Nieuws 22

Waar is God? Daar hoor ik nooit meer iets over? Bestaat hij niet meer voor de WERELD?

En misschien na de vaccinaties aantal geboortes van kinderen met de helft naar beneden? Laten we hopen dat de controle systemen goed werken bij het toelaten en goedkeuren van het vaccin? Dit is van levensbelang!

——————————————————————————————————————————————————————-

“Aantal verkeersdoden in 2020 al met 16 procent gedaald”

“Aantal verkeersdoden in 2020 al met 16 procent gedaald”

24/11/2020 om 06:36 door jvh | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

Dankzij de coronabeperkingen is het aantal verkeersdoden tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar gedaald met 16 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Ook het aantal verkeersgewonden daalde fors met 7.000, ofwel 20 procent. Dat blijkt uit de veiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias. Toch was september dit jaar opvallend dodelijker dan vorig jaar.

Tot en met september vielen er op onze wegen dit jaar al 303 doden te betreuren, tegenover 362 in dezelfde periode vorig jaar. In Vlaanderen is het aantal verkeersdoden met 12 procent gedaald, maar de daling was groter in Wallonië (-21 procent). Vooral auto-inzittenden bleven vaker gespaard (van 183 naar 145 doden). Over het algemeen is ook het aantal verkeersgewonden fors gedaald, van 34.876 naar 27.961 (-20 procent), net als het aantal letselongevallen (-17 procent).

Ondanks de coronabeperkingen was de maand september dit jaar wel opvallend dodelijker dan vorig jaar (van 31 naar 48 doden, +55 procent). “Het uitzonderlijk zachte weer van september heeft mensen ertoe aangezet om eropuit te trekken en dat heeft het risico doen toenemen”, aldus Vias.

In Vlaanderen valt vooral op dat er tijdens de zomermaanden meer fietsdoden waren. Er vielen 17 fietsdoden in het derde trimester, het hoogste aantal sinds 2014. Ook in Brussel moesten fietsers het ontgelden. Daar werd een stijging van 16 procent opgetekend voor het aantal ongevallen met fietsers (van 748 naar 870 ongevallen).

Ook voor het aantal doden op autsnelwegen blijkt het geen positief verhaal. Het aantal verkeersdoden op de autosnelweg tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar ligt zelfs hoger (59 doden) dan in dezelfde periode in 2016 (52 doden), 2017 (56 doden) en 2018 (58 doden). “Het verkeer was minder druk en sommige bestuurders hebben daarvan geprofiteerd om meer risico’s te nemen”, klinkt het bij Vias.

Minister Gilkinet: “Bestrijden van recidive en straffeloosheid”

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet wil ook na de coronacrisis blijven inzetten op een vermindering van het aantal verkeersslachtoffers. “Ik wil inzetten op het bestrijden van recidive en de straffeloosheid van verkeersinbreuken. Een op de drie bestuurders moet elk jaar gecontroleerd worden om de drama’s te vermijden die elk jaar veroorzaakt worden door overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol of het gebruik van de gsm achter het stuur. Ik wil daarnaast inzetten op alternatieve straffen zoals verkeerscursussen, die complementair zijn met boetes en een verval van recht tot sturen”, aldus Gilkinet.

“Ook al vielen er beduidend minder slachtoffers in vergelijking met de voorgaande jaren, dan is het nog niet geplaatst om zich vrolijk te maken over deze cijfers. We weten dat 2020 door de coronacrisis nooit een referentiejaar kan worden en daarnaast mogen we niet blind blijven voor de 145 dodelijke slachtoffers die tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar te betreuren vielen op Vlaamse wegen”, reageert Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Van zodra het verkeer na de eerste lockdown terug toenam, ging het aantal ongevallen opnieuw de hoogte in.

Daarnaast baart het stijgend aantal fietsslachtoffers minister Peeters zorgen, “al weten we wel dat er aanzienlijk meer werd gefietst en de kans op meer fietsongevallen dan helaas ook groter wordt. Deze barometer leert ons dat we volop moeten blijven inzetten op de modal en mental shift en dat verkeersveiligheid ook de komende jaren hoog bovenaan de agenda zal moeten blijven staan om onze doelstellingen te realiseren. Zelfs tijdens verkeersarme periodes merken we dat de weg nog lang is, zeer lang.

Osterhaus bevestigt dat hij €5,6 miljoen, door aandelenverkoop, heeft verdiend met vaccinonderzoek

De aanhouder wint. Niet linksom, dan rechtsom. De onderste steen komt boven. Dat blijkt uit deze bijzondere aflevering van The GYGS. De afgelopen weken hebben Yves en Erik zich vastgebeten in de verdachte geldstromen van Nederlands bekendste knuffelviroloog Ab Osterhaus.

Ook Van Dissel? Hoewel hij is de baas van het RIVM is en ons onpartijdig moet informeren!

Even 6 miljoen parkeren!

De PCR-teststraat verdient per dag € 5.500,=???

En na lang aandringen heeft Osterhaus, aan Follow The Money, bekend dat hij 5,6 miljoen euro heeft verdiend met de verkoop van zijn aandelen in een vaccin producent. Gijrath en De Vlieger zijn in alle staten door dit nieuws. Ze zijn trots dat hun research heeft bijgedragen aan deze ontknoping, maar boosheid overheerst en ze zijn zelfs een beetje emotioneel. naf het najaar weer te zien op SBS6 Check onze website: https://www.mastersexpo.com https://bit.ly/2MXlajB

“Professioneel” lockdown feestje met ruim 100 aanwezigen stilgelegd in Laken: “Er was zelfs een shuttledienst van en naar de feestlocatie”

Gisteren om 12:08 door mtm, amg | Bron: EIGEN BERICHTGEVING, BELGA 

BRUSSEL – 

De Brusselse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 2 uur een lockdownfeestje met ruim honderd aanwezigen stilgelegd in Laken, zo bevestigt de politie aan onze redactie. Het feest vond plaats in een loods, waar een discotheek en een shishabar waren geïnstalleerd. De politie trof naast alcohol ook honderden capsules lachgas aan.

De politie kwam zondagnacht ter plaatse in de Edmond Tollenaerestraat, in de buurt van metrostation Pannenhuis, na een klacht wegens geluidsoverlast. Ruim 100 mensen waren er feest aan het vieren in een gerenoveerd pand, een voormalig wijndepot. “Bij onze aankomst was het ieder voor zich en hebben alle aanwezigen de vlucht genomen”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “Dankzij de versterking die we hadden opgeroepen hebben we 60 personen kunnen interpelleren en identificeren. Bij onze aankomst troffen we vijftien flessen lachgas aan en honderden gebruikte capsules aan, net als een pak drank, een professionele geluidsinstallatie. Er was zelfs een shishabar geïnstalleerd.”

“Professioneel” lockdownfeestje met ruim 100 aanwezigen stilgelegd in Laken: “Er was zelfs een shuttledienst van en naar de feestlocatie”
FOTO: AMG

De geïdentificeerde aanwezigen kwamen van over het hele land. “De aanwezigen kwamen uit Antwerpen, Waregem, Hoei en andere Belgische steden, en daarnaast waren er ook Nederlanders en Fransen aanwezig. Er zijn ook indicaties dat de aanwezigen niet meteen het adres kregen van de organisator. Ze kregen een plaats door en werden dan met een shuttledienst naar de feestlocatie vervoerd. Er is dus een communicatiestructuur op poten gezet om de mensen op het feest te krijgen. Hier zit dus duidelijk een professionele organisatie achter. Momenteel zijn we een onderzoek gestart om te achterhalen wie de verantwoordelijke hiervoor is. Al het materiaal is in beslag genomen en het pand is verzegeld”, aldus Slosse.

Iedereen die geïdentificeerd kon worden, kreeg een proces-verbaal en riskeert minstens 250 euro boete. De organisatie riskeert 750 euro boete. Het Brussels parket moet nu beslissen wat er verder moet gebeuren. “In functie van het onderzoek kan er gekozen worden voor een dagvaarding van de organisator waardoor zwaardere straffen mogelijk zijn. Naast de corona-inbreuken kunnen er nog andere inbreuken ten laste worden gelegd zoals bijvoorbeeld oneerlijke concurrentie en zwartwerk. Dit gaat duidelijk om een illegale georganiseerde activiteit waar vermoedelijk ook alle andere zaken niet zijn aangegeven.”

Daarnaast heeft de Brusselse politie in de nacht van zaterdag op zondag nog drie andere feestjes stilgelegd. In het centrum van Brussel werden twee feestjes stilgelegd en werden respectievelijk 22 en 9 pv’s uitgeschreven. In Elsene werd er ook een privéfeest stilgelegd en werden er 5 pv’s uitgeschreven.

Ook lockdownfeestjes in Eupen en Virton

Afgelopen nacht is de politie ook binnengevallen bij lockdownfeestjes in Saint-Mard, een deelgemeente van Virton in het zuiden van Luxemburg, en in Eupen in Duitstalig-België.

In Virton was er volgens het parket van Luxemburg een feestje in een vakantiehuis gaande met een 50-tal personen. De politie had melding gekregen van een 20-tal personen. Eens ze toelating kregen om binnen te gaan, troffen de agenten een 50-tal mensen aan, allen afkomstig uit Frankrijk. Ze kregen elk een boete voor onmiddellijke inning van 250 euro. De eigenaar van het pand werd verhoord en er is een proces-verbaal tegen die persoon opgesteld. Het parket zet de zaak nu voort.

Ook in Eupen werden feestvierders betrapt, meldt politiezone Vesdre-Gueule. Rond 5 uur maakten de agenten een einde aan een feest in een appartement. Bij aankomst stond de muziek luid en de aanwezigen droegen geen masker. De politie stelde acht pv’s op. Het gaat om personen van 19 tot 27 jaar uit de regio van Eupen.

“Strenger handhaven”

“We zullen streng blijven handhaven”, zo reageerde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op het nieuws van het lockdownfeestjes in ‘De zevende dag’. “Mensen die niet willen horen, moeten maar voelen, zeker zij die manifest de regels overtreden.” Viroloog Marc Van Ranst vindt dat er hogere boetes moeten komen: “De procureur kan beslissen om mensen rechtstreeks naar de rechter te brengen in plaats van een boete op te leggen. In dat geval gaat het niet meer om 250 euro, maar om 1.000 euro of meer. Ik denk dat men best zo’n overweging maakt.”

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *