Dagboek 4e dag week 47

De Russische coronacijfers schieten omhoog. De tweede golf breekt in Rusland alle records van de eerste en het eind is nog niet in zicht. Uit arme regio’s komen mensonterende beelden van lijken in vuilniszakken. Correspondent Eva Hartog: “De ziekenhuizen worden aan hun lot overgelaten.”

Ze liggen in de kelder van een Siberisch ziekenhuis: plastic zakken met coronadoden. Sommigen liggen zelfs op de grond. Het ziekenhuis geeft toe dat ze de toestroom niet aankunnen. Het plaatselijke mortuarium is vol. En het is niet de enige schokkende video die opduikt uit de arme regio’s van Rusland.

Het moet niet gekker worden.

Zitten we dadelijk met z’n allen in een kamp met automatische deuren? Alleen een uitgang naar de levende wereld gaat dan nog maar open voor mensen met een geldige corona-pas en negatief getest op corona voor alle type corona.
Foto herkenning en iris scan. Eventueel met elektronische enkelklem? Om niet zoek te raken.

Dan wordt premiejager weer actueel!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Premiejager

Een premiejager (Engels: bounty hunter) is iemand die op mensen jaagt die door de politie of de staat gezocht worden.Premiejagers leven van het geld dat ze krijgen als ze de gezochte persoon levend of dood terugbrengen. Ze worden over het algemeen geassocieerd met het Wilde Westen in de Verenigde Staten van de 19e eeuw, maar ook nu bestaan ze nog steeds.

Testen we binnenkort elke Belg wekelijks op COVID-19?

 Aaron Verbrugghe 2 uur geleden

Dit zijn de gevreesde ‘superverspreider-locaties’Ghanese © Metro

Volgens experts moet het mogelijk zijn om na de tweede coronagolf elke Belg wekelijks te testen op COVID-19. Dat schrijft De Standaad en het nieuws wordt bevestigd. “Dit is een mogelijke strategie om de derde golf te helpen voorkomen, al vergt dat een beleidsbeslissing”, zegt onderzoeker Pieter Libin aan Belga.

Het uitgangspunt is simpel: test elke week de hele bevolking op het coronavirus, isoleer wie positief is en de besmettingen zullen na verloop van tijd uitdoven. Een algemene testing blijkt nu echter niet zo’n gek idee, althans volgens berekeningen door een team van biostatistici, computerwetenschappers en immunologen (UHasselt, UAntwerpen en VUB).

“Belangrijk daarbij is dat massatesting moet gebeuren met de gekende PCR-tests, want die analyses laten toe dat stalen van meerdere personen samengevoegd en ’gepoold’ geanalyseerd kunnen worden”, aldus Libin. Hij stelt daarom voor om mensen wekelijks te testen in pools van 32 mensen. Als een pool positief test, komen er individuele vervolgtests.

Minder accuraat

Als PCR-tests worden gepoold, is er wel meer kans om een geval te missen dan bij een individuele test. Volgens Libin is een cruciale voorwaarde de gevoeligheid van de pool-test. “We zien nu tot 10 procent vals negatieve resultaten voor de pools, maar we willen de gevoeligheid ervan nog experimenteel nagaan. We missen besmettingen door het poolen, maar ons model houdt daar wel rekening mee.”

Volgens de onderzoekers is het mogelijk om alle burgers wekelijks te testen als er per dag 50.000 gepoolde PCR-stalen worden geanalyseerd. Belangrijke voorwaarde is dan wel dat het aantal infecties onder de bevolking voldoende laag is: rond 500 actieve infecties op één moment. Dan volstaan dagelijks 20.000 bijkomende PCR-analyses om te achterhalen wie echt besmet is. In totaal zouden dus dagelijks 70.000 PCR-tests gereserveerd moeten worden voor de screening. Niet onhaalbaar, want het aantal PCR-analyses zou tegen eind dit jaar opgetrokken worden tot 100.000 per dag.

“Geen evidente maatregel”

Belangrijk is dan wel dat mensen bereid zijn om zich te laten testen en dat ze desnoods in isolatie willen gaan. Iedereen die tot een positieve pool behoort, moet in afzondering, net zoals iedereen bij wie de individuele test uitwees dat hij of zij zeker besmet is.

Met de screening zou het aantal besmettingen in enkele maanden echt naar nul kunnen gaan, zonder import vanuit het buitenland. Dat is volgens de onderzoekers een absolute meerwaarde, want de andere maatregelen houden de besmettingen stabiel op een laag niveau. De experten zijn zich wel bewust dat dit geen evidente maatregel is en benadrukken dat het een politieke beslissing is of die massatesting er effectief komt of niet.Lees ook : Wanneer kunnen we ons laten inenten met coronavaccin Pfizer?

Het bericht Testen we binnenkort elke Belg wekelijks op COVID-19? verscheen eerst op Metro.

Bewaren bij -70 graden en 2 dosissen nodig: ons land is zo goed als zeker van 8 miljoen Pfizer-vaccins, maar er zijn ook nadelen aan

Vandaag om 06:00doorWerner Rommers

Bewaren bij -70 graden en 2 dosissen nodig: ons land is zo goed als zeker van 8 miljoen Pfizer-vaccins, maar er zijn ook nadelen aan

Hier is het addertje onder het gras al iedereen 2x dosis. Heeft u enig idee om hoeveel geld het gaat in de wereld? Daar gaat het dus om luister maar eens goed naar Bill Gates!

Je vindt ze in de Verenigde Staten niet Republikeinser dan Juniata County in Pennsylvania: een overwegend blanke en landelijke regio met mooie kerkjes, grote veeboerderijen en veel fabrieken. Donald Trump won dit kiesdistrict met 80 procent van de stemmen. Het was dus met een mengeling van teleurstelling, woede en verdachtmakingen dat de mensen zich hier zaterdag neerlegden bij de overwinning van Joe Biden.

Nu het einde van het presidentschap van Donald Trump nadert, groeit de vrees in de Verenigde Staten dat hij staatsgeheimen zomaar publiek zal maken. Dat kan ernstige gevolgen hebben. “Mensen die ontevreden, misnoegd of bedroefd zijn, vormen een risico”, klinkt het bij bronnen van The Washington Post. “En hij past in dat profiel.”

Trump verstevigt zijn greep op het Pentagon, in de VS spreken ze stilaan van een staatsgreep

 © Aangeboden door Business AM

De voorbije dagen heeft Trump toplui van het Pentagon ontslagen, inclusief minister van Defensie Mark Esper, en vervangen door getrouwen. Ondertussen blijft hij weigeren om zijn verkiezingsnederlaag toe te geven, en saboteert hij de transitie van Joe Biden naar het presidentschap.

Trump blijft volhouden dat hij de verkiezingen gewonnen heeft, en schrijft de overwinning van Joe Biden toe aan ‘wijdverspreide verkiezingsfraude’. Het is wachten op bewijzen van die aantijgingen.

Ondertussen zet de voormalige realityster de hakken in het zand. Zijn advocatenleger bestormt de gerechtshoven van zowat alle strijdstaten. Veel rechtszaken worden echter niet-ontvankelijk verklaard. Enkel in de staat Georgia gaan ze over tot hertelling, omdat het verschil tussen de twee kandidaten er zodanig klein is, had Trumps team het recht om daar een hertelling aan te vragen.

Opdat Biden zijn overgang naar het presidentschap zou kunnen voorbereiden, moet de General Services Administration zijn verkiezingsoverwinning erkennen. Het hoofd van die overheidsdienst, Emily Webster Murphy, is echter een Trump-aanhangster, en ze weigert dat te doen. Daarmee blokkeert ze miljoenen aan overheidsgeld dat naar de winnaar van de verkiezingen moet gaan. Ook kantoorruimte, overheidspersoneel en toegang tot allerlei databanken en overheidsdiensten ziet Bidens team daarmee aan zijn neus voorbijgaan.

———————————————————————————————————————————————————————————-

Eerste versoepeling komt eraan, maar is heropening scholen wel veilig?

10/11/2020 om 11:31doorNina Bernaerts

Eerste versoepeling komt eraan, maar is heropening scholen wel veilig?
FOTO: PHOTO NEWS

De coronapiek van de tweede golf lijkt wel degelijk achter ons te liggen. Goed nieuws dus, een kleine week voor de scholen heropenen. “De scholen heropenen is een grote versoepeling die we nauwgezet in het oog moeten houden, maar ik heb er vertrouwen in”, zegt Geert Molenberghs, die wel een slag om de arm houdt.

De coronacijfers lijken stilaan op hun retour, professor biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven) is blij met de evolutie, maar houdt nog een slag om de arm. We hebben echt wel positieve cijfers. 

Begrijpt u het nog?

ANP

Aantal nieuwe coronagevallen stijgt weer

 Aantal nieuwe coronagevallen stijgt weer© Copyright ANP 2020 Aantal nieuwe coronagevallen stijgt weer

BILTHOVEN (ANP) – Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 5658 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is hoger dan woensdag, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5418 gevallen meldde. Op dinsdag meldde het instituut 4682 positieve tests.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 89. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 76 sterfgevallen gemeld.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *