Dagboek 3e dag week 44

Vandaag weer een dag gisteren probeerde ik een vriend in India te helpen. Hij doet wat programmeerwerk voor mij en sommige klanten in België. “Pieter” zijn naam is Prabhu Subramani, maar dit is een beetje moeilijk dus Pieter is makkelijker.

Hij heeft een laptop nodig, dan gaat hij naar een winkel en vraagt daar de prijs en dan zeg ik hem laat de mensen daar mij een rekening sturen die betaal ik dan “en hup” het is geregeld. Maar op een of ander manier lukt dit nooit om duidelijk te maken of ze kunnen het niet daar. Hoewel ik geloof niet dat een winkel die PC en laptops verkoopt zelfs in India moeite zou hebben om een rekening met bankrekeningnummer digitaal te sturen niet voor elkaar kunnen krijgen?

Dit geeft maar weer eens duidelijk aan dat er in de wereld toch zeer veel gebieden zijn (landen) die totaal anders denken en doen dan wij in de westerse wereld. Zelfs hier met de EU is het nog moeilijk gelijkgestelde mensen in landen te vinden. Laat staan verder in de wereld met een totaal andere cultuur. Dus die eenheidsworst die sommige zogenaamde geleerde en weldenkende mensen willen zal er nooit van komen met zoveel verschillende meningen en culturen dat geeft alleen maar onmin.

Dus hier een boodschap aan alle landen en regeringen

Werk wel met elkaar, maar houd het land voor jezelf daar heb je je handen al vol genoeg aan, regering! Doe vriendelijk en bemoei je niet met zaken die je niet kan begrijpen in een totaal andere cultuur daar komt alleen maar ellende van, leer deze les nu toch eens!

Duitsland is Duitsland

Nederland is Nederland

België is België

Frankrijk is Frankrijk enz.

Houd dit zo.

EU en samenwerken is goed, maar niet een eenheidsworst van alle EU landen. Dit gaat nooit goed komen het zal leiden tot veel ruzie en onmin.

Zitten we daar op te wachten? NEE.

Dus Brexit is goed nu Nexit nog?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *