten dat is nog eens zaken doen! Ja ook nog even weinig belasting betalen! En nergens voor verantwoordelijk zijn! We moeten echt blij zijn! Weer werkgelegenheid voor een robot.

De Britse farmareus GSK investeert bijna 100 miljoen euro in haar site in het Waals-Brabantse Rixensart, waar een ‘labo van de toekomst’ zal worden gebouwd.

GSK investeerde de voorbije jaren al vele miljarden in ons land. Het farmabedrijf heeft in Waver niet alleen de grootste vaccinfabriek ter wereld staan, in Rixensart staat het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum binnen de groep. Veel van de vaccins die GSK op de markt brengt, worden in Waals-Brabant ontwikkeld en geproduceerd.

Het bedrijf gaat nu nog eens bijna 100 miljoen euro in Rixensart investeren, in een “labo van de toekomst”. Alle klinische laboratoriumactiviteiten zullen er worden samengebracht in één gebouw, met onder meer een geautomatiseerd systeem om alle klinische stalen die er toe komen vanuit de hele wereld te beheren.

De investering consolideert de positie van Rixensart als ‘s werelds grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor vaccins en versterkt de strategische rol van België in de vaccinindustrie, zo klinkt het.

GSK maakte vandaag ook bekend dat de Belgische Jamila Louahed, nu al vicepresident en head of global research and development bij GSK, vanaf januari aan het hoofd komt te staan van de site in Rixensart.

De investering staat overigens los van de werkzaamheden van GSK aan een coronavaccin. Samen met Sanofi werkt GSK aan de ontwikkeling van een vaccin. Vrijdag meldden beide bedrijven vertraging aan het programma, na tegenvallende resultaten bij oudere patiënten. Er wordt nu gemikt op het vierde kwartaal van volgend jaar.

Niet alleen de Regering heeft problemen?

Productie Tesla Model X en S op pauze want niemand wil ze nog

 © Auto55.be

Goed nieuws bij Tesla. De Model 3 en Model Y verkopen nog altijd als zoete broodjes, ook al zijn de kleine modellen de jongste tijd in Europa wat minder populair, het is nog niet zo dat topman Musk daar ongerust over is. Dat laatste mag je wegschrijven als een gevolg van toegenomen concurrentie. Per slot van rekening is de klantenvijver voor elektrische auto’s nog altijd erg klein.

Nauwelijks nog vraag naar Tesla Model S en Model X

Maar er hangen ook donderwolken boven Tesla. De twee grote modellen van het automerk, de Model S en de Model X, vinden nauwelijks nog kopers. Minder dan 15% van alle verkopen bestaat uit modellijnen. Het pit staat zo laag dat Tesla geen andere mogelijkheid ziet dan de productie te pauzeren. Van 24 december tot en met 11 januari gaan de productielijnen voor de grote Tesla’s gewoon dicht. De bandwerknemers in de VS krijgen een week betaald verlof en moeten ook nog eens vijf dagen onbetaald thuis zitten.

Tesla Model S is inmiddels stokoud

De jongste jaren maakte Tesla de Model S en Model X al een paar keer goedkoper. Soms zelfs met spectaculaire sprongen. Daarmee probeerde de elektrische autobouwer in te spelen op een nieuwe marktsituatie en de vraag verder aan te zwengelen. Tegelijk valt er moeilijk te ontsnappen aan twee observaties: Europa heeft het niet zo op de ‘opgeblazen’ X begrepen. Die ziet er ondanks het door Tesla gecultiveerde SUV-imago toch vooral uit als een monovolume. De Tesla Model S heeft intussen ook flink last van de leeftijd. Het model is nu al 9 jaar oud, terwijl de meeste automodellen na een jaar of zeven vervangen worden. Hoewel Tesla meermaals technische updates doorvoerde, beperkte het zich qua uiterlijk en interieur tot één erg bescheiden opfrisbeurt.

De situatie lijkt nog niet meteen te verbeteren voor de twee grote Tesla’s. Het bedrijf van Elon Musk maakt immers nog niet de minste aanstalten om de modellijnen te vervangen door nieuwe producten.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *