Dagboek 3e dag week 37

AstraZeneca zet proeven met coronavaccin dat België koos tijdelijk stop

Vandaag om 02:08 | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

AstraZeneca zet proeven met coronavaccin dat België koos tijdelijk stop

De Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford onderbreken de vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin om veiligheidsredenen. Dat deelt het bedrijf woensdag mee. Het kandidaat-vaccin heeft mogelijk ongewenste bijeffecten veroorzaakt bij een proefpersoon.

Hoe moet het verder nu corona ook onderhandelingen heeft bereikt? “Regering op 17 september? Vergeet het”

Vandaag om 03:00doorMatthias Vanderaspoilden

Hoe moet het verder nu corona ook onderhandelingen heeft bereikt? “Regering op 17 september? Vergeet het”

Als er niet over de inhoud gediscussieerd wordt, dan wel over de manier van vergaderen. Het compromis is dat er straks gewoon digitaal vergaderd wordt nu corona ook de regeringsonderhandelingen heeft bereikt. Maar niet iedereen gelooft dat zoiets tot een goed akkoord kan leiden.

LEES OOK. Egbert Lachaert (Open VLD) test positief op Covid-19, preformateurs bekijken of ze formatie via videoconferentie kunnen voortzetten

“We werken verder met iedereen die negatief test.” Conner Rousseau …

Hoe komen deze mededelingen en cijfers tot stand?

De cijfers hebben betrekking op de periode van woensdag 26 augustus tot en met dinsdag 1 september. In die week werden er 3.115 gevallen van Covid-19 bevestigd, of gemiddeld 445 per dag. In de zeven dagen daarvoor (19-25/8) ging het om 3.156 gevallen, of gemiddeld 450,9 per dag. Tussen deze twee periodes deed zich een daling van 1,3 procent voor.

Ter vergelijking: van 12 tot en met 18 augustus kwamen er nog gemiddeld 513,4 gevallen per dag bij. Afgezet tegenover de week nadien ging dat om een verschil van 12%, terwijl de vandaag bekendgemaakte cijfers dus nog amper een daling ruim 1 procent laten zien.

Regionaal

Als de nieuwe cijfers per provincie bekeken worden, laat Brussel met 784 gevallen in zeven dagen het hoogste aantal bevestigde besmettingen zien, al zijn dat er 57 minder dan de week ervoor. Antwerpen kende de grootste daling (-132 tot 565), Luik de grootste stijging (+122 tot 311). Ook in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Namen en Luxemburg stijgt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen.

Het gemiddelde aantal dagelijkse overlijdens daalde in diezelfde periode met 29 procent tot 3,4. Ons land telt nu in totaal 9.901 dodelijke slachtoffers van het coronavirus.

Ziekenhuisopnames

Wat de ziekenhuisopnames betreft, werden in de laatste periode van 7 dagen waarvoor cijfers beschikbaar zijn (29 augustus tot en met 4 september) gemiddeld 15,7 mensen gehospitaliseerd. Dit is een daling van 10% in vergelijking met de week voordien.

Er lagen op vrijdag 4 september 215 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling met 15% in vergelijking met de 252 van een week eerder. 52 patiënten liggen op intensieve zorg (-32%). In totaal hadden 37 patiënten vrijdag nog ademhalingsondersteuning nodig, 7 externe ondersteuning van het hart en/of de longen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *