Dagboek 7e dag week 43

Zondag na weer een half uurtje fietsen op hometrainer gedaan te hebben even douchen en dan het dagboek verder op deze dag uitwerken. De dienst begint met aanvang van het filmpje Lommel en dan de band met hun eeuwigdurende zelfde nummers in mineur. He is Lord of all is daar een van. Het zou fijn zijn hem het liedje met het geluid van optimisme vrolijkheid en frisse wind te horen. Maar ik hoor alleen maar mineur geluiden zagen, schreeuwen en zeuren. (zal wel aan mij liggen)

Jammer dit deed Paula vroeger toch wel iets anders met haar vrolijke gezang en veel nieuwe nummers en geluiden. Laten we maar zeggen het komt door de Coronacrisis. De bedoeling van de mensen die de dienst leiden is natuurlijk goed bedoeld. Alleen kan het mij zo niet bekoren via Internet. Maar goed dit terzijde.

Moeten we wel geloven?

Als je het volgende leest kom je misschien tot de ontdekking dat het eigenlijk heel simpel is en dat je gewoon kunt gaan geloven.

Wat is er met de mensen aan de hand?

De afgelopen jaren en nu ook de maanden is goed te zien dat de mens er in gedrag behoorlijk op achteruit is gegaan. Als je het mij zou vragen, denk ik dat we nogal verwend zijn geraakt aan alle luxe voorspoed en financieel gewin. Dat lijkt of leek in het verleden wel een goed systeem. Alleen als we nu terugkijken komen we, althans ik, er achter dat het veel verarming brengt en heeft gebracht. We zijn egocentrischer geworden en ook onze naaste zijn we een beetje vergeten. Het gaat vooral om, IK en NU. Het korte termijn denken is in ons toegeslagen. Het gaat nu toch goed! We kijken lang niet verder en hebben maling aan wat er later door ons gedrag van terecht komt. Ja we hebben de mond vol van LET OP DE TOEKOMST. Met de pensioenen en met werkgelegenheid? Ja zelfs milieu maatregelen zijn zogenaamd voor later. Maar ik verklap je. Al deze acties en gedachten voor later hebben maar een doel, en dat is “NU” op korte termijn (Ik) veel geld en macht vergaren. Met ogenschijnlijk goede doelen voor de toekomst!

Ik hoop dat de mensheid (wij) kunnen teruggaan naar meer bescheidenheid, liefde en inzicht. Want als we goed met elkaar om ons heen kijken weten we wel dat het zo niet meer kan blijven doorgaan. Inmiddels zijn we alles aan het verzieken, en de leugen regeert.

Soms verdenk ik de Heer ervan dat Hij ons een lesje wil leren? Misschien wel met de ons onlangs overkomen Corona Covid-19?

Ik denk dan ook dat we daar even bij stil moeten staan, niet dat ik je ga vertellen hoe het in elkaar steekt, maar wel iets anders. Nee ik denk eerder dat als we met z’n allen of althans een grote groep mensen die tot zichzelf komen. Dat er dan ook een SYSTEEM ontstaat en dat dit systeem zonder de speciale inbreng van het individu of daarin zijn inmenging hierin wel de juiste weg gaat kiezen. Het systeem bestaat altijd uit hogere machten, laten we bidden dat wij met de macht van God te maken hebben. Want de macht van de duivel heeft er wel een hele grote rotzooi van gemaakt. In de vorm van het systeem economie en geldzucht. Tegenover dit systeem zouden we ook ons systeem liefde en geluk kunnen oproepen. Is dit eenmaal een systeem dan zal het naar mijn mening met de hogere macht de overwinning behalen. Hoe sterk de duivel met zijn systeem ook is. Het licht overwint altijd het donker. Dat is al bewezen! Dit hoef je niet meer te geloven! Dit kunnen we altijd maar dan ook altijd weer zien het is er gewoon, het is de waarheid.

Of zijn we zo dom dat we dit niet willen zien en denken we misschien dat we dit moeten geloven, hoewel we het kunnen zien! Wat mankeert de mens toch dat dit er zo in zit gebakken, tegen beter weten in?

Als we God kunnen zien?

Dus dat we elke dag Hem gewoon zien en we er van overtuigd zouden zijn Hem te zien en te kunnen voelen dat Hij (God) er is, dan weten we dat GOD echt bestaat! Dan is het ook zo! We kunnen dit eigenlijk niet meer ontkennen? Alleen denk ik dat het in de mens zit om tegen beter weten in toch te gaan ontkennen. Daarom laat GOD je geloven, en dat is dan zeker weten dat God bestaat zonder dat je dit echt hebt gezien of gevoeld! Als je het hebt gezien en je het zeker weet, dan kan je het niet meer geloven. Denk je eens in, wat dat zou kunnen betekenen! Dus laat ons geloven en kom tot de ontdekking hoe fijn geloven is!

Geloof in GOD.

Als iedereen respect voor de natuur en de hogere macht van het leven zou hebben. Dan gingen we niet zo dramatisch en onverschillig met de wereld om, zou ik zo denken. Helaas God en de natuur staan in de wereld op een laag pitje. Het gaat nog altijd OM HET GROTE GELD onder het mom van duurzame natuur. Laten we er echt voor gaan? Of blijft het zoals het is,

laten we zuinig zijn op de natuur op de Wereld, maar eerst……….. Egocentrisch gedrag?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *