Dagboek 1e dag week 43

Maandag eerste werkdag in de week, wat staat ons te doen? Het is van belang dat we met z’n alle de schouders er onder zetten om werkgelegenheid te behouden. Het is van belang voor inkomen en geluk.

Daarbij de corona Covid-19 situatie zo goed mogelijk door zien te komen en ons neer te leggen bij de maatregelen die het kabinet middels minister President Rutte hebben gesteld of nog gaan stellen. En ook de beslissingen die in België zijn genomen in België te volgen. Heel Europa heeft gezamenlijk de opdracht om dit virus te verslaan om verder te kunnen gaan met het normale leven in al deze landen, besef het is een wereldwijd probleem.

We moeten beseffen dat het pandemie of niet Covid-19 zeker een vervelend virus is waar we voorzichtig mee moeten zijn let op besmet elkaar niet neem dus voorzorgmaatregelen.

197 landen staan achter deze bevinding

BROEIKASGASSEN HOUDEN WARMTE IN DE ATMOSFEER VAST

In 1896 ontdekte de Zweedse wetenschapper Svante Arrhenius voor het eerst dat de mensheid wereldwijde temperatuurstijging kan veroorzaken met de uitstoot van ‘broeikasgassen’. Een van deze gassen, CO2, heeft namelijk de eigenschap om warmte in de atmosfeer vast te houden. Later werd ontdekt dat ook andere broeikasgassen zoals methaan en lachgas deze eigenschap bezitten. Preciezer gezegd, absorberen broeikasgassen de warmtestralen van de Aarde, die ontstaan doordat inkomende zonnestralen de Aarde opwarmen. Broeikasgassen vertragen daardoor de snelheid waarmee warmte van de Aarde naar de ruimte ontsnapt. Zonder de aanwezigheid van broeikasgassen in de atmosfeer zou de temperatuur op Aarde gemiddeld 18 graden onder nul zijn. Opwarming ontstaat doordat als gevolg van een verhoging van de broeikasgasconcentratie er meer warmte de atmosfeer binnenkomt dan dat er weggaat.

Nog even een opfrisser dat ook nog was vastgesteld!

Waarin we nu zitten gaat over Economie

Zo gevaarlijk is het de corona app te hebben, of niet?

Digitaal geregistreerde persoon positief getest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *