Dagboek 5e dag week 43

Afgelopen weken amper twee corona-overlijdens in Limburg: “Tweede golf is de eerste niet”

CoronadodenVandaag om 06:00doorKoen Snoekx

Afgelopen weken amper twee corona-overlijdens in Limburg: “Tweede golf is de eerste niet”
Foto: Photo News
  • HASSELT – 

De afgelopen twee weken betreurde ons land 257 coronadoden, ‘slechts’ twee daarvan stierven in Limburg. In de eerste golf was nog één op de zes coronadoden een Limburger. “Tijdens de eerste golf was er duidelijk sprake van een atypische epidemiologische verspreiding”, zegt biostatisticus Thomas Neyens (UHasselt).

De afgelopen twee weken – van 1 tot en met 14 oktober – vielen er in ons land 257 corona-overlijdens te betreuren, dat zijn er gemiddeld 18 per dag. Het aantal coronaslachtoffers stijgt dag na dag.

Wat is er aan de hand?

Weer behoorlijke zware maatregelen. Toch eens even uitzoeken wat er nu aan de hand is. Wat is er de afgelopen maanden nu eigenlijk gebeurd. in mrt 2020 intelligente lockdown IC bedden over de top, opname over de top. Maar hoeveel over de top was dit eigenlijk? Hoeveel overleden patiënten waren er? En Nu?

De tweede maatregel ook zwaar, maar geen intelligente lockdown meer. Economie gaan zwaarder meetellen. Wel sluitingen van Horeca en Restaurants ook verplichting mondkapje (nog niet juridisch) in openbare gelegenheden en ook in bus taxi of trein.

Wat gaat er nu nog volgen? Avondklok, Corona-app, verplichte vaccinatie, verboden contacten, thuisblijven?

Dus Corona-app, aantal mensen in huis niet meer dan 4, buiten geen grote groepen, 1,5 m afstand houden van elkaar en nog veel meer verordeningen. Zeker als de noodwet wordt aangenomen in Nederland dan volgen er meer landen.

Het systeem.

Niet de mens is meer de ontwerper, maar het systeem waarin we zitten. De WHO en het RIVM in Nederland regeert. En in de andere landen de WHO en gelijkwaardige organisaties zoals het RIVM. Alles met goede bedoelingen volgen en hoe langer hoe meer. Er wordt niet meer zelf nagedacht we volgen het grote geheel. Zonder ons af te vragen is dit wel de juiste keuze?

Omdat alle landen dit, zelfde ondergaan komt het in grote lijnen neer op hetzelfde gedrag. We denken aan onze opvoeding gehoorzaam zijn. De overheid zal het wel weten. Het systeem regelt het wel, we kijken naar onze buren wat doen die? Doen wij het niet zo, dan voelen we ons schuldig “goed of niet goed”. Schuldig geeft verandering meestal aanpassing.

Waar het vandaan komt is nu nog niet duidelijk, maar dat er van intelligente sturing spraken is, is wel duidelijk!

Als je zeven mensen de opdracht geeft 100 te zeggen op een vraag en deze als juist aan te geven. Dan kan de vraag en het antwoord echt anders zijn maar dat is voor de zeven doorgevers niet van belang. De ander die ziet dat er zeven mensen 100 zeggen gaat twijfelen en zegt dit dan ook maar. Hier is dus gebrek aan eigen vertrouwen, twijfel volgt. En zo kun je een hoorde mensen hetzelfde laten denken.

Kudde gedrag.

Een enkeling gaat er niet in mee. Die wordt veroordeeld tot buitenstaander.

Dit wetende hebben we dus in de hand hoe een kudde mensen zich zullen gaan gedragen, als we dit goed aansturen. De buitenstaanders stoten we af.

Heeft u het door?

En ben je voldoende eigengereid dan ga je hier niet in mee dan ben je dus de buitenstaander. Maar de buitenstaander kan wel helder en onafhankelijk naar de zaken kijken deze onderzoeken en zien waar het fout gaat.

En die buitenstaan ben ik, maar ik weet ook nog niet wat de juiste weg is? Dit moet nodig onderzocht worden aan de hand van medestanders die gestudeerd en kennis van zaken hebben. Dit is nodig om inzichten te vergaren om achter de waarheid te komen. De buitenstaander is vanaf nu demonstrant, rebel of gek.

Hoewel ik zeker van mezelf ben geen van dit alles te zijn word ik toch in deze categorie gezet.

Wat te doen

Door goed op te letten en vele meningen op een rij te zetten en dan proberen de wijze en echte kennis te onderscheiden te sorteren. En daar dan meer gelijkgestemde te vinden om zo achter de waarheid te komen.

Er vanuit gaande dat na donker er altijd weer licht komt, en ervan uit gaand dat de waarheid altijd de leugen achterhaalt. Kan ik bij mijn standpunt blijven en volhouden totdat het tegendeel is bewezen.

Dus gezond verstand eerlijkheid en liefde zullen altijd overwinnen. Laat u dus niet bang maken! Voorkom stress, angst, onzekerheid, oneerlijkheid, en eigenbelang. Dan is het leven weer normaal wat die ander ook zegt!

Hoe gevaarlijk is het virus eigenlijk?

virus uitleg video

Deze link is door YouTube verwijderd deze druist in tegen de regels van wat virologen tegen de regering zeggen. Waar is onze vrijheid van meningsuiting? Iedereen mag toch zijn mening hebben en verkondigen waarom is deze film met kennis en overzicht dan verwijderd?

Maar zo is deze toch te zien. Ik kan je ook de video toesturen. E-mail: van.rest@telenet.be

De testen zijn niet betrouwbaar!
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *