Dagboek Nieuws 5

De eerste vraag die bij mij opkwam was waarom heeft de WHO de definitie van een pandemie veranderd door minder doden aan te duiden in de pandemie. Dus nu kan een simpele verkoudheid al een pandemie zijn?

Jensen, Baudet en vele andere zijn dit komplot-denkers waar staan deze op de lijst. Wat is het punt dat ze steeds weer opnieuw oprakelen. Is het echt waar dat wat ze meestal zeggen “De mensen dom houden” is dit zo en wordt dit echt door de gereguleerde politiek en nieuws mensen uitgevoerd.

Houden ze ons dom om te kunnen bereiken wat ze willen en wij de makke schaapjes zijn. of maken ze ons bang om hetzelfde te bereiken?

Is Trump echt zo dom, is Thierry Baudet echt zo dom, en Hage Eerdmans, en, en.

Allemaal zijn ze dom. Hoe moeten en kunnen we nu de Politiek beoordelen en zien, waar moeten we starten ze te controleren en hoe moeten we dit dan doen. Mijn mening is dit toch zeker met de kennis die we hebben opgedaan de afgelopen maanden. Laten we eens serieus naar de politieke mannen en vrouwen kijken en dan op een rijtje zetten wat we denken.

Hoe is het gekomen dat de partij van Thierry Baudet zo snel nadat hij zo groot werd is gevallen en uit elkaar gerukt? We kunnen zien door de acties die er zijn genomen welke de echte goed denkers zijn en welke de gevoelige zwakke denkers zijn. Onenigheid in de partij zou met de juiste mensen gewoon opgelost zijn door de rotte appel of appels eruit te halen en dan gewoon weer verder gaan. Maar nu is er een ruzie onderling ontstaan en de zwakke broeders beginnen met blubber te gooien en dan stort het natuurlijk wel helemaal in en kunnen beide in de partij hun hoofd niet boven water houden, mocht het niet zo zijn dat Thierry Baudet zich nu heeft teruggetrokken en verkondigd dat hij uiteindelijke de stichter en de naam van de partij is.

Is hij Pinokkio of is hij toch niet zo’n jokkebrok en komt hij gewoon sterker terug?

Wat voor rol speelt Joost Eerdmans hier eigenlijk, en is hij wel de krachtige persoon om de partij voort te zetten.
Joost EerdmansWie wil versoepelingen met kerst? En waarom klinkt de vraag vanuit Wallonië zo luid?

Vandaag om 11:21doorMatthias Vanderaspoilden

Zo moeilijk dat het Overlegcomite er vroeger aan begint: wie wil versoepelingen met kerst? En waarom klinkt de vraag vanuit Wallonië zo luid?
FOTO: BELGA

De discussie over Kerstmis op het Overlegcomité dreigt zo lang te duren, dat premier Alexander De Croo zijn troepen straks al verzamelt om 13 uur, een uurtje vroeger dan voorzien. Want na CD&V en MR gaan nu ook bij PS stemmen op om voor kerstavond toch wat te versoepelen. De virologen willen daar echter niet van weten en ook premier De Croo en minister Vandenbroucke zitten op die lijn. Al zit er ook een communautair kantje aan de discussie.

Even de teugels lossen om Kerstmis in beperkte familiekring te kunnen vieren of niet? Dat wordt het grootste discussiepunt op het Overlegcomité vandaag. Over de geplande heropening van de winkels.

Waalse ministers: “Consensus over heropening van winkels”

Volgens Pierre-Yves Dermagne (PS), minister van Werk, en Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franstalige gemeenschap, bestaat er op regeringsniveau een consensus om de winkels straks (onder strikte voorwaarden) te laten heropenen. Het Overlegcomité zit vanaf 13 uur samen om de geldende coronamaatregelen in ons land te evalueren. “Dit is geen echte polemiek”, aldus Dermagne in La Dernière Heure. “We hebben maandag in het kernkabinet minder dan een half uur over gedebatteerd over de vraag of niet-essentiële winkels weer zouden mogen heropenen. En we zijn snel tot een consensus gekomen: er was geen enkele oppositie tegen dat voorstel.”

Ziekenhuizen roepen Overlegcomité op om teugels niet te lossen: “We moeten uitgestelde zorg heropstarten, niet een derde golf opvangen”

Ondanks de dalende coronacijfers blijft de druk op de ziekenhuizen erg hoog. De koepelorganisaties doen daarom een laatste oproep aan het Overlegcomité: laat de teugels niet vieren. Want, zo stelt onder meer Zorgnet-Icuro, ons systeem van gezondheidszorg gaat kapseizen bij een derde golf. “Die vrees is terecht”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. “In Canada hebben ze Thanksgiving al met meer mensen gevierd, daar zien ze nu de gevolgen van.

Besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn

De verschillende parameters over de verspreiding van het coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af, blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er is sprake van gemiddeld 2.764,6 nieuwe bevestigde besmettingen per dag in de week tot 23 november. Dat zijn er 37 procent minder dan in de voorgaande periode van zeven dagen. De positiviteitsratio is gedaald naar 12,5 procent: één op de acht mensen die getest worden, krijgt nu te horen dat hij of zij besmet is met Covid-19.

De Mexicaanse mediakoorts – Argos TV – Medialogica – VPRO

Ab Osterhaus in een verkeerd daglicht gezet Misschien onterechte aantijgingen.
Ab Osterhaut

Medialogica is het ‘grand dossier’ van Argos-TV, de televisietak van de gezamenlijke multimediale onderzoeksjournalistieke redactie van HUMAN en VPRO. In de zevendelige reeks Medialogica wordt aan de hand van concrete voorvallen het verschil tussen de werkelijkheid en het beeld dat media daarvan schetsten onderzocht. Een verschil met vaak verstrekkende gevolgen, voor individuen maar ook voor de samenleving als geheel.

Gommers: ‘Sla kerst maar een jaar over’, andere Europese landen versoepelen wel

Diederik Gommers.
Foto: ANP

„Sla kerst maar een jaartje over”, dat is de boodschap van Diederik Gommers aan Nederland. Gommers is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid. Volgens hem is het nog te vroeg om de coronamaatregelen rond de kerstdagen te versoepelen, zei hij in gesprek met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 (NPO Radio 1).

blob:https://www.ibtimes.sg/f13d72f6-5aac-4cab-a166-ddfe6efb4799

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *