Dagboek Nieuws mondkapjes

Nog even over de mondkapjes, allemaal bijna verplicht.

Het moet niet gekker worden.

Weten we nog dat de boerka zou worden verboden? Gezichtsbedekking ontoelaatbaar vooral in openbare gebouwen en nu wordt het ons opgedrongen dit juist te doen!

We doen hetzelfde met de mondkapjes en handschoenen. Alleen de ogen zien we dan nog. Veel zetten daar nog een muts of capuchon bij op. Zo doen we dus wat we anderen wilden verbieden. Nu kunnen we ook anoniem blijven. (en doen wat we willen!)

Zie maar eens hoe snel de normen en waarden kunnen veranderen!

Hecht u nog waarde aan al die voorstellen?

Belgisch boerkaverbod blijft: “Niet in strijd met de Rechten van de Mens”
Vrouw in een nikab. FOTO: BELGA

Sinds midden 2011 is het in ons land verboden om op openbare plaatsen het aangezicht gedeeltelijk of volledig te bedekken, in de volksmond bekend als het boerkaverbod (hoewel de boerka zelden gedragen wordt in België. Veel vaker wordt een nikab gedragen). Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) vindt dat niet in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Thierry Baudet sluit zelf terugkeer in Kamer na verkiezingen niet uit

De Nederlandse politicus Thierry Baudet sluit niet uit dat hij, als hij in maart veel voorkeursstemmen krijgt bij de verkiezingen, terugkeert in de Tweede Kamer. “Ik kan niet vooruitlopen op die tijd”, zei hij bij het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam.

Baudet geeft zijn plek als lijsttrekker op, maar wil graag helemaal onderaan de lijst. Zo wil hij de partij ondersteunen. Een “lijstduwer” is vaak een prominent partijlid dat niet de ambitie heeft echt in de Kamer te komen.about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

Het dubbelzinnige antwoord van Baudet is opmerkelijk, want huidig onafhankelijk Kamerlid en FVD-kandidaat Wybren van Haga zei een uur eerder nog dat Baudet na de verkiezingen sowieso niet terugkomt in de Tweede Kamer.

“Ik ben nog niet klaar met de politiek, met Forum of met Nederland”, aldus Baudet. “Er is nog heel veel werk te doen.”

Baudet stapte gisteren op als lijsttrekker, vandaag legde hij het voorzitterschap van de partij neer. Aanleiding daarvoor zijn opgedoken antisemitische en homofobe berichten van leden van JFVD, de jongerenbeweging van de partij.

Baudet zei over de berichten dat die “niet kunnen, niet horen”. Tegelijkertijd herhaalde hij zijn aanklacht richting de media. Hij vindt dat er sprake is van een “trial by media”-cultuur “met verwijten die werkelijk kant noch wal raken”.

Desgevraagd wilde Lennart van der Linden, die als vicevoorzitter voorlopig de functie van partijvoorzitter op zich neemt, zich niet achter Baudets aantijging scharen. “Thierry gaf aan wat zijn overweging is om terug te treden. Dat is denk ik heel duidelijk, we respecteren het besluit dat hij neemt. Hij voelt dat echt zo, dan moet je dat doen, in jouw bewoordingen.”

Hoewel nu wil hij toch weer zijn eigen partij verder leiden. Uiteindelijk is hij zelf de FVD de stichter van de partij. Welke machten zitter hierachter om dit allemaal zo te laten verlopen? Wat willen ze echt hiermee bereiken?

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *