Dagboek 3e dag week 36

Gezien de corona crisis en de regels en ingrepen,

gaat het positieve denken steeds meer in een negatieve spiraal naar beneden.

En lijdt het tot onvrede en projectie. De houding van mensen op die manier bedreigen ons bestaansrecht. Het besmettingsgevaar de regels het bestraffen hoe te werken en het normale leven in deze situatie wordt steeds meer negatief beïnvloed door media, nepnieuws, regeringen en internetnieuws.

Opstand, protesten, televisie, media en internet beïnvloeden onze geest.

Hier moeten we zeker bij stilstaan en kijken of we hier wat aan kunnen doen om het niet uit de hand te laten lopen.

Het is dus nu taak aan te passen wat er in het gezin, familie, werkomgeving, en leven gebeurt.

Luister en kijk goed om je heen naar mensen die er toe doen. Erken zie en begrijp dat er veel negativiteit in de mens ontstaat door de huidige situatie. Op het moment dat we negatief worden beïnvloed en we ons dit aantrekken verandert er een samenstelling in onze brein die er voor zorgt dat er verhoogde cortisol en verlaagde melatonine en verlaagde serotonine wordt aangemaakt die er op zijn  beurt weer voor zorgt dat we negatief gaan denken, slapeloosheid krijgen, we voelen ons ongelukkig en triest door deze samenstelling. Helaas kunnen we daar zelf niet direct wat aan doen. Het is al heel wat als we het begrijpen dat zou dan de eerste stap in de goede richting zijn.

Zie hier de film over uitleg van het stofje, wat ons verandert in korte tijd.

Het is dus vanzelfsprekend, willen we ons weer goed voelen dat er een andere stof moet worden aangemaakt waar we ons weer positief van gaan voelen en gedragen.

Bijvoorbeeld om je beter te voelen is drugs gebruiken, een korte tijd bent u dan in de moed. Dit is natuurlijk niet de oplossing voor een gezonde en duurzame oplossing. Corona moet worden overwonnen, en hoe doen we dit? Door bangmakerij, of negatieve berichten de wereld in te brengen?

Nee, we moeten weloverwogen daarmee zien om te gaan, leren van de situaties die zich door actie en handhaven voordoen, dus tevoorschijn komt. We moeten bijsturen, vernieuwen met inzicht. Nieuwe herziene standpunten innemen tot we precies weten wat er speelt om de oplossing te kunnen bereiken.

Duidelijk naar mensen kijken wat er met hen gebeurt en vooral zien te begrijpen wat er gaande is om te kunnen ingrijpen wanneer het fout gaat.

In een club of kleine menigte of in een bedrijf of andere samenkomst moeten we oppassen dat er geen onrustzaaiers tussen zitten die bewust of onbewust mensen demotiveren. Dat kunnen mensen zijn die al beïnvloed zijn door het systeem. Deze mensen moet je proberen te motiveren het positief te zien zo niet dan moet je die negativiteit uit de groep verwijderen. (separeren) Je hebt gemotiveerde positief denkende mensen nodig om te hervormen en zeker om de overige mensen ook positief te stemmen dus in een goede gevoelstoestand te brengen. Wie de verkeerde weg gaat, treft dorens en valstrikken aan.

Als de vrucht die zonde voortbrengt, bestaat uit dorens-stekelige, prikkende, gemene dorens.           Als de vrucht van zonde bestaat uit dorens, is de doornenkroon op Jezus’ hoofd dan niet een symbool hoe de vrucht van onze zonde zijn hart doorboorde?

Geciteerd uit Leven in zijn handen. Max Lucado

De bedoeling van regels en voorzorg is om mensen te beschermen. Hier in dit geval tegen virus en ziekte bescherming bieden dat is van groot belang. Maar let wel op! De gezondheid mag niet ten kosten gaan van de maatregel zodat de oplossing erger is dan de kwaal.

Bijvoorbeeld met mondkapjes, 1,5 m afstand, geen handen geven, niet knuffelen, liefde en genegenheid onderdrukken, plezier verbieden, enz. Als de gezondheid wordt ondermijnd door regels en mensen daar ziek van worden en overlijden niet door het virus. Dan is de maatregel gevaarlijker dan de kwaal. Daarom moet er verder gekeken worden als er zulke maatregelen worden genomen zie goed naar het resultaten hiervan.

Voor de leidinggevende beslissers:

Die moeten zich zeker niet laten leiden door hun ego, standing, macht of geloofwaardigheid, maar sta daar boven. Geen gelijk willen hebben en leren van je foute beslissingen is een veel betere houding dan”, geen gezichtsverlies willen lijden” en toch door te gaan met de verkeerde acties.  

   

Debat over de aanpak van de coronacrisis 1. L.F. Asscher PvdA 5 min 2. L.M.C. Marijnissen SP 5 min 3. F.M. van Kooten-Arissen Van KootenArissen 2.5 min 4. F. Azarkan DENK 5 min 5. P.E. (Pieter) Heerma CDA 5 min 6. E. Ouwehand PvdD 5 min 7. C.G. van der Staaij SGP 5 min 8. C.M. van Brenk 50PLUS 5 min 9. G. Wilders PVV 5 min 10. G.J.M. Segers ChristenUnie 5 min 11. W.R. van Haga Van Haga 2.5 min 12. J.F. Klaver GroenLinks 5 min 13. R.A.A. Jetten D66 5 min 14. H.C.M. Krol Krol 2.5 min 15. K.H.D.M. Dijkhoff VVD 5 min 16. T.H.P. Baudet FvD 5 min

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *