Dagboek 4e dag week 34

Niets mag meer in 2020, moeten we dit gewoon ons laten overkomen?

2.11.

In wetsvoorstel 35526, Tijdelijke wet maatregelen covid-19, is een wettelijke basis voor een mondkapjesplicht opgenomen. Het voorstel is op 13 juli 2020 ingediend bij de Tweede Kamer, die eind augustus 2020 begint met de schriftelijke behandeling.

Jeroen Pols, een van de initiatiefnemers van Viruswaarheid, hield een sterk betoog op de Dag van Verbinding. “Onze vrijheid is door de jaren heen, stukje bij beetje steeds meer ingeperkt.” zei hij onder andere. In bijna 25 minuten schertste hij het verloop van maart tot heden (15 08 2020) Zie ook https://viruswaarheid.nl/

Facebook

In de Top je bewegen als deskundige

Opleiding tot psychopaat.

8000 mensen staan aan de top om de Wereld te besturen op hun manier.

Zo werkt de machtspiramide. Het gaat alleen om geld en geld stromen.

Kees de Kort, economiecommentator bij BNR, in gesprek met Paul van Liempt over de wereldeconomie en het beleid van Trump. — Bekijk het artikel op onze site: http://voordeommekeer.nl/digitaliseri… —- Inmiddels zijn we tien jaar na de financiële crisis. De economie is langzamerhand aan het herstellen. Hoe zien de komende paar jaren er uit? Kees de Kort is er niet gerust op: “De ESB kwam laatst met mooie cijfers over de Nederlandse economie maar heeft geen woord vuil gemaakt aan de grootste verstoorder van de economie: de ECB.” “We vergeten”, verzucht De Kort, “dat het economisch beter gaat ómdat we leven op goedkoop geld.” Door de lage rente kunnen we nu heel goedkoop geld lenen, maar zodra de rente weer naar 3 of 4 procent gaat dienen de problemen zich weer aan. “En ditmaal veel erger dan in 2008, omdat de schuldenberg nu veel groter is. Tegelijkertijd lijkt de rente nu wel omhoog te moeten omdat de centrale banken door de nul-rente eigenlijk geen middelen meer om in te grijpen als het nu misgaat.” Daarnaast is er nog een ander risico. Na twee decennia van grote groeicijfers lijkt de Chinese economie nu op zijn retour. “Ik denk dat we piek-China gehad hebben,” speculeert De Kort, “en dat kan gevolgen hebben voor de rest van de wereld. China heeft door die groei de wereldeconomie een grote dienst bewezen, maar zit nu op een torenhoge schuldenberg en is tegelijkertijd verwikkeld in een pittig handelsconflict met Trump.” Volgens De Kort leek het lang alsof China alles kon maken. Zo kon het bijvoorbeeld profiteren van de vrije marken van andere landen terwijl het haar eigen markt niet hoefde te openen. De Kort: “Voor Trump is dit een key-issue in de handelsoorlog. Hij eist toegang tot de Chinese markt en wil dat China patent- en copyrightbescherming respecteert. China moet zich langzamerhand beseffen dat het zich zal moeten gedragen naar de regels van de wereldeconomie.” Voor de aanzwellende kritieken op Trumps beleid heeft De Kort geen goed woord over. “Het is toch een grote schande dat de gevestigde orde sinds Trumps aantreden nog steeds loopt te schuimbekken en te hyperventileren. Normaal gesproken accepteert de elite op enig moment de presidentsuitslag en probeert toch met hem samen te werken. Wat nu gebeurt is ongekend. ” De Kort denkt wel te weten waar deze heftige reacties vandaan komen. “Het beleid van Trump vormt een grote bedreiging voor het bestaansrecht van de elitaire gevestigde orde: denktanks, consultants enzovoort. Trump wordt in die kringen gezien als alles wat niet elitair is. Ze schilderen hem af als een ongeraffineerde neanderthaler. Maar nu hij de eerste vruchten plukt van zijn dereguleringsbeleid ondermijnt hij daarmee direct de geloofwaardigheid van de elite. Die strijd zien we nu.” Gespreksonderwerpen 01:55 Wanneer komt de volgende crisis? 06:55 Wat als de ECB niets had gedaan? 08:49 Politici verstoren het natuurlijk herstelproces van de economie 12:20 Economie is psychologie 15:05 Een crisis is simpelweg het verhangen van de bordjes 17:35 Hoe staan China en Amerika ervoor? 19:58 Chinese schulden zijn nog veel te hoog 23:20 Trump doet het beter dan Obama 26:05 Trump en de media 29:30 Trump ondermijnt bestaansrecht van de gevestigde orde —- Voor de Ommekeer TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek. Het is onderdeel van platform Voor de Ommekeer, dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Voor de Ommekeer TV wordt gemaakt in samenwerking met de VU, centrum Ethos en FreedomLab. Volg ons! Website: https://www.voordeommekeer.nl Twitter: https://twitter.com/VoorDeOmmekeer Facebook: https://www.facebook.com/voordeommekeer/

Waarom?

Op verzoek van Verbrugge heeft De Kort het bronmateriaal meegenomen waarop hij zijn bewering baseert dat 80% van de patiënten op de IC komt te overlijden.

Ad Verbrugge in gesprek met Kees de Kort over de economische gevolgen van de coronacrisis en de sterftecijfers op IC’s. Sinds twee weken zijn ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Kinderen gaan niet naar school, horeca zijn dicht en iedereen dient overal anderhalve meter afstand te houden. Volgens De Kort wegen deze maatregelen niet op tegen de gigantische consequenties die dit zal hebben voor de economie, het sociale leven en de andere zorg. Bovendien wordt over deze gevolgen te weinig nagedacht. Het kabinetsbeleid is erop gericht om genoeg intensive care bedden beschikbaar te houden voor de mensen die dit nodig hebben door besmetting met het coronavirus. Dit lijkt vooralsnog te lukken, maar De Kort stelt dat 80% van de patiënten die op de ic-afdeling van een ziekenhuis belandt, overlijdt (zie hieronder voor meer over deze cijfers). Dat betekent dat het land in een lockdown zit, terwijl slechts een zeer kleine groep zieken gered kan worden. “Het offer dat van Nederland gevraagd wordt in termen van economie, zorg en gezinssituaties staat niet in verhouding tot de mogelijkheid voor iedereen die dat nodig heeft om op de intensive care te komen. Dat verband is helemaal weg.” Het huidige beleid is op termijn onhoudbaar. Volgens De Kort is het kwestie van tijd voordat andere groepen, zoals zzp’ers en het mkb, zich gaan mengen in het debat. Zij zijn de grootste slachtoffers, maar beslissen nu niet mee met wat er gebeurt. De Kort voorspelt dat binnenkort de schade van de maatregelen zo groot zullen zijn, dat de aandacht zal verschuiven van de zorg, naar de economische en sociale problemen die hier het gevolg van zijn. Hoe zit het daarnaast met de sterftecijfers op IC’s tijdens deze coronacrisis? Kees de Kort vertelt in dit gesprek met Ad Verbrugge dat de overlevingskansen van 70-plussers op IC’s volgens hem erg laag zijn. Verbrugge is kritisch. Op verzoek van Verbrugge heeft De Kort het bronmateriaal meegenomen waarop hij zijn bewering baseert dat 80% van de patiënten op de IC komt te overlijden. We moeten immers voorzichtig zijn met cijfers. Naar aanleiding van dit materiaal van Stichting NVIC (https://stichting-nice.nl) merkt Verbrugge op dat de cijfers inderdaad schokkend zijn, maar dat de verdeling zoals die uit de cumulatieve grafiek van herstel- en sterfgevallen naar voren komt toch een wat onhelder beeld geeft van de werkelijke verhouding. Volgt uit deze grafiek noodzakelijkerwijs dat 80% van de op IC binnen gekomen patiënten komt te overlijden? Volgens Verbrugge is nog onhelder welke rol de tijdsfactor speelt in deze grafiek. Deze gegevens zeggen niet wat de gemiddelde verblijfsduur op de IC is van een patiënt die komt te overlijden en van een patiënt die herstelt. Als het overlijden gemiddeld sneller plaatsvindt dan het herstel heeft de toename van het totaal aantal Corona-patiënten tot gevolg dat een cumulatieve vergelijking van sterf- en herstelgevallen nadelig vertekend raakt voor wat betreft herstelkansen. Helaas is het omgekeerde ook mogelijk. Dat de verschillende grafieken wel aanleiding geven tot een serieuze reflectie op het gebruik van de IC-capaciteit mag duidelijk zijn. De overlevingskansen van met name 70+ (vermoedelijk met onderliggend lijden) is wel erg klein. Bij Voor de Ommekeer gaan Ad Verbrugge en Kees de Kort hierover met elkaar in gesprek. — Gespreksonderwerpen: 0:18 Twee weken geleden zaten we hier ook, wat is er gebeurd in de tussentijd? 4:10 Hoe kunnen we het getalsmatig helder krijgen wat er nu gebeurt? 7:05 Jij zegt: de economie is in een lockdown en dat staat in geen verhouding 11:30 Heb jij zicht op hoe het in China gaat? Is het reëel dat de economie na drie maanden weer wordt opgepakt? 14:45 Wanneer ben je eigenlijk een coronadode? Waarom zijn de cijfers in Duitsland zo laag? 18:40 Wat zou er allemaal in beweging worden gezet als dit beleid nog maandlang aanhoudt? 24:27 Mondiaal gezien voert bijna iedereen hetzelfde beleid, met een paar uitzonderingen. 29:48 “Men denkt niet na over de consequenties, daar heb ik moeite mee” 33:20 Is het sentiment nu niet, alles moet nu wijken voor wat er op het spel staat? 35:55 Jouw verhaal is: we moeten er meer mee omgaan zoals bij een normale griepgolf. 41:10 “Er is nu een soort massapsychose gecreëerd” 43:00 Heeft het tempo van de verspreiding het schrikeffect teweeggebracht? Geeft dat een vertekend beeld? — Voor de Ommekeer TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek. Het is onderdeel van platform Voor de Ommekeer, dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Voor de Ommekeer TV wordt gemaakt in samenwerking met de VU, centrum Ethos en FreedomLab. Volg ons!

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *