Dagboek 2e dag week 44

Hoe zit het nu eigenlijk echt? Ziet u dit ook zo?

Vandaag de eerste berichten de Pensioenfondsen, ja hoor ze hebben het meeste geld en gaan gezien de mogelijkheid die ze nu weer krijgen met de situatie Corona Covid-19 bezuinigen. (hoe is het toch mogelijk) Zo komt de koopkracht zeker weer op peil? (ja voor henzelf)

Hier kun je ook zien dat de verantwoordelijke regeerders (dat is overal zo) het niet zo nauw nemen met de gewone man, ze laten dit gewoon gebeuren. (let maar eens op) Wat ook altijd weer naar voren komt in zo’n crisis, is die zogenaamde specialisten op de televisie in praat programma’s en het journaal. Mensen waar we nooit of nauwelijks eerder wat van gehoord hebben. Die komen het nu even vertellen zij die het weten! Ik begrijp het wel want de mensen die echt de baas zijn riskeren niet dat ze worden afgerekend op hun soms domme uitlatingen. Voor die pion die ze naar het front stuurden maakt het niets uit die heeft toch niets te verliezen en verdwijnt gewoon weer in de schaduw achter het toneel.

Justitie

Dat zie je nu ook met de waarnemer van Grapperhaus. Ook weer zo’n papperige man die het allemaal weet. Ik zou maar eens gaan sporten als ik hem was? Maar ja met dat baantje wat hij heeft moet je je wel rond eten. Van het werken zal hij wel niet dik zijn geworden?

En zo gaan we maar door, de een na de ander die het weet en komt dan uitleggen wat je moet doen en hoe je het niet moet doen. Waar zijn deze mensen als het echt moet gebeuren!

Uiteindelijk moeten we het toch allemaal zelf doen en zij weten zeker, als je een overheidsbaantje hebt loop je geen risico. Al die salarissen worden toch door ons burgers “wij” de werkende betaalt, en maar echt inventief zijn om de crisis te overleven!

De tijd zal het leren


Nog zo’n wijze spreuk, maar het is wel waar. Het leven kent pieken en dalen. Wat komen gaat kun je niet controleren dat komt wel. Dat wat er nu gebeurt daar heb je wel invloed op. Laat het niet door gepieker aan je voorbij gaan. Luister naar je gevoel en doe wat goed voelt. Als je het nu niet kunt oplossen, dan kun je dat later wel. Komt tijd, komt raad.

Wat ik denk!

We maken ons drukker over de weinig en het helemaal niet zo gevaarlijke Covid-19 virus. Het systeem laat andere ernstig zieke mensen in hun vet gaar koken. Ik bedoel mensen die noodzakelijk geopereerd moeten worden bijv. mensen met kanker of ander ziekte. Die mensen gaan gewoon dood en dat zijn er dadelijk of misschien nu al “meer” dan die enkeling die met Corona covid-19 overlijdt meestal al op hoge leeftijd.

Wie heeft dit toch in de wereld gegooid, is dit nu het gevolg van één gezaghebber De WHO in Genève die over de hele wereld deze angst heeft verspreidt.

Laten we zorgen dat dit niet onze toekomst wordt!

John van Rest

Limburgs zorgpersoneel getuigt: “We zijn bang voor wat er op ons afkomt”

ZiekenhuizenVandaag om 11:22doorKoen Snoekx

Limburgs zorgpersoneel getuigt: “We zijn bang voor wat er op ons afkomt”
“Er staat altijd een psychologisch team klaar om onze zorgverleners bij te staan”, zegt Natalie Coenen, hoofdverpleegkundige op de longafdeling van het Jessa.Foto: Sven Dillen

Daar schieten we wat mee op?

Nu de druk op de Limburgse ziekenhuizen dag na dag toeneemt, groeit ook de ongerustheid bij het zorgpersoneel. “Onze zorgverleners zijn bang omdat ze niet weten wat er op hen gaat afkomen”, zegt Natalie Coenen, hoofdverpleegkundige van Jessa in Hasselt.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *