Dagboek 1e dag week 47

Ik zet de laatste weken het een en ander op een rijtje dat is ook een dagboek, maar dan van de bevindingen van een ……… deskundigen. Dan kan je er na een paar weken al uithalen wat een nonsens er wordt geuit door de kenners. Ze zijn er wel goed in langzaam naar de echte uitslag te gaan of ze dit zelf al hadden voorspeld zo kan je je niet een buil vallen. Want toegeven verkeerde beslissingen en voorspellingen te hebben gedaan is voor dit slag mensen wel heel moeilijk of zelfs onmogelijk! Kijk zelf maar een wat je bevindingen zijn over de afgelopen weken. Niet te hard gaan lachen hé. Het is echt belachelijk. Vergeef hun dit maar, Vader, ze weten niet wat ze doen!

En dan het volgende is Corona nog wel zo erg?

Islamisten richten bloedbad aan in Mozambique: voetbalveld vol onthoofde lichamen

Steeds meer mensen ontvluchten het geweld in de provincie Cabo Delgado in Mozambique.© EPA Steeds meer mensen ontvluchten het geweld in de provincie Cabo Delgado in Mozambique.

In het noordoosten van Mozambique zijn meer dan vijftig mensen onthoofd door militante islamisten. Die veranderden een voetbalveld in een dorp in een ‘executieterrein’, waar ze lichamen onthoofdden en in stukken hakten.

Het zou de gruwelijkste aanval zijn sinds de terroristen zich in 2017 in de provincie Cabo Delgado begonnen te roeren, meldt de Britse omroep BBC. De slachtpartij begon vrijdagavond en duurde tot zondag.

Vrouwen ontvoerd

Inwoners van Muatide die wilden vluchten, werden gevangen en naar het voetbalveld gebracht. Daar werden ze onthoofd. Hun lichamen werden in stukken gehakt.

Vrijdagavond waren terroristen ook het dorp Nanjaba binnengevallen terwijl ze om zich heen schoten en ‘Allahu akbar’ riepen. Daar werden zeker twee mensen onthoofd. Een aantal vrouwen werd ontvoerd.

De aanvallers worden gelinkt aan de terreurbeweging Islamitische Staat en zouden vaste voet aan de grond hebben gekregen in de gasrijke provincie (kaartje: zie onder).

Territorium uitbreiden

De meeste inwoners van Cabo Delgado zijn moslim. De IS-aanhangers maken gebruik van de grote armoede en werkloosheid in de regio door onder meer jongeren te rekruteren, in de hoop hun territorium in het zuiden van Afrika verder uit te kunnen breiden.

De afgelopen jaren werden in de kustprovincie minstens tweeduizend mensen om het leven gebracht door IS-aanhangers. 430.000 mensen raakten hun huis kwijt. Duizenden mensen proberen het geweld te ontvluchten.

België heeft niet langer meeste besmettingen in Europa

Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van het gezondheidsinstituut Sciensano.Begin deze week stond België nog helemaal bovenaan de ranglijst van Europese landen met de hoogste incidentie, met 1.633 gevallen per 100.000 inwoners de voorbije twee weken. Maar ondertussen is dat aantal teruggevallen naar 1.333, zo staat in het Sciensano-rapport.Sinds enkele dagen ligt de incidentie weer hoger in Tsjechië (1.551 gevallen per 100.000 inwoners de voorbije twee weken) en intussen ook in Luxemburg (1.459). In het Groothertogdom gaat het in absolute aantallen wel maar om 8.955 besmettingen tijdens voorbije twee weken, tegen ruim 152.000 in België.Ook in Slovenië en Liechtenstein ligt de incidentie momenteel hoger dan 1.000 per 100.000 inwoners. Helemaal onderaan de tabel staat Finland met een incidentie van 53.De tabel geeft slechts een indicatie, want vergelijken tussen landen is moeilijk. Dat komt onder meer omdat ze verschillende teststrategieën hebben.

Coronavirus ziekenhuis dokters


Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames gedaald

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag, gemeten over een periode van zeven dagen, is voor het eerst sinds begin september gedaald. De afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 618 mensen met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis, een afname van 5 procent tegenover een week eerder. In totaal liggen nu 6.893 mensen met de ziekte in het ziekenhuis, eveneens een daling van 5 procent. Zo blijkt zondag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal personen met het coronavirus op de afdelingen intensieve zorgen is met 1.464 patiënten stabiel gebleven.https://localfocuswidgets.net/5f1aee669b69eTussen 29 oktober en 4 november hebben 10.512 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een afname van 35 procent tegenover een week eerder. In totaal telt België nu bijna een half miljoen coronabesmettingen sinds het begin van de pandemie.https://localfocuswidgets.net/5f1e8fd29fdc3COVID-19 heeft intussen ook 12.907 dodelijke slachtoffers gemaakt in ons land, een stijging van 199 slachtoffers ten opzichte van cijfers die zaterdag werden gepubliceerd. Gemiddeld stierven de voorbije week 173 mensen per dag als gevolg van een coronavirusinfectie, een stijging van 66 procent ten opzichte van de voorgaande week.https://localfocus2.appspot.com/5ea9814060162

Melania Trump: Amerikaanse volk verdient eerlijke verkiezingen

 10 uur geledenGeen Romelu Lukaku bij de Rode Duivels? Serie A verbiedt spelers af te…Brand in woonzorgcentrum in Lessen: twee bewoonsters overleden© Aangeboden door Belga

“Het Amerikaanse volk verdient eerlijke verkiezingen. Elke wettige – niet onwettige – stem dient geteld. We moeten onze democratie met algehele transparantie beschermen”. Dit heeft de First Lady zondag getwitterd.

Volgens nieuwszender CNN is het de eerste publieke verklaring van Melania Trump nadat media zaterdag de Democraat Joe Biden tot winnaar van de de verkiezingen hadden uitgeroepen.

De conservatieve zender Fox News stipt aan dat de huidige First Lady zich zelden mengt in partijpolitieke aangelegenheden. M

Maar nu echoode ze dus haar man.

Eerder op de dag had CNN op gezag van “bronnen” gemeld dat Melania Trump tot de kring van intimi zou behoren die Trump zouden aanraden zijn verlies toe te geven.

Trump zelf heeft in een nieuwe tweet nog eens naar de media uitgehaald. “Sinds wanneer roepen Lamlendigste Media uit wie onze volgende president zal zijn? We hebben het allemaal de laatste twee weken geleerd!

Nederlaag sloeg in als een bom bij Trumps campagneteam”

 © AFP or licensors

Het besef dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen, sijpelt stilletjes aan binnen bij zijn campagneteam. Trump zelf wil zich daarentegen nog steeds niet neerleggen bij zijn verkiezingsnederlaag en blijft claimen dat hij gewonnen heeft. Volgens de president werd er namelijk op grote schaal met stemmen gefraudeerd. Bewijs daarvoor kon hij echter nog niet op tafel leggen. 

President Trump noemt Biden en co “dieven”

 16 uur geledenMinder nieuwe coronabesmettingen, maar dodental blijft stijgenBrand in woonzorgcentrum in Lessen: twee bewoonsters overleden© Aangeboden door Belga

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn tegenstrever Joe Biden en diens kamp op Twitter “dieven” genoemd.

“Wij denken dat deze mensen dieven zijn. De machines in de grote steden zijn corrupt. Dit is een gestolen verkiezing. De beste opiniepeiler in Groot-Brittannië schreef deze ochtend dat dit duidelijk een gestolen verkiezing is, het is onmogelijk dat Biden in deze staten Obama overklaste”, aldus de bewoner van het Witte Huis. “Waar het er toe deed, stalen zij wat zij moesten stelen.”

Team van Trump plant nieuwe acties’

 'Team van Trump plant nieuwe acties'© Copyright ANP 2020 ‘Team van Trump plant nieuwe acties’

WASHINGTON (ANP) –

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump wil blijven hameren op de stelling dat fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Het overweegt om manifestaties te houden in de stijl van verkiezingsbijeenkomsten, berichten Amerikaanse media als Axios en CNN op basis van ingewijden. Ook worden mogelijk overlijdensberichten gepresenteerd van overleden kiezers in wiens naam volgens de Trump-campagne toch zou zijn gestemd.

De Republikein houdt vol dat hij de echte winnaar is van de verkiezingen en zijn team is in meerdere staten naar de rechter gestapt. De president verloor in meerdere belangrijke staten maar net van zijn Democratische uitdager Joe Biden. Trump benadrukte eerder in een verklaring dat er nog hertellingen van stembiljetten aan zitten te komen en rechtszaken worden gevoerd. Hij vindt dat media Biden te snel tot winnaar hebben uitgeroepen.

De intimi van de president zijn naar verluidt verdeeld over dat standpunt. Schoonzoon Jared Kushner en first lady Melania zouden volgens CNN Trump hebben geadviseerd zich neer te leggen bij zijn nederlaag. Zijn zoons Donald Jr. en Eric denken daar anders over en proberen aanhangers te mobiliseren.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *