Dagboek 1e dag week 50

Hierna stop ik met het dagboek bijhouden er is gewoon niets nieuws meer te vertellen dan alleen onzin. Laat de regeringen zich er maar over buigen met alle kennis die ze hebben. Het maakt toch niets meer uit! We worden, bestuurt door Europa en dat wisten we al en die doet op zijn beurt weer wat Amerika zegt. Zo is het cirkeltje weer rond.

SUCCES.

Wat en onzin. Nieuws veel mensen hebben het idee om voor hun geld te werken maar het overgrote aantal mensen doen dit niet. Zo ongeveer klinken de nieuws stukjes elke dag weer het wordt tijd hier niet meer naar te luisteren.

Of meneer van Gucht denkt dat we in een wedstrijd zitten dat het een spelletje is. Vergelijken met andere landen wat een kolder. Dan ook nog met de verkeerde cijfers werken en gewoon doen of het waar is. Geloven ze nog in Sinterklaas, nu wij niet.

Asscher en kwibes of Wibers wisten van niets. Dat klopt natuurlijk wel het moet natuurlijk een beetje in Europa stijl gebeuren. Veel verdienen en van niets weten. Je moet je natuurlijk voorbereiden. Voor de grote dag in Brussel om dan helemaal niets meer te doen. Dan alleen even inklokken. En dan in de dienstauto wat je laten rondrijden, en zo € 800,- incasseren. Een dik salaris en bijvoorbeeld je vrouw in dienst nemen en onkosten opvoeren dan kom je nooit wat tekort. En laat de mensen in de verzorging maar gewoon barsten want als je zoveel krijgt ga je gewoon naar particuliere hulp indien nodig. Wie doet me wat?

Hieronder het nieuws.

Grotere onzin valt er niet meer te vertellen.

Er was eens een timmerman die op een dag bezig was een tafel te maken. Hij pakte een stuk hout en legde het op zijn werkbank. Het bleek een heel raar stuk hout te zijn, want toen de timmerman het wilde verzagen begon het te kreunen. De timmerman schrok en besloot het stuk hout niet meer te gebruiken.

Hij gaf het aan zijn vriend, Gepetto, die van het stuk hout een pop wilde snijden. Gepetto, die schoenlapper was, nam het stuk hout mee naar huis en bedacht onderweg een naam voor de pop. Jokken en zijn neus werd langer

Pinokkio- Het beroemde verhaal van Carlo Collodi over het houten jongetje

Zie hier maar eens! Pinokkio is hier niets bij vergeleken!

“We staan op plaats 18 van de 31, tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk”, zo vertelde Van Gucht over de besmettingsgraad in België. “We noteren nu 3.672 nieuwe gevallen per dag, dat komt overeen met een daling van 28 procent, of een halvering van het aantal besmettingen om de vijftien dagen. Die daling is minder uitgesproken dan in de eerste helft van november, toen zagen we een halvering om de zeven dagen. We zullen tegen het einde van dit jaar rond de 500 nieuwe gevallen per dag detecteren als de trend verdergaat.”

Volgens de recentste cijfers van het ECDC, het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, telt België momenteel 488,7 besmettingen per 100.000 inwoners. Luxemburg telt met 1186 besmettingen per 100.000 de hoogste besmettingsgraad, voor Oostenrijk (1065,7) en Slovenië (961,7).

Ondanks de gunstige evolutie hebben we nog een lange weg af te leggen, bevestigt Van Gucht: “De piek van de tweede golf ligt nu twee weken achter ons. Alle indicatoren liggen achter ons. We zien een daling van alle cijfers. We zien wel dat de besmettingscijfers minder snel dalen dan in de eerste helft van november. Dit toont ons dat de weg nog lang blijft en niet zonder hindernissen zal zijn.”

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, ECDC, De Standaard, HLN/Picture:

Belga)

De coronacijfers gaan de goede kant uit en qua besmettingsgraad doet België het stukken beter dan de voorbije weken: dat was de boodschap van viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Hij herhaalt wel dat we nog een lange weg af te leggen hebben.

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Kwart Limburgers heeft intentie om eigen onderneming op te richten

Hasselt – 

Een kwart van de Limburgers heeft intenties om in de toekomst een eigen onderneming op te starten. Toch haakt de overgrote meerderheid daarvan uiteindelijk af. Dat blijkt uit het Grootste Limburgonderzoek Ooit over ondernemerschap van de UHasselt en Het Belang van Limburg.

Ruben SteegenVandaag om 06:00

Duitse arts verdacht van doden twee patiënten, onder wie een Nederlander

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, ECDC, De Standaard, HLN/Picture: Belga)

 ANP/NU.nl 2 uur geledenCoronacijfers in dalende lijn🎥 Henrikh Mkhitaryan groeit weer naar zijn beste vorm en scoort heerlijk…© Aangeboden door NU.nl

De Duitse politie heeft een arts van de universiteitskliniek in Essen opgepakt op verdenking van doodslag. Hij zou de hand in de dood van twee patiënten hebben gehad. Een van hen was een Nederlander, laat de Duitse politie maandag weten.

De arts werd op 18 november gearresteerd. Hij zou twee mannen die in kritieke toestand in het ziekenhuis lagen medicijnen hebben toegediend waardoor ze direct zijn overleden.

Het gaat om een 47-jarige man en een man van 50 jaar. Zij hadden volgens Duitse media COVID-19. De politie kon niet zeggen wie van de twee uit Nederland kwam. De patiënten zijn op 13 en 17 november gestorven. De arts heeft in een van deze gevallen gezegd dat hij het lijden van de man en diens familieleden wilde beëindigen.

De Duitse politie heeft een rechercheteam op de zaak gezet. De politie verwijst naar het openbaar ministerie in Essen voor meer informatie over de leeftijd en woonplaats van de Nederlandse patiënt. Maar de Duitse justitie wil daar niets over zeggen.

G20-landen beloven eerlijke verdeling van vaccin

 20 uur geledenAanvaller van Charleroi was er niet bij tegen KAA Gent door het coronavirus: “Ik…De Croo vs Vandenbroucke: welke stijl voor Vivaldi?© Aangeboden door Belga

De G20 belooft een eerlijke verdeling van het vaccin tegen COVID-19 over de hele wereld. De armste landen zullen ondersteund worden, klinkt het in de slotverklaring van de virtuele top van de Groep van Twintig.

De leiders van de G20-landen vergaderden dit weekend virtueel onder leiding van gastland Saoedi-Arabië. Het coronavirus kaapte een groot deel van de agenda weg: heel wat G20-landen blijven niet gespaard van een stevige tweede coronagolf, nadat ze in het voorjaar al te maken kregen met het longvirus.

Intussen zitten verschillende vaccins tegen COVID-19 in een vergevorderd stadium. De Amerikaanse regering wil al voor midden volgende maand starten met de eerste inentingen, liet een ingewijde vandaag weten.

Maar ook zwakkere economieën zullen toegang krijgen tot een vaccin, beloven de G20-landen in hun slotverklaring. De armste landen, wiens economieën een nieuwe klap kregen door het virus, zullen daarin ondersteund worden. “We hebben middelen gemobiliseerd om aan de onmiddellijke financiële noden op vlak van mondiale gezondheid te beantwoorden en om onderzoek, ontwikkeling, productie en verdeling van testmateriaal, behandelingen en veilige vaccins tegen COVID-19 te ondersteunen.”

Biden wacht niet op Trump om kabinet samen te stellen: eerste namen moeten imago in rest van wereld herstellen

 Kim Evenepoel 7 uur geledenWintersportorganisatie Josk annuleert skireizen tot 22 januariOIP betreurt dat Belgische regering niet koos voor koerswijziging in…© Aangeboden door Business AM

De toekomstige president van de VS, Joe Biden, laat zich niet van de wijs brengen door de weigering van aftredend president Donald Trump om de verkiezingsuitslag te erkennen. De ‘president elect’ timmert duchtig aan zijn regering. De eerste namen die lekken, zijn allen voor cruciale posten die de VS in de rest van de wereld zullen vertegenwoordigen.

De opvallendste naam is die van Anthony Blinken, die op weg lijkt naar de prestigieuze functie van minister van Buitenlandse Zaken. Biden en Blinken kennen elkaar al lang. Toen die eerste vicepresident was onder Obama, trad Blinken al op als zijn ‘national security’-adviseur.

Andere namen die lekten zijn die van Jake Sullivan als zogenaamde ‘national security adviser’ en Linda Thomas-Greenfield voor ambassadeur bij de VN. Sullivan was een van de topadviseurs van voormalig Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton. Thomas-Greenfield was een topambtenaar op Buitenlandse Zaken onder president Obama. Ze was een van de slachtoffers van een grote ontslagronde toen Trump aan de macht kwam.

Geen enkele van de benoemingen is al officieel. Team Biden zou dinsdag een eerste serie kabinetsbenoemingen aankondigen, maar zoals steeds is het moeilijk om nieuws als dit in Washington lang verborgen te houden. De kans is dan ook onbestaande dat Biden op bovengenoemde functies alsnog met verrassingen op de proppen komt.

Met deze benoemingen op dergelijke sleutelposities maakt Biden alvast een duidelijk statement. De VS gaan hun positie op het internationale toneel grondig omgooien: weg van Trumps ‘America First’ en weer naar de alliantiegedreven aanpak van Obama. Blinken wil, net als Biden, zo snel mogelijk weer aansluiting maken met een aantal internationale verdragen waar Trump een streep door trok. De bekendste zijn het klimaatakkoord van Parijs en de nucleaire deal met Iran.

Heet hangijzer: China

Het heetste hangijzer wordt de toekomstige relatie met China. Hoewel Trump zich zeker tijdens zijn campagne vaak heel kritisch uitliet over de toenemende Chinese invloed op het internationale toneel, toonde hij zich veel voorzichtiger eenmaal hij in het Witte Huis zat.

De coronacijfers gaan de goede kant uit en qua besmettingsgraad doet België het stukken beter dan de voorbije weken: dat was de boodschap van viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Hij herhaalt wel dat we nog een lange weg af te leggen hebben.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *