Dagboek 1e dag week 34

Zaterdag 15 augustus werd dit jaar omgedoopt tot Dag van Verbinding, een dag waarop het Malieveld in Den Haag wederom volliep met mensen die weigeren zich neer te leggen bij de maatregelen die hen worden opgelegd door de overheid om het coronavirus te bestrijden. Twijfels over statistieken, effectiviteit én intenties leven onder een groot deel van de bevolking en in plaats van een gezond en open debat krijgen kritische vragen en tegengeluiden te maken met hoongelach en censuur, terwijl de ingrijpende en buitenproportionele spoedwet nog altijd op de loer ligt. Sven Hulleman was ook uitgenodigd om te komen spreken op deze dag en maakte voor eens een uitzondering op zijn bezwaar tegen demonstraties om met het aanwezige publiek deze onderbelichte dag van 75 jaar geleden te herdenken en een brief voor te lezen aan de handhavers van het gezag. Indien u de brief zelf wilt downloaden kan dat via deze link: https://drive.google.com/file/d/170Pt… Overige links: Nationale Herdenking 15 augustus 2020: https://15augustus1945.nl/ Demonstratie Malieveld – 15 augustus 2020 (Verslag Potkaars): https://youtu.be/dCPNgX9w_II Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/ste… Naast YouTube zijn wij uiteraard op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

Aantal nieuwe besmettingen neemt af, maar meer nieuwe overlijdens en ziekenhuisopnames

 2 dagen geledenCleymans slachtoffer van fout gedragItalië sluit discotheken en verplicht mondmaskers in de avond

De groei van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft afnemen. Dat blijkt uit cijfers van Sciensa. Er werden tussen 5 en 11 augustus gemiddeld 604 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 5 procent tegenover een week ervoor. Vrijdag ging het nog om een stijging van 9 procent op weekbasis. Het aantal overlijdens blijft wel sterk toenemen.

Tussen 5 en 11 augustus stierven per dag gemiddeld 6,4 mensen, wat bijna een verdubbeling met een week eerder (+96 procent).

De trend lijken zich verder te zetten. Al enkele dagen vertraagt de groei van het aantal nieuwe besmettingen en groeit het aantal overlijdens per dag.

Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft stijgen. Tussen 5 en 11 augustus waren er per dag gemiddeld 32,6 opnames, een stijging met 47 procent in vergelijking met de week ervoor. In totaal werden al 18.644 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag lagen er 310 mensen in het ziekenhuis (+1), van wie 80 op de intensieve zorgen (+6). 45 van hen (+3) worden beademd.

In totaal zijn er in ons land al 77.113 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 922 meer dan vrijdag.

 © Belga

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum heeft viroloog Steven Van Gucht maandagvoormiddag toelichting gegeven bij de recentste coronacijfers.

Het aantal besmettingen neemt opnieuw af: tussen 7 en 13 augustus waren er gemiddeld 574 nieuwe besmettingen per dag, een daling met 5 procent ten opzichte van een week terug.

“Op nationaal niveau zou dit betekenen dat de piek voorlopig achter ons ligt. Het lijkt dat we op een kantelpunt zitten, waarbij het zwaartepunt lijkt te verschuiven van Antwerpen naar Brussel”, zo meldt de viroloog.

In Brussel kwamen er in de voorbije week gemiddeld 122 nieuwe besmettingen bij, een stijging met 48 procent ten opzichte van een week terug. “Als deze evolutie aanhoudt, dan zal Brussel binnen een tweetal dagen een weektotaal hebben dat hoger ligt dan dat van Antwerpen”, aldus Van Gucht nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, De Standaard/Picture: Belga)

Duizenden leden van een protestantse kerk in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zijn in quarantaine geplaatst na het opduiken van verschillende besmettingshaarden met het coronavirus die gelinkt worden aan religieuze gemeenschappen. Dat hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten vandaag laten weten.

De grootste brandhaard situeert zich in de Sarang Jeil-kerk, geleid door de conservatieve predikant Jun Kwang-hun. Die sprak afgelopen weekend nog duizenden demonstranten toe die protesteerden tegen de centrumlinkse regering van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Nochtans was opgeroepen om grote samenscholingen te vermijden vanwege het coronavirus.

Binnen de Sarang Jeil-kerk zijn 315 besmettingen vastgesteld, en zo’n 3.400 leden zijn in quarantaine geplaatst.

Zuid-Korea is er voorlopig in geslaagd de epidemie van COVID-19 het hoofd te bieden door een zeer gerichte strategie van testen en contactopsporing. Een verplichte thuisisolatie is er tot nog toe niet geweest.

Seoel en de omliggende provincie Gyeonggi, goed voor bijna de helft van de Zuid-Koreaanse bevolking, scherpten het voorbije weekend de maatregelen aan en verboden religieuze bijeenkomsten. Door het opduiken van nieuwe gevallen in religieuze gemeenschappen is er vrees voor een tweede golf van de epidemie.


En dan nog even op de valreep deze actie, wat hebben die mannen toch allemaal? Hebben ze geen ruggengraat?

—————————————————————————————————————————————–

Bart De Wever: “Moed ontbreekt nog altijd om eindeloze carrousel formatierondes te stoppen”

Het lachen zal ze vergaan

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *