Dagboek 2e dag week 35

Let op! Wereldwijd gaan er nu berichten komen. Dit om mensen bang te maken!

Met bijvoorbeeld terroristen, aanvallen, ziektes en werkloosheid en nog veel meer.

Hopelijk “niet daadwerkelijk” komen er aanvallen van onbekenden die dan de schuld aan een ander willen geven, om zo ontstemming en paniek te zaaien! Laat u niet meeslepen!

Zoals vroeger het Gele gevaar “China” wordt weer actief, maar ook Rusland is onze vijand gaan ze zeggen”, Rutte heeft dit al eens gezegd” er moet onrust komen zeker om Iran te kunnen aanvallen. Iran aanvallen, tegenwerken en boycotten is allang een wereldplan. Niet aan meewerken! Daarom ook geen verenigd Europa stemmen
Ik hoop dat we wijzer zijn geworden en we niet naar opruiers luisteren.

Laat u niet bang maken! Standaard EU is ruim voldoende om de economie te kunnen handhaven.

Wees verstandig en ga in liefde met uw medemens om.

————————————————————————————————————————-

Hoogste aantal nieuwe coronagevallen in ruim een week

DEN HAAG (ANP) – Het aantal coronapatiënten is tussen zondagochtend en maandagochtend met 574 gestegen. Dat is de grootste toename in een etmaal sinds 15 augustus. n de afgelopen zeven dagen is het virus ruim 3600 keer vastgesteld. Op dinsdag komt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met de nieuwe weekcijfers. In de zeven dagen tot afgelopen dinsdag kreeg het instituut 4013 meldingen. Op zondag meldde het coronadashboard van de overheid 457 nieuwe besmettingen, op zaterdag 508. Toch neemt het aantal nieuwe gevallen langzaam maar zeker af: op 15 augustus kwam het aantal nieuwe gevallen voor het laatst boven de 600 uit. In de regio Amsterdam-Amstelland kwamen er 131 besmettingen bij, het hoogste aantal in een week tijd. Daaronder waren 124 nieuwe gevallen in Amsterdam zelf. Het aantal patiënten in Rotterdam-Rijnmond steeg met 78, waaronder 56 gevallen in Rotterdam. Het is de negende dag op rij dat het aantal positieve tests in Rotterdam en omstreken onder de honderd blijft. In Haaglanden werden 77 nieuwe gevallen gemeld, in Midden- en West-Brabant 43 en in de provincie Utrecht 35. In Brabant-Zuidoost (Eindhoven e.o.) kwamen er 29 nieuwe gevallen bij en in Noord- en Oost-Gelderland (Noord-Veluwe en de Achterhoek) zijn 25 mensen positief getest. Voor beide regio’s is het de grootste stijging sinds begin mei.

Lichtpuntjes

In andere delen van het land zijn maandag lichtpuntjes te zien. Groningen en Friesland zagen de laagste toename van de afgelopen weken. Noord-Holland-Noord noteerde voor het eerst in meer dan een maand geen nieuwe besmettingen. Ook in Drenthe kwamen geen nieuwe gevallen aan het licht.

Ziekenhuizen behandelen maandag 162 coronapatiënten, het laagste aantal in ruim een week. Van hen liggen 41 op de intensive care, een minder dan op zondag. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 129 naar 121. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zegt dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stabiel is. Op de intensive cares liggen ook 552 mensen met andere aandoeningen. Intensivisten behandelen in totaal 593 patiënten. Dit aantal schommelt al sinds begin juni rond de 600. Normaal gesproken liggen ongeveer 900 mensen op een intensive care en voor hen zijn ruim 1100 bedden beschikbaar. Volgens Kuipers blijft de drukte op de intensive cares “onveranderd erg laag, zelfs voor de vakantieperiode. Dit is een teken dat de reguliere zorg nog altijd niet op het normale niveau terug is.”

Heupwiegend predikte dansleraar Willem Engel dit voorjaar liefde en geduld in de strijd tegen ‘het nieuwe normaal’. Zijn recentere waarschuwingen voor een bloedige volksopstand vanwege de coronamaatregelen klinken minder vredelievend.Bas Soetenhorst7 augustus 2020, 10:48

Natuurlijk hoopt hij niet dat de Nederlandse rege­ring het lot wacht van de in 1989 geëxecuteerde Roemeense dictator Ceaușescu, vertelde Willem Engel (43) eind vorige maand op Facebook. “Maar realiseer je dat als het volk opstaat, dat altijd een optie is.”https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.403.1_en.html#goog_32714079

Is dit “zo”, wat er over Willem Engel wordt geschreven?

Uit het Parool overgenomen

Begin deze week refereerde de voorman van Viruswaarheid, zoals protestbeweging Viruswaanzin zich sinds deze maand noemt, aan een andere bloedige episode uit de geschiedenis: “Natuurlijk proberen we echt het juiste te doen en het binnen de perken van de democratische rechtsstaat te houden. Alleen, er komt steeds meer een punt waarop we een volksopstand zien, waar iedereen met z’n rieken het Tweede Kamergebouw bestormt en we een herhaling van de gebroeders De Witt krijgen. Dat is onvermijdelijk op dit moment.”

Het Binnenhof wacht ‘verhuizing naar Scheveningen’ en ook veel hoofdredacteuren van media hangt gevangenisstraf boven het hoofd wegens medewerking aan ‘een legale staatsgreep’. De regering vertoont ‘fascistische trekjes’ en met de mondkapjes zijn we niet ver verwijderd van de Jodenster. Lesmateriaal om kinderen 1,5 meter afstand te laten houden doet denken aan de Hitlerjugend.

Combineer die uitspraken met zijn oproepen om agenten en journalisten bij demonstraties te filmen en zijn constatering dat in Nederland geen recht meer wordt gesproken, en de vraag rijst of het gedaan is met de liefde en het geduld die Engel predikte toen hij in juni uitgroeide tot gezicht van het verzet tegen de lockdown. “Wij zijn het baken van licht, wij zijn de redelijkheid,” zei Engel eerder.

Broeinest van criminaliteit

Pepijn van Erp van stichting Skepsis, een organisatie met het doel buitengewone beweringen kritisch te onderzoeken, is een nauwgezet volger. ‘Twee maanden terug konden we Willem Engel nog aanzien voor een goedbedoelende, gesjeesde wetenschapper die door de coronastress enigszins uit het spoor was gelopen,’ twitterde Van Erp woensdag. Nadien ging het ‘van kwaad tot erger met zijn viruswaanzinnige organisatie’.

Hasselt België

De hulplijn voor vragen over geweld 1712 heeft vandaag al meer oproepen ontvangen voor partnergeweld dan in 2019 over het hele jaar. In Limburg alleen al gaat het in totaal om 184 oproepen vergeleken met 177 en 123 in de voorbije twee jaar. “De coronacrisis is een belangrijke factor in de toename.”

Spanje gaat leger inzetten om corona te bestrijden

De Spaanse premier Pedro Sanchez kondigde dinsdag aan dat het leger ingezet wordt om de regio’s te helpen in de strijd tegen het toenemende aantal coronabesmettingen.”De Spaanse regering zal legerpersoneel ter beschikking stellen aan de regio’s om gevallen op te sporen”, zei hij in een televisietoespraak, waarin hij specificeerde dat het om 2.000 soldaten gaat.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt minder coronabesmettingen, maar meer ziekenhuisopnames en doden dan een week eerder. Het gaat om in totaal 3.588 Nederlanders die deze week positief getest zijn op COVID-19, 425 minder dan vorige week. Er vielen 32 doden, een verdubbeling van een week eerder.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *