Dagboek 5e dag week 47

Mensen die hardnekkig weigeren om in isolatie of quarantaine te gaan, kunnen daartoe gedwongen worden via een isolatie- of quarantainebevel. In Vlaanderen zijn intussen 36 isolatiebevelen en 12 quarantainebevelen uitgeschreven. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Wouter Beke op een schriftelijke vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys.

Ziekenhuisopnames door Covid-19 blijven dalen: donderdag laagste aantal sinds 19 oktober, wel minder mensen naar huis

Vandaag om 05:30 door adb | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

Ziekenhuisopnames door Covid-19 blijven dalen: donderdag laagste aantal sinds 19 oktober, wel minder mensen naar huis

Het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 blijft afnemen. Volgens gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano waren er donderdag 399 opnames, het laagste dagcijfer sinds 19 oktober. In de zeven dagen vanaf 6 tot en met donderdag 12 november waren er dagelijks gemiddeld 497 ziekenhuisopnames. Dat zijn er een kwart minder dan in de voorgaande week.

Het totale aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt, is wel weer boven 7.000 gestegen, omdat minder mensen het ziekenhuis mochten verlaten. Het waren er donderdag 7.010, tegenover 6.876 op woensdag. Van hen liggen 1.452 patiënten op Intensieve Zorgen.

Het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen blijft dalen. Dagelijks kwamen er in de week van 3 tot en met 9 november gemiddeld 6.877 gevallen bij. Dat is bijna een halvering ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. De positiviteitsratio – het percentage testen dat een positief resultaat oplevert – is ook licht gedaald, naar gemiddeld 23,2 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België in totaal 520.393 besmettingen geregistreerd

Het dodental bedraagt nu 13.891, 133 meer dan het totaal dat donderdag werd gemeld.

Tussen 3 en 9 november overleden gemiddeld 196 mensen per dag. Dat is een stijging met 20,6 procent in vergelijking met een week eerder, maar tegenover het cijfer dat donderdag werd gemeld (198,7, tussen 2 en 8 november) is het gemiddelde wel licht gedaald.

Mogen we straks dan toch Kerstmis vieren? Experts leggen verschillende scenario’s op tafel, ziekenhuizen verwachten het ergste

Vandaag om 03:00doorFarid El Mabrouk

Mogen we straks dan toch Kerstmis vieren? Experts leggen verschillende scenario’s op tafel, ziekenhuizen verwachten het ergste

Mogen we straks dan toch Kerstmis vieren? De kans is groot, al zullen er beperkingen worden opgelegd. Voor een definitief oordeel is het nog te vroeg, maar de regering-De Croo wil iedereen in deze donkere tijden wel hoop en perspectief bieden.

“Kerstmis vieren? Dan hebben we een kerstgolf op intensieve zorg. Maar die gaan wij niet opvangen. Sorry, dat doen we niet meer.” Het zijn de woorden van het diensthoofd Intensieve Zorg van het UZ Brussel …

Geruchten over Trump TV zwellen aan: Fox krijgt klappen op de beurs

 Emmanuel Vanbrussel 1 dag geledenBondsdokter Sas waarschuwt voor hernemen sport na besmetting, ook …Ben Weyts deelt 15.000 laptops uit aan kwetsbare leerlingen© Aangeboden door Business AM

De clan rond Amerikaans president Trump zou van plan zijn een eigen streamingdienst op te zetten, zo ving de nieuwsdienst Axios op, als alternatief voor de conservatieve zender Fox. Moedergroep Fox Corp zakte met meer dan 5 procent kort na de opening van de Amerikaanse beurzen.

Er gonzen al enige tijd geruchten over de mogelijke oprichting van Trump TV. Tenslotte is Donald Trump in essentie een mediafiguur en -entrepreneur, zeggen veel waarnemers. Eens hij president-af is, zou Trump via een eigen zender rechtstreeks kunnen blijven communiceren met zijn achterban en om eventueel een comeback in 2024 voor te bereiden.

Volgens Axios zou de clan-Trump niet denken aan een klassiek tv-station via de kabel, maar aan een streamingdienst à la Netflix. Dat vergt minder opstartkosten. Trumps enorme databank van e-mails en gsm-nummers maken het makkelijk om meteen tientallen miljoenen kijkers te ronselen.

Verscheidene Amerikaanse media vangen op dat Trump geërgerd is met de recente verslaggeving op Fox News, nochtans een jarenlange trouwe Trump-zender. Binnen de zender woedt een machtsstrijd tussen de nieuwsdienst, die zoals in onderstaand fragment durft in te gaan tegen de propaganda van Trump, en de machtige opiniemakers als Sean Hannity en Tucker Carlson, die steevast de kant van de president kiezen.

Fox was bij de presidentsverkiezingen vreemd genoeg een van de eerste grote zenders om de staat Arizona aan Joe Biden toe te kennen.

Murdoch

Trump zelf retweette donderdag enkele lofbetuigingen aan Newsmax en Oann, twee kleinere zenders die maar al te graag de rol van Fox willen overnemen als Trumps belangrijkste communicatiekanaal.

Fox Corp wordt geleid door Lachlan Murdoch, een van de zoons van mediamagnaat Rupert Murdoch. ‘We houden van competitie’, verklaarde Lachlan eerder deze maand toen analisten hem vroegen hoe hij tegenover een Trump-zender staat.

Beleggers in Fox Corp hebben er niet zo’n goed oog in een stuurden het aandeel Fox Corp donderdag meer dan 5 procent lager.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *