Dagboek 7e dag week 34

Overheden gooien met miljarden naar vaccins: “Ook als je ze niet gebruikt, betaal je”

Vandaag om 07:57doorKorneel Delbeke

Overheden gooien met miljarden naar vaccins: “Ook als je ze niet gebruikt, betaal je”

Door de ongeziene tijdsdruk om een coronavaccin te ontwikkelen, kunnen farmabedrijven niet alle controles uitvoeren. Overheden dreigen miljoenen subsidies te verliezen aan vaccins die nooit zullen worden gebruikt.

Terwijl de coronapandemie het ­leven in een wurggreep houdt, smacht de wereld naar een vaccin. Deze week besliste ook België.

Kunstenaar Ai Weiwei brengt film over lockdown in Wuhan uit

Gisteren om 20:14| Bron:BELGA

Kunstenaar Ai Weiwei brengt film over lockdown in Wuhan uit
Ai Weiwei heeft de regie en productie van de 115 minuten lange documentaire vanuit ballingschap in Europa geleid.Foto: BELGAIMAGE

De Chinese dissidente kunstenaar Ai Weiwei heeft een documentaire uitgebracht over de lockdown in de stad Wuhan, waar het coronavirus eind vorig jaar voor het eerst de kop op stak. Ai Weiwei heeft de regie en productie van de 115 minuten lange documentaire vanuit ballingschap in Europa geleid. De beelden in “Coronation” zijn gemaakt door “gewone burgers”.

“We brengen ‘Coronation’, onze film over Wuhan, uit als een ode aan alle artsen en verplegers die tegen COVID-19 vechten”, schreef Ai Weiwei op Twitter.

De film gaat over “het politieke spook van de Chinese wereld.

Ai Weiwei voelt zich niet welkom in Groot-Brittannië

De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei heeft nul op het rekest gekregen van de Britse ambassade in Peking. Groot-Brittannië weigert om Ai Weiwei een visum voor een half jaar te verlenen omdat hij bij het indienen van zijn verzoek een veroordeling niet had vermeld.Ludwig De Wolfdo 30 jul 2015  11:17

Het werk van Ai Weiwei is erg gegeerd in Londen. De Chinese kunstenaar had al verschillende tentoonstellingen in de Britse hoofdstad en in september start een nieuwe solotentoonstelling in de Royal Academy of Arts.

De kunstenaar had een tijdelijk visum van zes maanden aangevraagd om de expo op te bouwen, maar dat is hem geweigerd omdat hij een veroordeling uit 2011 niet had vermeld.

Het paspoort van Ai Weiwei werd in 2011 ingetrokken door de Chinese overheid. De kunstenaar zat toen 81 dagen vast in China wegens vermeende belastingfraude. Hij werd echter nooit officieel beschuldigd of veroordeeld. Vorige week kreeg hij zijn paspoort terug.

De Britse overheid heeft Ai Weiwei wel een visum van 21 dagen toegekend zodat hij de opening van zijn expo kan bijwonen. De ambassade heeft Ai al gewaarschuwd. Als hij bij een volgende aanvraag zijn veroordeling niet vermeld, kan hem gedurende tien jaar de toegang tot het land ontzegd worden. Ai vecht de beslissing aan en heeft zijn afwijzingsbrief op het internet gepubliceerd.

HRW China Researcher Yaqiu Wang caught up with renowned artist and activist Ai Weiwei to discuss his new project selling masks in support of human rights and humanitarian work during the #Covid19 pandemic. From May 28 to June 27 Human Rights Watch, along with Refugees International and Médecins Sans Frontières, will benefit equally from funds raised by the Ai Weiwei MASK art sale. To purchase a mask, please visit: Human Rights Subscribe for more: https://bit.ly/2OJePrw

https://www.youtube.com/channel/UCoS-mm5bC5eY07AaKntKzgw

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *