Dagboek 7e dag week 48

Zondag

Deze dag is echt een dag om tot bezinning te komen. Bij deze laat ik het Corona tijdperk, maar gewoon achter me. Het heeft de afgelopen maanden heel veel tijd en energie gekost om er achter te komen wat de strekking van deze crisis is. Daar is gewoon niet achter te komen met zoveel informatie en desinformatie op internet en TV. Dat je gewoon niet meer weet wie de waarheid spreekt of oprecht achter de waarheid wil komen of er gewoon op uit is om leugens te verspreiden.

Hier komt maar weer eens naar voren dat informatie goed is maar te veel informatie absoluut tot Chaos kan leiden.

Iedereen, maar dan ook iedereen heeft met de Corona te maken. In de familie in de omgeving of via de media. Dat leidt dan gewoon tot grote misvattingen onbegrip of onrust als je niet oppast.

Daarom ga ik vanaf nu niet meer mee in die Chaos. De bedoeling is het nu gewoon over me heen te laten komen. Geen uitgesproken mening meer daarover te hebben. Ik zal dan wel gaan ervaren (denk ik) wat dit op die manier voor mij kan brengen? De tijd zal het leren.

Ik denk de individu is toch niet in staat enige verandering te brengen in de situatie. Ik heb nu wel geleerd dat het systeem waar we in zitten door je eigen keus dit allemaal in zich heeft om het zo te laten gaan zonder dat daar iemand in een democratie “waar wij in leven” iets aan kan veranderen.

Het systeem zijn werk zelf doet net zoals de natuur dit ook doet. De natuur heeft een eigen plan om het of beter of slechter te maken. De natuur zal altijd overwinnen. Zelfvernietiging is dan het lot van de mens.

Zo is het als we uit gaan om te wandelen ook. We willen dan graag mooi weer hebben, maar hebben we hier invloed op? Hebben we wel invloed op het weer en gaan we de regen met onze kennis en middelen verdrijven of juist laten komen? Dan beïnvloeden we de natuur dermate dat het op zichzelf ook weer een systeem zal worden. Wat we uiteindelijk zelf niet kunnen sturen. Hier geld dan ook dat het systeem het zelf overneemt.

Het gaat er om wat je kiest en daar dan in leeft in je keuze. Je moet zelf tot de ontdekking komen, is dit goed of niet goed voor jezelf? Is het goed dan kun je gelukkig worden. Is het niet goed dan moet je iets anders kiezen en zien of je daar gelukkig in kunt worden.

In onze democratie kunnen we nog steeds zelf kiezen en daarna komen we hoe dan ook in het systeem terecht die we niet kunnen sturen. Hoe dan ook. Links, rechts of niets het wordt altijd een systeem. Wij zijn namelijk niet degenen die de natuur de wereld de mens het alles (heelal) hebben gemaakt! Dat staat ver boven ons. Ik geloof in God, en U?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *