Dagboek 2e dag week 45

De sociale contacten tot een absoluut minimum beperken: dat is de boodschap die de Belgische bevolking nu al enkele dagen herhaaldelijk krijgt om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Eén van de genomen maatregelen is het aanbevelen van het telewerken.

Viroloog Marc Van Ranst doet via Twitter een oproep naar de werkgevers om meer te doen dan personeelsleden de toestemming geven om 1 of 2 dagen per week thuis te laten werken.

“Beste werkgevers, momenteel hoort telewerk meer te zijn dan uw werknemers toelaten om 1 of 2 dagen per week van thuis te werken. Indien het werk 100% thuis kan gedaan worden, dan is het de bedoeling van de regering dat dit zoveel mogelijk nu ook zo gebeurt”, zo tweette de viroloog dinsdagmiddag.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter/Picture: Belga

Wat gebeurt er? Zie het is minder erg als vroeger, waarom maken we zoveel bombarie. Laten we zorgen dat er uitbreiding voor ziekhuizen is. Zorg voor extra ruimte via snelbouw Dat is heel goed te realiseren. Zorg voor betere beloning in de zorg en verpleging, zodat mensen het weer willen doen! Dat is de manier om op te bouwen. Maar al die paniek zorgen alleen maar voor slechte omstandigheden.

Overheid houdt hiermee op!

Belgische Regering schuift ook af op steden en provincie naar de Gouverneurs, dit om zelf niet in de schijnwerper te staan. Dan kan je altijd nog van alles vinden als het uit de hand loopt?

Vlaanderen moet verstrengen en gouverneurs wijzen de weg: “Het gaat vooral over de vrije tijd”

De vijf provinciegouverneurs gaven allemaal dezelfde boodschap mee op hun onderhoud met de Vlaamse regering: stevig verstrengen is de enige optie om de corona-epidemie nog onder controle te krijgen. Hoe dat precies moet, laten ze aan de regering. “Maar het is duidelijk dat we de sociale contacten tot een minimum minimorum moeten beperken”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.

De Vlaamse regering zit in de laatste rechte lijn richting verstrengen. Dinsdagmorgen was er een digitaal overleg met de provinciegouverneurs. De boodschap daar was eenduidig: zo snel mogelijk en stevig …

Medisch directeur Jessa: “Tijdens de tweede golf zullen minder Covid-patiënten sterven”

ZiekenhuizenVandaag om 06:00doorKoen Snoekx

Medisch directeur Jessa: “Tijdens de tweede golf zullen minder Covid-patiënten sterven”
“Er is nog altijd geen wondermiddel tegen Covid-19. Maar er zijn wel een aantal middelen die ervoor zorgen dat het virus minder schade aanricht”, zegt Dirk Ramaekers, medisch directeur van Jessa.Foto: Sven Dillen

HASSELT – 

“Tijdens de tweede golf zullen er minder patiënten aan Covid-19 sterven omdat we heel wat geleerd hebben uit de eerste golf.” Dat zegt prof. dr. Dirk Ramaekers, medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

Alleen de Regeringen hebben nog niets hiervan geleerd helaas!

Ze zijn al bezig met de verkiezingen! We gaan natuurlijk op onze helden stemmen!

Wat houd dit eigenlijk in. Besmet, positief niet ziek misschien en ook niet besmettelijk? Wat dan? I.C. opname. Dood? Ook niet! Waarom dan die paniek? Mortaliteitscijfer = nog steeds niet hoog rond de 0,13 is gelijk aan griep en nu is het covid-19?

In geen enkel ander Europees land zijn er momenteel gemiddeld zoveel besmettingen met het coronavirus dan in België: tot voor kort moesten we Tsjechië voor ons laten in deze ranglijst, maar met 1.390 gevallen per 100.000 inwoners in de voorbije twee weken prijkt België nu op de eerste plaats. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en-bestrijding (ECDC).

In de ranglijst staat België nu voor Tsjechië dat 1.379 besmettingen per 100.000 inwoners over een periode van twee weken telt. Daarna volgen Luxemburg (760), Slovenië (732) en Nederland (694) met de hoogste cijfers.

De beste cijfers zijn er voor Estland (41), Noorwegen (44) en Finland (50).

In de lijst van de ECDC staan de 27 landen van de Europese Unie, de landen van de Europese Economische Ruimte (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en het Verenigd Koninkrijk.

(Fausto by Tagtik/Source: ecdc.europa.eu, VRT NWS, De Standaard/Picture: Belga)

Is de oplossing erger dan de kwaal?

© Aangeboden door Business AM

Er is dinsdag een staking uitgebroken in een tiental Carrefour-supermarkten. Het gaat om Market-winkels die worden uitgebaat door de groep Mestdagh. Dat meldt de socialistische bediendebond Setca.

Het personeel eist onder meer maatregelen tegen de werkdruk en wil een hogere vergoeding voor het werk tijdens de coronacrisis. ‘De werknemers zijn moe, ze werken in moeilijke omstandigheden en ze krijgen te maken met een directie die niet meegaand is’, zegt Myriam Delmée van Setca.

De directie betreurt de staking ‘terwijl de gesprekken met de sociale partners nog bezig zijn’. Mestdagh-CEO Fabienne Bryskère zegt te beseffen dat de werknemers onder druk staan.

Maar er waren nog gesprekken gepland, zowel op niveau van het bedrijf als op sectorniveau. Ze zegt ook dat alle maatregelen van de overheid worden gevolgd in de winkels.

The post Staking in tiental Carrefour-winkels appeared first on Business AM

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *