Dagboek 2e dag week 42

Terugblik op het Coronavirus.

Na maanden geconfronteerd te zijn met het virus en de maatregelen daaromtrent, kom ik tot de ontdekking dat het onmogelijk is het met iedereen eens te worden. De conclusie is dat het in welke partij of van welke partij dan ook, je van alles kan roepen over beleid, tegen of voor het kabinet zijn. Het maakt niets uit!

Zodra je in de kamer de grootste partij bent moet je samenwerken met de andere partijen en moet je allerlei compromissen sluiten en naar de regels van het systeem luisteren (Anders heeft je presidentschap geen lang leven) en gewoon meedoen. Zodat het ook weer niets uitmaakt of jij nu wel of niet een andere mening(en) hebt.

Het systeem dwingt je te spreken zoals Rutte ook al jaren spreekt en meedoet met de stroom van het kabinet en praat wat er van hem wordt verwacht door het systeem.

Alle partijleden doen dit zo want ze willen blijven. Doen ze dit niet worden ze een tegenpartij totdat ze groot genoeg zijn om ook weer in het systeem te worden opgenomen ze dus niets dan alleen terug kunnen komen of aftreden. Dus staan voor de partij is gewoon in dit systeem niet mogelijk. Is het democratisch dan zal het dat zijn, is het ondemocratisch dan zal het dat zijn. Helaas oorlog, vernietigen, of rampen kunnen voor veranderingen zorgen. Maar dan is het voor ons allen te laat.

Het systeem regeert. België is daar een goed voorbeeld van, zonder president (regering) wordt het parlement niet anders, het systeem regeert. Al wordt er een kabinet gevormd het blijft gewoon hetzelfde. Wel of geen president!

Dus de conclusie is, ophouden met partijtrekken het help toch niet. Het systeem is niet te veranderen, het gaat zijn eigen weg die voor ons onmogelijk voorspelbaar is!

Zie zelf maar! Europa regeert.

Dus hier een goede raad, leef! – leef! André Hazes junior zong het al.

De Tweede Kamer heeft met premier Rutte, minister De Jonge en minister Van Ark gedebatteerd over de ontwikkelingen in de coronacrisis. Het ging onder meer over de extra maatregelen die het kabinet maandag heeft aangekondigd. Ook het al dan niet verplicht stellen van mondkapjes was een belangrijk onderwerp. Premier Rutte maakte uiteindelijk bekend dat het kabinet mensen “dringend adviseert” om in publieke ruimtes, zoals winkels, per direct een mond-neusmasker te dragen. Een meerderheid van de Tweede Kamer had daarop aangedrongen, omdat veel partijen de huidige mondkapjesadviezen te verwarrend vonden. Vrijdag worden meer details bekend over de landelijke mondkapjesrichtlijn van het kabinet. Lees hier meer: https://nos.nl/artikel/2350449-ook-ka… (#coronadebat #tweedekamer #mondkapjes) Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos ————————————————————————————————————— De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen . Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl. ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS. ► VOLG ONS HIER: https://www.nos.nl | Instagram: https://www.instagram.com/nos/ | Twitter: https://twitter.com/NOS | Facebook: https://www.facebook.com/nos/ Download NOS voor iOS: http://apple.co/1JObNaK Download NOS voor Android: http://bit.ly/2d4GJN7

Aantal bevestigde besmettingen met Covid-19 loopt op tot 27.485 afgelopen week – de corona-app gaat zaterdag landelijk live

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *