Dagboek nieuws van alledag

Vandaag weer een dag, wat zal er nu weer aan de hand zijn. Nadat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken uit de partij als lijsttrekker, maar wel blijft zitten in de 2e kamer. (voor z’n inkomen denk ik) Hij wil niets met racisme, fascisme of ander uitlatingen van sommige leden van de FVD of J- FVD- te maken hebben! Daaaaag.

Verlaat hij zomaar het zinkende schip?

Toch is dit niet zo bijzonder want ook bij de wat minder radicale partijen gebeuren er onvoorspelbare acties.

Zijn ze wel zo onvoorspelbaar?

De viroloog het woord zegt het al

Als de huidige trend aanhoudt, zullen we tegen de jaarwisseling gemiddeld zo’n 500 nieuwe besmettingen per dag hebben. Opvallend: bij de eerste golf werd er bij dat aantal besmettingen niet veel later voor het eerst versoepeld.

De piek van de tweede coronagolf ligt intussen een tweetal weken achter ons. De cijfers blijven dalen, zij het minder snel. “Alle indicatoren blijven verder in positieve zin evolueren. We zien momenteel een verdere daling van zowel de besmettingscijfers, de ziekenhuiscijfers als de sterftecijfers. We zien echter wel dat de besmettingscijfers minder snel dalen dan in de eerste helft van november. Dit toont ons dat de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn”, aldus viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van Sciensano.

Einde van het jaar

Eerste versoepelingen in januari?

Van Gucht verwacht dat we tegen het einde van het jaar nog rond de 500 besmettingen per dag zullen vaststellen. “De afgelopen week werden er gemiddeld 3.672 nieuwe gevallen per dag vastgesteld. Dit komt overeen met een daling van 28 procent, ofwel een halvering van het aantal besmettingen om de 15 dagen. Daarmee is deze daling minder uitgesproken dan in de eerste helft van november. Toen noteerden we nog een daling van bijna 50 procent, of een halvering om de 7 dagen. Als deze trend aanhoudt, dan zullen we tegen het einde van dit jaar nog ergens gemiddeld rond de 500 nieuwe gevallen per dag detecteren”, klinkt het.

IK WEET VAN NIETS!

Belastingen en aanslagen gas en aardbevingen?

Eric Kwiebes

Daarom is hij ook op die plaats bij zijn vrienden.

Eric Wiebes (1963) is sinds 26 oktober 2017 minister van \Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij van 4 februari 2014 tot 26 oktober 2017 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte II. In 2010-2014 was de heer Wiebes namens de VVD wethouder van onder meer verkeer en vervoer van Amsterdam. Eerder werkte hij in het bedrijfsleven en bij het ministerie van Economische Zaken. Daar was hij onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal. En wist toen ook van niets, en zo is het ook in het kabinet. (Of bed)

Ik weet van niets! Ik ga weer slapen!

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Premier Johnson kondigt versoepelingen voor Engeland aan

In Engeland komt er op 2 december een einde aan de tweede nationale lockdown, zo heeft premier Boris Johnson vandaag in het parlement bekendgemaakt.

“We hebben een omslagpunt bereikt en de ontsnappingsroute is in zicht”, zei de conservatieve regeringsleider. “Wij moeten het virus weerstaan tot testen en vaccins ons ter hulp komen en de noodzaak voor beperkende maatregelen verminderen.”

Vanaf 2 december komen er versoepelingen. Zo zullen in de minst getroffen gebieden stadions weer bezoekers mogen ontvangen, tot de helft van hun capaciteit, met een limiet van 2.000 of 4.000 naargelang de lokale restricties. In de meest getroffen zones blijven de matchen zonder publiek.

Niet-essentiële handelszaken, kappers, gymzalen en vrije tijdsinstellingen heropenen in heel Engeland. Collectief bidden en huwelijken kunnen weer mits het in acht nemen van social distancing. Mensen zullen in open lucht weer zes mensen mogen zien in plaats van één. Pubs, bars en restaurants mogen tot 23 uur open blijven, tegen 22 nu. Laatste bestelling om 22 uur.

Inwoners van Engeland mogen weer op vakantie gaan in het buitenland, mits inachtname van de quarantaineregels, zo citeerde SkyNews uit het 56 bladzijden tellende Winterplan van Johnson.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *