Dagboek 5e dag week 46

Vandaag de verkiezingen staan voorop het lijkt de Corona helemaal te verdringen. Hier zie je maar weer eens wat nieuws allemaal kan doen. Je even niet laten beïnvloeden door de cijfers van de besmettingen en aantal doden. De rust keert weer.

Trump en Biden in de race eigenlijk zal het mij een worst zijn wie er wint. Het zal allemaal toch niets uitmaken. Ik ben er van overtuigd dat er achter deze pionnen Biden of Trump toch gewoon een macht zit die het werkelijk voor het vertellen hebben door hun macht en dat is Geld en Goud. De wereld zal echt niet veranderen als het Biden wordt misschien wordt als hij het wint deze president niet veel ouder dan dat hij al is. Dat zou technische niet zo gek zijn hier kunnen ze? Alle kanten mee op?

Even lachen, was dit niet veel leuker?
En dit gaat gewoon door het is gedaan met de kleine zaakjes alles gaat nu in het groot.

Vangst 11,5 ton coke is grootste overzeese inbeslagname van cocaïne wereldwijd

© Aangeboden door Belga

In de nasleep van het onderzoek naar ex-rijkswachter W. V. M. hebben de douane en de federale gerechtelijke politie van Limburg en Antwerpen dinsdag 27 oktober een inbeslagname gedaan van 11,5 ton zuivere cocaïne. De ontdekking werd gedaan in de haven van Antwerpen. De gigantische partij drugs zat verstopt tussen schroot. Volgens gespecialiseerde diensten gaat het om de grootste overzeese inbeslagname van cocaïne wereldwijd.

De vondst had te maken met nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de criminele organisatie rond V. M., die zich bezig hield met internationale cocaïnetrafiek vanuit Zuid-Amerika naar België. Uit het onderzoek bleek dat er nog een grote partij coke naar ons land onderweg was. De geviseerde containers kwamen met een zeeschip aan in Zeebrugge, vanwaar de reis met een binnenschip naar de Antwerpse haven ging. Eindbestemming was een bedrijf, net over de grens in Nederland.

De speurders hebben woensdag drie huiszoekingen uitgevoerd in ons land en twee in Nederland. Dat leidde tot twee arrestaties in België en eentje in Nederland.

Was er crisis voor de corona-tijd

Ad Verbrugge

Marlies Dekkers in gesprek met filosoof Ad Verbrugge over de coronacrisis en de thematiek van zin. “Mensen zijn op allerlei manieren heel erg afhankelijk van alles waarin ze leven, zonder dat er een innige band is waarop ze kunnen terugvallen.” Verbrugge vertelt dat dit kanaal, ooit begonnen als ‘Voor de ommekeer’, was opgericht vanuit de intuïtie dat er fundamentele zaken aan het verschuiven zijn. Als cultuurfilosoof probeert Verbrugge dat te duiden en onder woorden te brengen. “We merken dat de orde die we hebben opgebouwd met elkaar – eigenlijk al sinds de Verlichting, en iets korter vanaf de Tweede Wereldoorlog – dat die langzaam uitgehold raakt.” Nu in de coronacrisis zien we dat volgens Verbrugge precies gebeuren. “En dat heeft iets te maken met de ervaring van zin of zinvolheid” Wat hij daarmee bedoelt? “Dat wijst op de onderliggende stemming, de geestesgesteldheid, die nodig is om met elkaar op een bepaalde manier te leven.” Om dat in een breder kader te plaatsten schetst Verbrugge de sociaal-culturele ontwikkelingen van de afgelopen decennia. We zijn onder het mom van individualisering en vrijheid anders gaan samenleven. Deze ontwikkeling is ambigu: het heeft ons veel gebracht, maar het levert ook een bepaalde druk op, namelijk: “Jij moet als regisseur van je leven er het maximale uit halen.” Traditionele verbanden zijn verdwenen en bijvoorbeeld ons werk, waar men van oudsher zelfvertrouwen en een identiteit aan ontleende, is steeds flexibeler en diffuser geworden. Technologisering en digitalisering heeft dat proces bovendien versneld. Verbrugge: “Mensen zijn op allerlei manieren heel erg afhankelijk van alles waarin ze leven, zonder dat er een innige band is waarop ze kunnen terugvallen.” Dat maakt ons veel kwetsbaarder dan we aan de buitenkant lijken. In die context van onzekerheid en een gebrek aan fundament vindt de huidige coronacrisis plaats. Dat heeft geleid tot veel angst, zo vertelt Verbrugge. “Als je het over angst hebt, is dat bij uitstek ook de ervaring van onmacht.” Het toont in die zin de geestesgesteldheid of de zin-ervaring die reeds aanwezig was. Nu heeft dat volgens Verbrugge geleid tot een atmosfeer waarin we heel makkelijk van alles loslaten. Daarmee dreigen we evenwel te vergeten om de vraag te stellen welke zaken we waardevol vinden. Wat willen we met alle huidige verandering beschermen, en waarom? Verbrugge: “Je ziet dat het gesprek daarover heel moeilijk is omdat we door de angst niet in staat zijn om tot een redelijk verhaal te komen waarin onze samenleving als geheel en die waarden als geheel worden meegenomen.”

—————————————————————————————————————————————————————————-

Kliklijn’ veiligheidswet Hongkong krijgt binnen paar uur duizend meldingen

 © Aangeboden door NU.nl

Een nieuwe ‘kliklijn’ van Hongkong die burgers in staat stelt om overtredingen van de controversiële nationale veiligheidswet te melden, heeft binnen enkele uren duizend meldingen ontvangen, meldt de BBC vrijdagOppositiepolitici en burgerrechtenorganisaties zijn bang dat het meldpunt wordt misbruikt om mensen met andere politieke opvattingen de mond te snoeren.

Bewoners kunnen anoniem afbeeldingen, audio en video’s insturen naar de kliklijn als ze vermoeden dat iemand de nationale veiligheidswet overtreedt.

Deze wet, die op 1 juli werd aangenomen, verbiedt “staatsondermijnende activiteiten”, terrorisme, het streven naar onafhankelijkheid en buitenlandse inmenging. De wet stelt China in staat om harder op te treden tegen oppositiepolitici en activisten en heeft al tot meerdere arrestaties geleid.

“Door mensen aan te moedigen om hun vrienden en buren te verklikken, gebruikt de Chinese regering een van haar succesvolste instrumenten voor sociale controle: een informantencultuur”, aldus Maya Wang van Human Rights Watch in gesprek met BBC.

Verschillende landen hebben maatregelen genomen nadat de nationale veiligheidswet werd aangenomen. Zo schorste Canada het uitleveringsverdrag op en handelt het niet meer in “gevoelige militaire wapens” met Hongkong, terwijl de VS meermaals kritiek uitte en Amerikaanse banken boetes dreigde op te leggen als zij zaken blijven doen met Hongkong.

“België behoort nog altijd tot Europese top qua testcapaciteit”

© Aangeboden door Belga

Ondanks de veranderde teststrategie worden er nog altijd erg veel mensen getest op het coronavirus, zegt Katrien Lagrou, hoofd van het referentielaboratorium van UZ Leuven. “Het vinden van het juiste en voldoende materiaal blijft een uitdaging, maar we zijn creatief in het bedenken van oplossingen.”

“We behoren echt tot de Europese top als het gaat om het testen van mensen”, zegt Lagrou. “De capaciteit is enorm toegenomen in vergelijking met de eerste golf.” Het was volgens Lagrou noodzakelijk om de teststrategie aan te passen. “Het werd gewoon niet meer haalbaar voor de testcentra. Zodra alles opnieuw meer onder controle is, kunnen we hopelijk weer asymptomatische mensen testen.” Momenteel werkt een team onder leiding van Herman Goossens (UAntwerpen) aan een nieuwe teststrategie.

Deze week startte ook één van de superlabs van ‘platform bis’ in UZ Leuven. Platform bis is een samenwerking tussen de federale overheid en acht Belgische universitaire ziekenhuizen, die op termijn elk zo’n 7.000 tests per dag gaan afnemen. “Maar het is niet omdat je veel test dat je geen maatregelen moet nemen”, waarschuwt Lagrou. “Testen is geen wondermiddel, het is wel goed om uitbraken in bepaalde regio’s snel te kunnen counteren, maar dan moeten maatregelen natuurlijk snel volgen.”

De volgende weken gaat het lab van Lagrou verder met het analyseren van coronatests. “Er wordt nog continue kei hard gewerkt. We zien inderdaad een knik in de positiviteitsratio, maar we mogen niet bij elk lichtpuntje meteen denken dat we er zijn. Voor ons in het labo loopt alles min of meer oké, maar de situatie in de ziekenhuizen zal de komende weken nog extreem moeilijk blijven.”

Amerikaans postbedrijf vindt 1.700 briefstembiljetten in Pennsylvania

© Aangeboden door Belga

Het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS) zegt dat het nog ongeveer 1.700 achtergebleven briefstembiljetten heeft teruggevonden in sorteercentra in de cruciale swing state Pennsylvania. De stembiljetten werden bij twee controles aangetroffen en zijn al bezorgd bij de telbureaus.

In gerechtelijke stukken die door USPS zijn ingediend, staat dat er ongeveer 1.070 biljetten werden aangetroffen in een sorteercentrum in het Democratische bolwerk Philadelphia. Nog eens 300 biljetten werden gevonden in de stad Pittsburgh en nog 266 in Leigh Valley.

Stembiljetten moeten in de staat Pennsylvania uiterlijk vrijdagavond bij de telbureaus zijn bezorgd om geldig te zijn. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn vooralsnog een ongekende nek-aan-nekrace, waarin de staat Pennsylvania mogelijk de doorslag geeft.

Als de Democratische presidentskandidaat Joe Biden de staat wint heeft hij genoeg kiesmannen (273 of 284 naargelang de bron) om Donald Trump te verslaan. De president gaat in Pennsylvania vooralsnog aan de leiding, maar zag zijn voorsprong in die staat in de afgelopen uren verdwijnen.

Volgens de krant The Washington Post werden 150.000 kiesbiljetten niet op tijd geleverd aan de telbureaus, waarvan ongeveer 12.000 uit de vijf staten waar de winnaar nog niet bekend is (Pennsylvania, Arizona, Georgia, North Carolina en Nevada). Of de kiesbiljetten die te laat aankomen nog gelden, hangt af van staat tot staat.

Trump heeft zich in een toespraak afgelopen nacht opnieuw uitgelaten over de stemmen die binnen kwamen na de verkiezingsdag. “Als je de wettige stemmen telt, win ik gemakkelijk”, zo zei Trump. “Als je de onwettige stemmen telt, dan kunnen ze de verkiezing stelen van ons”, herhaalde hij nog eens.

Huisartsen KRITISCH over het coronabeleid | DANNY OP STRAAT S02E09

Waarom werd het mij verboden om dit medicijn HCQ zink te geven aan Corona Covis-19 patiënten

HCQ is ook het middel wat Trump bezig hield en hij heeft voorgeschreven gekregen toen hij Covid-19 had en is genezen.

Bij een zware griep gaan er ook wel 12000 mensen dood. Dus is dit dan hetzelfde al de corona Nu?

Hier nog even hoe het gaat in Amerika de Kiesmannen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *