Dagboek 5e dag week42

De vrijdag is een dag die ik meestal gebruik om zaken op de rit te zetten.

Even tussendoor, schakel wel uw Corona COVID-19 alert op uw telefoon door is het is voor u en uw medemens nodig voor onze veiligheid.

Maar eerst denk ik aan de situatie coronacrisis covid-19 hoe het daarmee staat. Wie werkt er en wie werkt er niet. Naar mijn idee gaat het op de markt gewoon door. Weer iets geks is dat het vandaag Horecadag is, hoewel alles gewoon niet goed te doen is voor deze sector door al die maatregelen van de overheid.

Het moet niet gekker worden, laten we niet meedoen aan al die rare voorstellen, maar ons gewoon houden aan regels met gezond verstand. Er is een virus covid-19 die wij liever niet in het lijf hebben, dus let goed op dat je niet besmet wordt. Zorg dat je gezond bent, eet verstandig gebruik voldoende vitaminen die je nodig hebt en doe aan beweging dat is goed voor je lijf.

Virologen spreken nu over superverspreiders, die veel virus kunne uitademen, hoe zit dit en is dit wel zo. Hoe kunne deze ons dan aansteken.

Daar gaan de virologen over nadenken en onderzoeken hoe dit in de hand te houden. Er zijn al virologen die vinden dat het virus onder de jongere gewoon moeten verspreiden, want het gros van de jongeren worden er zelf niet ziek van. Ze moeten wel opletten dit niet aan ouderen over te dragen.

RIVM opent online loket voor mensen met zorgen over coronacrisis

De coronacrisis eist niet alleen fysiek maar ook mentaal zijn tol. Zorgen over iemand die corona heeft, eenzaamheidsgevoelens of stress over geld, komen nu vaker voor. Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een online platform gelanceerd voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt: Steunpunt Coronazorgen.
Bij het online loket vind je ‘de nieuwste toegankelijke en betrouwbare informatie’ en doorverwijzingen naar hulpinstanties. Steunpunt Coronazorgen is verdeeld in drie pijlers: ‘Ik heb zorgen’, ‘Ik help een ander’ en ‘Ik werk in de zorg’.
Aandacht voor elkaar
Het Steunpunt is een initiatief van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM. Het Steunpunt is onderdeel van de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’, die dinsdag 6 oktober door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge wordt afgetrapt. De campagne spoort mensen aan elkaar aandacht te geven en stil te staan bij het verdriet dat het coronavirus heeft veroorzaakt.
Minister de Jonge: “Voor iedereen is deze periode zwaar. Of je nou bang bent om ziek te worden of al ziek bent geweest. Als je financiële gevolgen ondervindt van de maatregelen of als je iemand verloren hebt. En ook als je je sociale contacten en het normale leven mist. Wat aandacht voor elkaar is nu extra belangrijk. Het Steunpunt Coronazorgen helpt met informatie en tips, bijvoorbeeld wanneer u zich zorgen maakt over de mentale gezondheid van iemand in uw omgeving.”

Kees van der Staaij maakt korte metten met mensen die de coronawet neerzetten als het symbool van het kwaad. Op vragen van Chris van Dam vertelt hij hoe belangrijk kerkgang voor hem persoonlijk is. Bekijk hier de volledige bijdrage van Van der Staaij aan het debat over de coronawet, inclusief alle interrupties. #coronawet#kerkdienstenMINDER WEERGEVEN

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *