Dagboek 3e dag week 45

Wat moet je nu nog geloven? Een aantal meningen en acties op een rijtje. In België overvloed van patiënten in ziekenhuis wordt corona patiënt sneller toegelaten in ziekenhuis? En tegelijkertijd het tekort aan mensen in de verzorging/verpleging geeft dit een verkeerd beeld? Of is het nu erger dan de eerste Lockdown?

Coronabeleid is inhumaan

‘Coronabeleid is inhumaan’, zegt Klinisch Ethicus Dr. Erwin Kompanje

Noodwet is aangenomen op de handtekening van de Koning na!

Na de stemming in de Eerste Kamer der Staten Generaal, gaf Willem Engel een reactie via Facebook-Live. Na dit treurige nieuws probeerde hij zijn aanhang moed toe te spreken. ———————————————————————————————————————– Dit kanaal heeft inmiddels meer dan 10.000 abonnees. Normaal gesproken iets om te vieren, maar de groei van meer dan 6000 abonnees is helaas alleen te danken aan al het nieuws rondom en over de carona. Persoonlijk heb ik liever minder abonnees en maak ik video’s over de Paardenmarkt, Halloween, Sint, kinderspelen enzovoort. Het ziet er echter uit dat dit tot het verleden gaat behoren. Het zijn niet alleen donkere dagen voor Kerst, maar ik vrees ook daarna. Peter. Binnenkort meer op mijn website. https://peterheine.comhttps://peterheine.nl

Licentie

Creative Commons-licentie – Naamsvermelding (hergebruik toegestaan)

Wie mag wat beslissen? Gouverneur: “Maakt niet uit, volg NU de maatregelen”

Vandaag om 08:11doorLiliana Casagrande

 Wie mag wat beslissen? Gouverneur: “Maakt niet uit, volg NU de maatregelen”
Foto: BELGA

HASSELT – 

Gouverneur Jos Lantmeeters roept op om niet tot vrijdag te wachten om de nieuwe Vlaamse coronamaatregelen te volgen. “Doe dat nu al”, zegt hij.

Jos Lantmeeters vindt – net als de virologen – dat de nieuwe Vlaamse regels meteen moeten ingaan. “Maar we hebben tijd nodig om die goed uit te werken. Een aantal maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond …

Meer dan 900 patiënten op intensieve zorg

 Tagtik 2 uur geledenBelgië overschrijdt trieste kaap van 11.000 coronadodenWeekendje weg in Nederland: leuke ideeën© Belga

Momenteel liggen 5.554 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, 911 van hen op een afdeling intensieve zorg: dat blijkt woensdag uit de nieuwste cijfers van het coronadashboard van Sciensano.

In de periode tussen 18 en 24 oktober zijn gemiddeld elke dag 13.858 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een stijging met 40% in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Sinds 21 oktober geldt wel een nieuwe teststrategie.

Tussen 18 en 24 oktober stierven elke dag gemiddeld 49 mensen aan het virus, een stijging met 26 sterfgevallen tegenover een week voordien. In totaal zijn nu al 11.038 mensen in België gestorven aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

De positiviteitsratio is ondertussen opgelopen tot 23%.

(Fausto by Tagtik/Source: epistat.wiv-isp.be/ Picture: Belga)

Middel is erger dan de kwaal?

Na deze gegevens gezien te hebben en dit ook op een rijtje te hebben gezet vraag ik mij ongerust af waar is GOD in dit verhaal? Alles draait om financieel gewin en kortetermijnoplossingen.

Wordt het misschien eens tijd om niet alleen als domme schapen de wereldmacht te volgen maar zelf het heft in de hand te nemen en daarbij God niet te vergeten. Uiteindelijk is Hij schepper van hemel en aarde. Hij zal ons zeker willen bijstaan als wij het Hem vragen.

Waarom vragen we ons niet af wat het met de mens doet, opsluiting, afzondering, vereenzaming, niet knuffelen, je geliefde niet zien als je ouder bent dan 70 jaar was dit de oplossing? Geen kerkdiensten of andere samenkomsten. Is inmiddels de oplossing niet erger dan de kwaal. Hoeveel oude mensen gaan nu dood aan angst, vereenzaming, stress, moedeloosheid, ziekte omdat hun immuunsysteem het door al deze zaken laat afweten. Oude mensen willen gewoon hun kleinkinderen en hun kinderen om zich heen hebben op korte termijn dan op lange termijn eenzaam te zijn tot de dood erop volgt.

Conclusie,

John van Rest

Alexander De Croo heeft videoboodschap voor heel België: “Regels voor iedereen hetzelfde en ze gaan vanavond in”

Premier Alexander De Croo herhaalt dat de situatie in ons land dramatisch is. Hij zal vanavond maatregelen publiceren die ineens voor het hele land gelden en die vanaf middernacht in gaan.

“De opgang van het virus moet stoppen. De maatregelen zijn ingrijpend, over heel het grondgebied. We moeten onze fysieke contacten stoppen”, zegt De Croo. “We leggen het maatschappelijk deel van het leven stil en we gaan in een gedeeltelijke lockdown. Er moet eenheid en duidelijkheid zijn in alle provincies. Daarom zal de federale regering een besluit publiceren waarin dezelfde regels zullen staan voor heel het land.”

Te veel jongeren denken dat het virus niet over hen gaat. “Maar het gaat wel over hen. Het gaat over iedereen”, herhaalt De Croo. “Denk niet: mij overkomt het niet. Want het kan ons allemaal overkomen.”

“We gaan ook de handhaving aanscherpen. De keuzes die u maakt in uw privéleven zijn ook morele keuzes. Keuzes waarin u beslist over leven en dood. Kies voor de gezondheid van de mensen rond u en uw eigen gezondheid. Het is tijd dat iedereen de regels volgt want anders gaat de zorg het niet aan kunnen.”

We zullen pas kunnen versoepelen als we de situatie weer veilig is, zegt de premier nog. “Versoepelen zal pas kunnen als het weer veilig is. Te vroeg lossen maakt problemen enkel groter en zorgt voor een loodzware opdracht voor het zorgpersoneel.”

“Op dit kritieke moment moeten we elkaar vasthouden. Als een team van 11 miljoen staan we sterker. We leggen ons lot in elkaars handen. We zijn een team van 11 miljoen, en elk lid van het team is belangrijk. Om het virus te verslaan hebben we iedereen nodig. Zorg voor uzelf en voor elkaar.”

De regels gaan vanavond in, dat betekent dat er een avondklok zal gelden in Vlaanderen tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends. Voor Wallonië is het strikter en geldt er een avondklok vanaf 22 uur. Ook het culturele leven – dat nu in Wallonië nog niet gesloten was – wordt volledig stil gelegd.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *