Dagboek 5e dag week 41

Vandaag wat gesprekken gehad met klanten en ook met Klip daar ben ik naartoe geweest en hoorde daar dat er enkele mensen ziek waren en sommige corona getesten waren positief. Ook Cees Klip was aangestoken en zat thuis en Rita ook.

Dus moeten we met onze jongens van ACT extra opletten bij het werken bij Klip bv met het plaatsen van de machine met dicht contact met de mensen daar.

Ja het is wel serieus opletten, maar van een pandemie is nog steeds geen sprake, hoewel de regering dit ons wel wil doen geloven?

We laten ons niet gek maken!

Waarom dutjes zo goed voor je zijn

Lekker even een dutje doen

Dutjes zijn niet alleen voor luie mensen. Integendeel, van dutten presteer je juist beter. Dit zijn vijf redenen waarom je het moet proberen.
Je hebt meer geduld. In Amerika werd onderzoek gedaan naar het effect van dutjes. Het blijkt dat mensen die eerst een uurtje slapen voordat ze aan het werk gaan, ongeveer twee keer langer in staat zijn om moeilijke taken uit te voeren. Je bent alerter
Volgens een studie van ruimtevaartbedrijf NASA, zijn piloten alerter na een powernap van 40 minuten. Dat komt goed van pas in situaties waarbij je snel moet reageren, bijvoorbeeld in het verkeer.
Denken aan een dutje is al goed voor je. Een Britse studie toonde aan dat mensen een lagere bloeddruk krijgen, voordat ze in slaap vallen. Alleen al de anticipatie op een dutje is genoeg om een kalmerend en gezond effect te hebben op je lichaam.
Het is goed voor je geheugen.
Een Duits onderzoek toonde aan dat mensen die een uurtje slapen informatie beter onthouden dan mensen die niet gaan voor een powernap. 
Het is goed voor je hart In Griekenland werd onderzoek gedaan naar het effect van middagdutjes. Mensen die in de middag slapen, hebben 30% minder kans om te sterven aan hartziekten.
Ook briljant Einstein was van een middagdutje dus slaap jezelf geniaal en ga aan de dutjes!

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *