Dagboek 6e dag week 43

Moet hier nog iets als commentaar bij?

Minister-president Mark Rutte had koning Willem-Alexander moeten waarschuwen dat zijn vakantie naar Griekenland gezien de aangescherpte coronamaatregelen beter niet kon doorgaan. Dat vonden verscheidene partijen in de Tweede Kamer. Dat de koning zijn vakantie afbrak, kan op instemming rekenen.
Minister-president Mark Rutte had koning Willem-Alexander moeten waarschuwen dat zijn vakantie naar Griekenland gezien de aangescherpte coronamaatregelen beter niet kon doorgaan. Dat vonden verscheidene partijen in de Tweede Kamer. Dat de koning zijn vakantie afbrak, kan op instemming rekenen. © ANP

Rutte was op de hoogte van vakantie koning: ‘Ik heb een verkeerde inschatting gemaakt’

Premier Mark Rutte heeft te laat beseft dat de vakantie van de koning en zijn gezin naar Griekenland ‘niet langer te rijmen was met de oplopende besmettingen en de aangescherpte maatregelen’. Zeker na de persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich daarvan bewust moeten zijn, zegt Rutte in een brief die vanochtend aan de Tweede Kamer is gestuurd.Jan Hoedeman 18-10-20, 11:13 Laatste update: 13:37

,,Dit had mij eerder aanleiding moeten geven tot heroverweging van de voorgenomen vakantie. Voor het voorgaande draag ik de volledige ministeriële verantwoordelijkheid”, aldus Rutte, die toegeeft dat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt. 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *