Dagboek 2e dag week 34

Dit is door NU.nl gepubliceerd ze gaan al een beetje overstag.

Ze gaan het een beetje begrijpen. Het is bijna wat M.de Hond al maanden aan het uitleggen is aan deze mensen, M.de Hond en de wetenschappers hebben daar ook bewijzen voor via de juiste cijfers en verhoudingen van M.de Hond. Alleen de 1,5 m en grote druppels kloppen nog niet voor de corona COVID-19.

Het is het nog niet helemaal maar ze komen in de buurt.

Vastgestelde besmettingen onder Friezen verdrievoudigen per week

Goos Bies • 14 augustus 2020, 14:33 • FrieslandDeel dit artikel

FOTO ANP Foto: “JEROME FAVRE”

Het aantal vastgestelde besmettingen bij inwoners van Friesland verdrievoudigt zich de voorbije weken. De afgelopen week hebben 59 inwoners van Friesland positief getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit cijfers van GGD Fryslân. ,,De besmettingen lopen op. De voorgaande week testten 17 Friezen positief en de week daarvoor 5”, meldt woordvoerder Marcel de Jong.

De cijfers die worden geregistreerd en naar buiten worden gebracht geven niet helemaal een eenduidig beeld. Dat heeft vooral met achterstanden en inhaalslagen in registratie te maken. De afgelopen week zijn in elk geval één of enkele besmettingen vastgesteld bij inwoners van negen van de achttien Friese gemeenten. Verreweg de meeste besmettingen zijn gevonden bij inwoners van Noardeast-Fryslân. Verder zijn dat ingezetenen van Leeuwarden, De Fryske Marren, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Súdwest-Fryslân, Dantumadiel, Harlingen en Smallingerland.

De GGD’s registreren op huisadres van de besmette personen. Dat verklaart waarom de uitbraak op Terschelling niet in deze statistieken opduikt. Tot en met donderdag is afgelopen week geen enkele inwoner van het eiland positief getest. De negen positieve gevallen die donderdag zijn gemeld betreffen allemaal vakantiegangers van buiten Friesland. Zij verbleven op camping Appelhof, de meesten zaten bij elkaar in één tent.

In Friesland zijn volgens de gegevens van de GGD afgelopen week geen mensen met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen en ook niet als overleden door die infectieziekte geregistreerd. De laatste ziekenhuisopname in Friesland vanwege Covid-19 dateert van 7 juni.

Na desastreus voorjaar nu ook rampzalige solden: “We bloeden langzaam dood en de politiek kijkt toe”

Vandaag om 03:00doorKristof Simoens

Na desastreus voorjaar nu ook rampzalige solden: “We bloeden langzaam dood en de politiek kijkt toe”

Dames en heren politici, winkelen kan veilig. Versoepel het individueel shoppen, of kijk verder toe hoe ons bloeiend Belgisch modelandschap langzaam doodbloedt. Aan u de keuze.” Met die striemende open brief wil Mode Unie de politiek wakker schudden in de aanloop naar een nieuwe Nationale Veiligheidsraad.

De zomersolden zijn halfweg. En hoewel de modehandelaars alle hoop hadden gevestigd op de koopjesperiode om het jaar nog ietwat goed te maken, zijn de cijfers ontnuchterend. “De winkelstraten liggen er verlaten bij.

17-jarige Robin bouwt eigen systeem voor coronacijfers: “Per gemeente, per dag en geen onzin met gemiddeldes”

16/08/2020 om 03:00doorArthur De Meyer

17-jarige Robin bouwt eigen systeem voor coronacijfers: “Per gemeente, per dag en geen onzin met gemiddeldes”

WERVIK – 

Terwijl het gros van zijn leeftijdsgenoten verkoeling zocht tijdens de verschroeiende hittegolf, zat de 17-jarige Robin Paret uit Geluwe achter zijn computer. “Ik was wat gefrustreerd door de cijfertool van Sciensano. Die heeft geen grafiek die het aantal besmettingen per dag op gemeenteniveau weergeeft.” Dus bouwde hij er zelf maar één.

Robin Paret is een drukbezette 17-jarige. Hij heeft niet veel tijd voor een interview want hij jongleert vakantiejobs. “In de voormiddag ga ik poetsen in een rusthuis en in de namiddag werk ik ook nog bij een ander.

De Jonge komt met spoedwet voor app CoronaMelder

DEN HAAG (ANP) – Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid komt met een spoedwet om de juridische basis van de app CoronaMelder goed op orde te krijgen. Dat doet hij na een advies van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die vindt dat de minister duidelijker in de wet moet vastleggen dat ook apps gebruikt mogen worden tegen de verspreiding van infectieziekten. De Wet publieke gezondheid, waarin onder meer staat welke bevoegdheden de overheid heeft om infectieziekten te bestrijden, is volgens de toezichthouder niet voldoende voor de CoronaMelder. De minister is het hier niet mee eens. Ook de landsadvocaat, die de Staat juridisch bijstaat, is van mening dat de huidige wetgeving genoeg ruimte biedt voor het gebruik van apps. Desondanks wil De Jonge tegemoet komen aan het advies van de AP. De minister houdt er vooralsnog wel aan vast om de app CoronaMelder vanaf 1 september landelijk in te voeren. De app registreert via bluetooth wie in de afgelopen veertien dagen langer dan 15 minuten nabij een besmet persoon geweest is. Wie positief getest wordt bij de GGD, krijgt een code die de app verstuurt naar alle mensen die nabij waren. Sinds maandag wordt de app door de GGD getest in vijf regio’s. Mensen in Drenthe, Twente, IJselland, Gelderland-Zuid en Noord- en Oost Gelderland kunnen al de benodigde code van de GGD krijgen, waarmee zij anderen kunnen waarschuwen in het geval van een besmetting. Mensen uit andere regio’s kunnen de app al wel downloaden en waarschuwingen ontvangen, maar krijgen pas vanaf 1 september de GGD-code om zelf waarschuwingen te kunnen versturen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *