Dagboek 6e dag week 36

Vandaag zaterdag, de afgelopen week goed met zaken bezig geweest. Zo kun je zien dat het gewone leven langzaam weer op gang komt.

Wat een impact heeft de corona op ons gehad, we kunnen hieruit leren dat acties nemen ter voorkoming van deze ziekte soms meer ellende geeft dan de ziekte op zich. Ik ben er ook van overtuigt dat er meer doden zijn gevallen door de maatregel dan door de corona ziekte zelf.

Als we lessen willen trekken uit de gevolgen dan kunnen we de volgende te verwachten epidemie beter op zijn beloop laten. De actie die we dan zouden moeten nemen is”, verantwoordelijkheid nemen” naar je medemens toe. Dus als je je ziek voelt of ziek bent, zorg dan dat je niet in de buurt van je naaste komt en houd dus afstand van hen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid hier in draagt kan het gewone leven gewoon doorgaan en zal de levenswijze en de economie hier niet zo veel meer door worden ontwricht zoals dit met de Lock Down wel het geval was.

Ik hoop dat velen hierover gaan nadenken en dat de regering stopt met zich als een angsthaas te gedragen en daardoor de macht achter de macht in de kaart speelt zonder dat ze dit zelf beseffen. Ik heb het idee dat ze niet weten dat dit door het systeem komt en ze ook niet weten wat de gevolgen kunnen zijn. Zowel voor hunzelf als voor de burger. Je hoeft alleen maar naar het voorbeeld van Minister Grapperhaus te zien waarop dit kan uitdraaien, en daar zitten we allemaal toch niet op te wachten? Vergeef de man zijn domheid, want we doen het zelf niet beter denk ik. Kijk maar eens terug naar het verhaal van de vogels dat een eigen leven lijdt. Dat is net zoals de economie en de macht daarachter die is niet te sturen, het is het systeem dat zichzelf stuurt. Daar zouden we naar moeten kijken en dit zien te stoppen. Om zo weer met een schone lei te kunnen beginnen.

Zoals God ook u zal vergeven keer op keer.

Even ter herinnering dagboek 4e dag week 36

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Net zoals deze vogels samen (zo is het ook met de mens) het is een interactie onderling met ongeveer 12 vogels/mensen en de volgende ook weer met 12 vogels/mensen hierdoor ontstaan vormen die niet tevoren zijn vastgesteld of ontworpen. Zo is het ook met het systeem “Economie” dat is ook een interactie en wordt met een clubje mensen samen gedaan en gaat zijn eigen weg volgen als er meer clubjes komen zoals bij de vogels. Simplistisch gezien hebben we dit niet meer in de hand, het gaat een eigen leven lijden. Naar mijn idee is dit eenvoudig zo in de wereld”, het systeem” wil sturen naar eigen inzicht, maar het is niet meer te sturen het systeem bestuurt zichzelf tot het vastloopt en de bubbel (ballon) knapt! Moeten we daarop wachten of moeten we het zelf zien te stoppen?

Misschien is nu de tijd daar dat de mensen eens niet aan hunzelf alleen gaan denken maar ook eens denken aan het land ga deze een dienen!

België moet vooruit dit kan alleen maar met mensen die hart voor het land hebben en daar niet zitten uit eigenbelang!

Dat zeven politieke partijen vrijdag beslist hebben om een federale regering te proberen vormen, wil nog niet zeggen dat die regering er automatisch komt. “Dit is voor niemand een onvoorwaardelijke ‘ja'”, zei CD&V-voorzitter Joachim Coens zaterdag in De Ochtend op Radio 1.

CD&V-voorzitter Joachim Coens staat op de rem: “Van geen enkele partij is dit een onvoorwaardelijke ‘ja’”
Joachim Coens 

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zijn sp.a-collega Conner Rousseau werden vrijdag aangesteld als preformateurs. Zij gaan met liberalen, socialisten, groenen en CD&V onderhandelingen opstarten voor de vorming van een nieuwe regering. Het cdH is er niet bij.

Die doorbraak, zoals Lachaert het vrijdag omschreef, betekent niet dat er nu ook automatisch een regering met die zeven partijen komt, zegt CD&V-voorzitter Coens. “Dit is voor niemand een onvoorwaardelijke ‘ja'”, klonk het. Het is nu aan de preformateurs om een nota op te stellen waarin de betrokken partijen zich moeten herkennen. “Zo gaat dat altijd”, aldus Coens. “Wij (CD&V, red.) moeten zien dat we herkenbaar zijn, dat we de zaken terugvinden die er voor ons toe doen.”

Volgens Coens maakt de beslissing van cdH om niet mee te doen CD&V “meer nodig”, want anders komen de zes paars-groene partijen niet aan de vereiste meerderheid van 75+1 zetels. Coens nuanceert zo dat zijn partij mathematisch overbodig is. “Als we trouwens niet in families maar in partijen denken, dan zijn wel meer partijen niet nodig.”

Op zijn persconferentie vrijdag sprak preformateur Lachaert over een “project voor tien jaar” dat in de steigers zal worden gezet. Daar komt ook een staatshervorming bij kijken. Volgens CD&V-voorzitter Coens zijn ook de andere partijen uitgenodigd om “dit voor te bereiden”, dus ook de N-VA.

Psychologe Ariane Bazan moet ons gemotiveerd houden: “Waarom zouden jongeren niet mogen feesten, als dat veilig kan gebeuren?”

Vandaag om 03:00doorHannes Heynderickx

Psychologe Ariane Bazan moet ons gemotiveerd houden: “Waarom zouden jongeren niet mogen feesten, als dat veilig kan gebeuren?”

Ze heeft er niet voor gesolliciteerd, maar toch krijgt psychologe Ariane Bazan een zitje in adviesorgaan Celeval, dat de Nationale Veiligheidsraad rechtstreeks bijstaat. Op haar rust de zware taak om de motivatie voor de coronamaatregelen opnieuw op te krikken. “Ik zal de stem van de burger zijn”, zegt ze.

Ze is psychologe en biologe, perfect twee­talig, en een compromiszoeker. Het ideale profiel dus om te zetelen in een adviesorgaan bij een gezondheidscrisis. Want het virus maakt niet alleen slachtoffers ..

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *