Dagboek 1e dag week 44

Zoals normaal hebben we hier ook weer mensen die niet opgewassen zijn tegen de verleiding machtsmisbruik. Duidelijk komt dit naar voren in dit filmpje van een aanhouding door een BOA, maar ook de aangehouden persoon is niet vrij te spreken van machtsmisbruik en zijn taalgebruik.

Wat we hiervan kunnen leren is dat er nooit een partij is die de schuldige is het is altijd de communicatie die mensen doet reageren op. Extreme gevallen natuurlijk niet meegerekend. Hier komt maar weer eens duidelijk naar voren dat je niet zomaar de eerste de beste op zo’n functie kunt zetten. Er moeten wel degelijk goede trainingen aan vooraf gaan om zaken op de straat niet uit de hand te laten lopen. Dreigen met macht en handelen met macht is hier dus zeker niet de oplossing.

Wat zou er zijn gebeurd als een vriend van de aangehouden man hetzelfde tegen hem zou hebben gezegd, waarschijnlijk zou hij dan zijn gaan lachen. Ze zouden er vriendschappelijk met elkaar over hebben gesproken en proberen er uit te komen samen.

Daarom is het nodig iedereen eerst tot 10 te leren tellen en dan proberen in elkaars schoenen te gaan staan. Empathie. Daarna je afvragen hoe zou ik het vinden als ik zo zou worden behandeld. De eerste actie is, doe dit dan ook niet bij de ander op een manier die jezelf ook niet zou waarderen. Leren van elkaar is een veel betere houding dan machtsmisbruik aan beide zeiden.

Hier kunt u zien dat de mensen het niet meer aan kunnen beide gaan in de fout door machtsmisbruik ook de man die wordt aangehouden is niet op de goede manier bezig. Ook de Boa is niet goed bezig, ze zijn beiden overspannen. En het lijkt erop dat ze allebei geen slecht mens zijn. Ze hebben zich alleen niet goed in de hand emotie krijgt hier de overhand. Onbewust weten ze best dat het zo niet moet, maar het lukt ze nog niet met goede zelfkennis is hier nog heel wat te bereiken.

En dan ook de premier nog eens. Makkelijk he je even verontschuldigen en dan is het weer goed! Maar ook wel stoer om dit te doen! Helaas heeft dit wel gevolgen denk ik voor hem. Wat nog niet is te voorzien, Dus afwachten maar, nu geen fouten meer maken, Mark Rutte!

Waarom laat de Koning zichzelf niet horen of koningin Maxima die zich hier ook aan schuldig heeft gemaakt. Leven ze werkelijk in een andere wereld of planeet? Leven de vakantie!!!! Ik ben onschendbaar!

Leven in liefde en verdraagzaamheid is nu geboden.

Dus ook bij jezelf te rade gaan “heb ik dit in mij” of moet ik dit nu echt eens bij mezelf gaan ontwikkelen om tot een beter mens en wereld te komen? Verbeter de wereld begin bij jezelf (zeg ik als schrijver) dus ook ik moet er aan geloven en bij mijzelf te rade gaan!

Corona Covid-19 geeft ons de gelegenheid eens kritisch naar jezelf te kijken. Is het momenteel onder moeilijke omstandigheden bijna onmogelijk je aan bepaalde fatsoensregels te houden? Het kan een uitdaging zijn juist nu je te oriënteren op naastenliefde en inleving. Je zult zien, lukt het op dit moment, dan lukt het je zeker in betere tijden! Ik denk het is de moeite waard om het uit te proberen. Dit geeft je dan een enorme voldoening is dan de beloning.

John van Rest

Conclusie waar leidt al deze informatie van TV en Internet ons heen. Is internet informatie een geschenk of is het onze ondergang betreffende visie, begrip en samenwerking.

Wat zien we nu als we al die meningen van mensen tegen het licht houden. Zijn die tegen de regels van een kabinet, een kerk, een clubhuis, bepaalde rassen, buitenlanders of eigen mensen. Waar komt het allemaal vandaan en hoe komen we toch zover dat we het niet meer eens zijn met elkaar? Dat via Internet het systeem de overhand krijgt?

Dan kan ik maar een conclusie trekken na uitvoerig onderzoek. En dat is dat het door het systeem komt. Het verdiensysteem is opgezet met laten we maar aannemen goede bedoelingen om de mensen zo lang mogelijk te vangen op een kanaal. Zodat dat kanaal kan worden aangewezen als meest gezien/bezocht. Daar worden dan dure reclames op geprojecteerd dat veel geld oplevert en zo kunnen verschillende bedrijven veel geld daaraan verdienen.

Want waar gaat het om?

Het gaat om reclame die moet worden gezien en daarmee kun je mensen dan beïnvloeden om bepaalde producten te kopen. Daar is reclame voor en dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar waar moet je die reclame dan laten zien? Bijvoorbeeld op TV of in de bioscoop of beter op Internet?

Tegelijkertijd kunnen we ons zelf ook wel eens gaan afvragen of we al die producten wel echt nodig hebben? Want wanneer er geen markt meer voor is is het ook afgelopen met de aanbiedingen. Maar zolang we nog zijn te verleiden blijft dat daar gewoon doorgaan. Dus we doen het ons ook eigenlijk zelf aan!

Het probleem voor het verdien model is dat er vandaag de dag steeds minder mensen TV kijken maar wel veel meer mensen die op internet PC en iPhone aanwezig zijn. Deze mensen zijn of met het werk bezig of kijken naar een programma op internet lezen wat of doen wat spelletjes noem maar op wat nog meer.

Hoe krijg je deze mensen zover dat ze ook andere informatie gaan zien. Nu daar gebruiken de deskundigen nu al jaren een algoritme programma voor die precies registreert en ziet wat je doet en daaruit filtert, simpel gezegd wat jouw interesses zijn.

Zo wordt je geleidt naar sites die voor jou interessant kunnen zijn. De kunst is je daar nu te houden. Zodat ze je veel informatie kunnen geven wat jou zou kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld je koopgedrag activeren. Het gaat om klandizie. Geld moet rollen. Want bedrijven willen alleen veel betalen voor zenders waar hun reclame veel geld opgaat leveren. Dus hebben de media er voor gezorgd dat het mogelijk is allerlei filmpjes online te kunnen zetten waar mensen dan naar gaan kijken via YouTube. En zowel filmpjes via blogs gebruiken waar veel heel veel volgers op zijn te vinden en nog veel meer.

Het gaat erom zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Dit ging in het begin ook goed. Maar doordat er steeds mee filmpjes kwamen en de mensen steeds meer van sites veranderde is het steeds moeilijker mensen op een blog te houden om de reclames te laten zien en daardoor de prijzen voor reclame hoger te laten scoren. Reclame daardoor duurder wordt want het gaat om winst voor deze partijen en genoeg is nooit genoeg.

De gemene deler is hoe houd je de mensen online? Door steeds meer gebruik van interesses te maken kan je klanten leiden naar bepaalde informatie die interessant is de automatische algoritme systemen zoeken uit wat u graag ziet maar kunnen je ook nog eens beïnvloeden op je denkvermogen en je gedrag. Wat voor shit ze dan ook aanbieden als het maar kijkers trekt. En dit is nu net het geraffineerde van het systeem.

Bijvoorbeeld een politicus zegt bepaalde dingen waarvan je niet weet of dit waar is of niet. Maar door de zoekmachines en algoritmes wordt je automatisch in deze theorie meegenomen. Het volgende filmpje waar je eerst geen weet van had en waar je naar wordt geleid vertelt jou dat de voorgaande man (de politicus) volkomen gelijk heeft met wat hij zegt. Zo wordt je steeds automatisch naar de volgende en de volgende bevestiging gestuurd. Waardoor je dit ook gaat geloven! Dus de machines geven jou het inzicht zonder dat je dit in de gaten hebt. Maar het kan volkomen de verkeerde informatie zijn tegenover de waarheid. De filmpjes of uitlatingen op de filmpjes zijn voor de verdiener niet van belang het gaat erom om jou zo lang mogelijk vast te houden als bezoeker. Het gaat om de grote getallen. Wat er van jou terechtkomt of waar je in beland is niet van belang. Of het voor de wereld de mensheid de gezondheid en nog meer is niet van belang het is korte termijn denken. Daar gaat het niet om het gaat alleen om geld NU.

Hetzelfde gebeurt natuurlijk al jaren ook op de verschillende TV kanalen en andere media, maar die is lang niet zo gevaarlijk als de automatische algoritme machines die jou leiden naar je ontstane interesses. Die waarschijnlijk helemaal niet van jou zijn maar je wordt gehersenspoeld door het systeem en via jouw brein ga je dingen doen die ze willen dat je doet. Je gaat het geloven. Het is voor hun alleen een verdienmodel dat gaande weg meer bezit van jou neemt en hun meer laten verdienen. Wie had ooit gedacht dat je van filmpjes op internet zo rijk kon worden?

Dit alles is ontstaan door het verdien patroon. Naar mijn mening is het alleen goed uit de hand gelopen. Omdat het nu de machine is die de mens beïnvloed, wel door de mens gemaakt, maar langzaam uit de hand begint te lopen en dus semi-intelligent zijn eigen weg gaat. Dit om het verdien patroon zo hoog mogelijk te maken zonder rekening te houden met de ethiek de waarheid, fatsoen en de gevolgen hiervan op de mens in het systeem op deze wereld.

Nu we dit weten wordt het ook steeds moeilijker om de werkelijkheid te blijven volgen. Maar ook de manipulaties die er altijd al was in de hand te houden en te begrijpen. Hoe weet ik wat waar is en niet? En hoe weet ik wat ik moet doen of geloven. Wat gebeurt er in de Kamer, en hoe komen we er achter hoe er gemanipuleerd wordt. En door wie? En wat ze er mee willen bereiken? Waar en met wie ben ik daar een onderdeel van. Hoe kom ik uit of in die molen? Is dit de bekende molen van draai ik nu of draait de molen? Dit zijn nogal wat vragen. Hoe gaan we die nader bezien en bespreken om er achter te komen wat dit voor ons betekent?

Om een voorbeeld aan te halen. Het aantal doden en mensen met Corona in ziekenhuizen is minder maar het is wel een pandemie, c.q. epidemie. Een bijna Lockdown is het gevolg, Cafés worden gesloten en mondkapjes verplicht. Hoewel scholen blijven open. Zoveel mogelijk thuiswerken. En nog veel meer opleggingen. Boetes, opsluiting en waarschuwen zijn te verwachten.

Negatieve geluiden:

Grapperhaus durft het woord ASO’S niet meer uit te spreken. De koning durft zich niet meer te laten zien. Burgemeesters weten niet waar ze zich aan moeten houden. Rutte loopt zich te verontschuldigen. Maar overal is het leed al geleden.

En die moeten ons vertellen hoe het moet?

Hoe kunnen we helpen dit in goed banen te leiden? Ik ben er inmiddels wel van overtuigt dat dit geen complotdenken moet zijn. Maar gewoon achter hun aan blijven lopen gaat ook niet. Wat kunnen we dan doen. We zouden kunnen beginnen met twee weken volgen en doen wat ze denken dat nodig is om de Covid-19 terug te dringen. Daarna zien we wat er werkelijk is gebeurd door deze actie. En daarop anticiperen, herzien wat nu te doen!

Deze conclusie is niet gebaseerd op Kamerleden Nederland of België

Ik spreek hier over de Nederlandse kandidaten en gevestigden maar het had net zo goed de Belgische premier met zijn kompanen kunnen zijn. Het gaat om het systeem in de wereld en niet om de namen. Want dit is wereldwijd zo aan de gang denk ik.

Tot zover,

John van Rest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *