Dagboek 1e dag week 37

Op vrijdag 4 september 2020 was de hoorzitting in de 2e kamer van het Nederlandse parlement over de spoedwet. Ook op deze dag werd een nieuw platform gelanceerd; https://nooit.nl De opening was om 3 uur in de middag op het strand van Scheveningen. Deels omdat het kantoor te klein is om alle deelnemers te ontvangen en omdat het centrum van Den Haag vol stond met politie om demonstranten te verhinderen. Sven-Ake Hulleman sprak de menigte toe op het winderige strand. De deelnemers kregen allen een witte paraplu met het gouden schilpadlogo en een brief met kritische vragen die naar de Tweede Kamer der Staten Generaal, postbus 20018, 2500 EA Den Haag, gestuurd kan worden. Verder kon er nader worden kennis gemaakt met Arno Wellens (barstmaar.eu), Lange Frans (vlogger en rapper), Sander Compagner (de Andere Krant), Jordy Zwarts (Bond tegen Overheidszaken), Elke de Klerk (arts) en vele andere gezichten die bekend zijn van EORV https://eenoorlogreedsverloren.nl/ De kwaliteit van de video is slecht. Stond te ver weg voor een zuiver beeld en geluid. Ik zag dat Coos van den Elsen ook een video heeft gemaakt. Deze is beter en dit is de link: https://youtu.be/MOQyQ3efiYM

Welkom bij de eerste aflevering van Madelon Navigeert! In deze aflevering spreek ik met Willem Middelkoop. Willem is auteur, geopolitiek-analist en eigenaar van het Commodity Discovery Fund. In 2008 werd hij in één klap een bekende Nederlander toen hij voorafgaand aan de crisis, deze crisis al voorspelde. Met hem praten we over de toekomst van de economie, de vlucht naar goud, de aanstaande bankencrisis en mogelijke hyperinflatie. In Madelon Navigeert spreek ik bekende economen, journalisten en topondernemers. Met hen praat ik over geld, de economie en financiële vrijheid, om de kijker te inspireren en bewust te maken van financiële gezondheid. Ik neem je mee op een bijzondere reis langs sparen en investeren, inflatie en deflatie, kopen en huren en langs winst en verlies. Vergeet niet te abonneren en te klikken op het belletje om geen enkele aflevering te missen. Ik wens je alvast veel kijkplezier en een fijne reis 👉🏻 https://bit.ly/AbonnerenMadelonVos

Mensen die vermoedelijk met het coronavirus in contact zijn geweest, moeten in ons land 14 dagen verplicht in quarantaine. Professor microbiologie Herman Goossens (Universiteit Antwerpen) vindt die periode te lang. “Mensen worden onnodig voor een lange periode uit het maatschappelijke leven gehaald” zegt hij in ‘De Tour Vandaag’.

Herman Goossens licht zijn standpunt toe in ‘De Tour Vandaag’: “Ik heb gehoord dat in bepaalde steden politie en brandweer in de problemen komen omdat mensen lang in quarantaine moeten blijven. Op die manier breng je essentiële diensten in gevaar. In het onderwijs zie je gelijkaardige verhalen. Als een leerling besmet blijkt te zijn, moet meteen de hele klas thuisblijven. Mensen worden onnodig voor een lange periode uit het maatschappelijke leven gehaald.”

Door quarantaineregels breng je essentiële diensten in gevaar.

Vandaag om 10:11doorMaxie Eckert

Corona-sneltest komt weldra op de markt, en dat zou een enorme vooruitgang betekenen

Marc Van Ranst pleit ondanks stijgend aantal besmettingen niet voor verstrenging: “Schaf de absurde regels af”

Vandaag om 11:39doorNina Bernaerts

Marc Van Ranst pleit ondanks stijgend aantal besmettingen niet voor verstrenging: “Schaf de absurde regels af”

De coronacurve voor ons land gaat weer de slechte richting uit. In andere landen zou dit code rood betekenen, aldus viroloog Marc Van Ranst. Toch pleit hij niet voor een verstrenging van de maatregelen. “De regels die nu gelden, moeten gevolgd worden. En dat kan enkel als je de absurde regels afschaft”, zegt Van Ranst.

Het aantal coronabesmettingen in ons blijft stijgen tot gemiddeld 470 per dag. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. De oorzaak? “Mensen die terugkeren uit vakantiegebieden …

Gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag blijft stijgen

Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag blijft stijgen
Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 9 procent, tot gemiddeld 470 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Vandaag om 05:11 | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

Minister Grapperhaus legt strenge regels op, maar leeft ze zelf niet na. Er zijn dan 2 opties: de regels zijn ongeloofwaardig en moeten weg, of de minister is ongeloofwaardig en moet weg. In het debat bleek dat Grapperhaus de regels weigert te veranderen. Daarom dient Thierry Baudet een motie van wantrouwen in. ✓ Blijf gratis op de hoogte van alles wat FVD doet https://fvd.nl/ja

“Jij wilt toch niet dat wij ongehoord blijven?” Wij gaan voor 75.000 betalende leden in 2020. Breng ON! op TV! Word lid voor 5,72 euro via: https://www.ongehoordnederland.nl/wor… DEN HAAG MAAKT HET ONS NIET MAKKELIJK. Zo is vlak voor het einde van 2019 besloten om de deadline voor nieuwe omroepen uit te stellen met één jaar. Wettelijk hebben we per 31 december as. 50.000 betalende leden in 2020 nodig. Want alleen in 2020 betalende ON-leden tellen mee op 31 december. Maakt ons niet uit. We leggen zelf de lat nu gewoon nóg hoger: op 75.000. Het is duidelijk tijd voor een tegengeluid! Laten we samen de Nederlandse cultuur en onze vrijheden beschermen. Hoe? Door Ongehoord Nederland een publieke omroep te maken, zodat jouw stem in elke huiskamer wordt gehoord.

Yves Van Laethem: “Quarantaine van veertien dagen kan gehalveerd worden”

Vandaag om 14:17 door (cdh) – Print – Corrigeer

Interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem: “Quarantaine van veertien dagen kan gehalveerd worden”

“De twee weken quarantaine die nodig zijn voor mensen die mogelijks besmet zijn met het coronavirus zouden kunnen worden gehalveerd.” Dat zegt zegt Yves Van Laethem, interfederaal woordvoerder in o.a. de Waalse kranten van Sudpresse.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *