Dagboek 5e dag week 33

Vandaag vrijdag alweer een warme dag

Nog maar weinig nieuws over de corona te vinden, belangrijker was op dit ogenblik het weer verschillende zware hagelbuien in de buurt van Kortrijk

Veel mensen getroffen door deze weersverandering auto’s onderwater de zware wind vernietigde de parasols van een caféterras en onderwater gelopen garages, kelders. Ook veel viaducten konden de waterhoeveelheid even niet aan.

weerfoto

Zo zie je maar weer, even iets anders geeft direct afleiding van de vele informatiebronnen zoals eerder de corona crisis. (is dan even verdwenen) Zo werkt dit met nieuws altijd, als we iets niet mogen weten gewoon even afleiden.

Als de fundatie niet goed is stort het huis vroeg of laad in dat weten we. Waarom doen we dan niets aan de fundatie is dit soms, omdat we er niet bij kunnen? Goede raad is dan breek het af en begin opnieuw. Helaas hebben de regeringen dit nog niet gehoord van de deskundigen! Van Ranst, Diederik Gommers, Jaap van Dissel?

PCR test?

Prof. dr. Diederik Gommers stuurde een bericht aan biochemicus drs. Mario Ortiz Buijsse via LinkedIn. In dat bericht gaf hij aan, het eens te zijn met hem, dat de PCR test waarmee we Covid-19 testen bij mensen, niets zegt over de klinische implicaties en het eventuele ziekteverloop. Sterker nog, volgens biochemicus Ortiz, is het veelal een klein stukje schroot en een – niet actief en in minuscul kleine getalen aanwezig – dood virusdeelje. Programmamaker, Flavio Pasquino interviewde deskundige Ortiz, over de waarde en betekenis van de PRC test methode en de rampzalige gevolgen ervan. Ze spraken over het bericht van prof. dr. Diederik Gommers en de ontwijkende antwoorden van prof. dr. Jaap van Dissel tijdens de technische briefing. Tevens analyseerden ze de technische briefing van de NOS op 11 aug jl. waar kamerleden vragen konden stellen aan het RIVM en de GGD. In de video refereert Flavio Pasquino naar een brief die Ortiz heeft verzonden aan alle kamerleden. De brief wordt in de uitzending slechts ten deel behandeld maar de integrale versie staat onder deze tekst.

De brief van Drs. Mario Ortiz Martinez: *Foute interpretatie van positieve PCR uitslagen – Onterechte & foutieve “besmettingen” zorgt voor grove beleidsfouten* Geachte Kamerleden, U heeft het giga druk, dus ik val maar met de deur in huis met zeer belangrijke informatie, welke ik in het landsbelang acht, en waar u direct wat aan heeft: Relevante introductie kort: Ik ben moleculair geneticus, en ben dat vanuit de biochemie geworden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tevens inmiddels ook meer dan 20 jaar werkzaam in de farmaceutische & medische industrie. Foute interpretatie van positieve PCR uitslagen – Onterechte & foutieve klinische extrapolatie zorgt voor grove beleidsfout.   Ik heb zelf ruime ervaring met PCR, omdat dit in mijn universitaire vorming zat als biochemicus/moleculaire genetica hoofdvak. Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit. Even los van de vraag, of de aan u gerapporteerde positieve PCR test aantallen nou procentueel erg weinig voorstellen, en er in relatieve zin eigenlijk weinig aan de hand is, is er iets veel wezenlijkers, wat u echt moet weten: De GGD’s presenteren u een ‘toename’ in absolute cijfers van positieve PCR test uitslagen. (helaas niet procentueel…). Een positieve PCR uitslag toont louter en alleen aan, of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in neus slijmvies zat…. Cruciaal: Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET, dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geïnfecteerd, ziek is, of ziek gaat worden. Dat kan een PCR uitslag helemaal niet aantonen. Daar is deze moleculair biologische assay niet voor. Daar heb je namelijk extra klinische parameters voor nodig, want de PCR detecteert niet eens, of er intact virus RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je iets zeggen of het virus infectieus is, of is geweest. Ik maak mij ernstig zorgen, omdat u momenteel mogelijk (door toedoen van de media) onterecht de indruk heeft, dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen, maar dat is dus niet correct!   U, of een van uw medewerkers, kan mij contacten voor verdere toelichting hierover. Maar u kunt dit eigenlijk aan elke klinisch biochemicus vragen. Zelf de Proef op de som nemen: U kunt dit ook heel makkelijk zelf verifiëren. De GGD verzamelt al weken/maanden, al data van wie positief getest is (+ BCO). En aangezien de incubatie tijd van het virus zo ongeveer 1 week is (max 12 dagen), kunt u zowel retrospectief, alsook prospectief zo zien, of er allemaal extra zieken bij zijn gekomen, resp. bij zullen komen binnen ca. 1 week. Dat is niet het geval. En ik voorspel u, dat dit ook niet zal gebeuren. Een klein deel van echte corona zieken komt soms ook in ziekenhuis terecht, maar zoals u gezien heeft zitten ook de ziekenhuis opnames de afgelopen maanden op een nullijn. Dus u kunt eigenlijk al zien dat daar niets additiefs gebeurd is, of gebeurt. Dus hier aan kunt u al zien, dat die positieve PCR uitslagen nergens toe leiden. U stuurt nu uw beleid en maatregelen op basis van angst voor extra “besmettingen”, maar voornoemde term is dus een zeer misleidende term voor de positieve PCR test uitslagen, die niets meer betekent, dan wat (vermoedelijk oudere) RNA fragmentjes van het virusgenoom, of soms zelfs een ander verwant virus. Het gaat daarbij ook nog eens om hooguit amper 1–2 % van alle geteste personen. Helaas blijft de media de term “besmettingen” maar gebruiken, maar zij realiseren zich niet wat de implicaties hiervan zijn, en weten zij niet eens wat PCR inhoudt. Ik wel. En vele vakgenoten met mij ook.  U zult begrijpen, dat ik mij daarom ernstig zorgen maak, want ik zie dat er hele verkeerde conclusies worden getrokken, die het landsbelang ernstig schaden. Met vriendelijke groeten, Drs. Mario Ortiz Buijsse, biochemicus (moleculaire genetica), Medical Advisor Farma.

Toch nog even belangrijke informatie hier op een rijtje we zien dat de inzichten en vooral de artsen zien en zagen dat het zo niet goed gaat er worden veel fouten gemaakt die dramatisch zijn voor de slachtoffers en nabestaande.

Er zijn al sinds het begin van de coronacrisis aanhoudende geruchten dat de statistieken niet betrouwbaar zijn en dat artsen, al dan niet direct, worden aangestuurd om het gevaar van het virus groter te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Sven sprak met Elke Françoise de Klerk, tot voor kort huisarts in België en werkzaam in de ouderenzorg in afwachting van certificering in Nederland, over wat zij tijdens haar werkzaamheden ondervindt van sturing vanuit de overheid door beleidsmaatregelen en opgelegde protocollen. Zij betoogt dat patiënten niet gediend zijn met het beleid en er in veel gevallen zelfs onder te lijden hebben. Zelf wordt zij echter beperkt in de uitoefening van haar vak door alle regels en voorschriften waarvan de wetenschappelijke onderbouwing ook niet altijd even solide blijkt, wat haar ertoe heeft bewogen haar verhaal te komen doen in de hoop daarmee meer vakgenoten over de streep te trekken om hetzelfde te doen. Links: The road to COVID-19 testing: The role of a Canadian biotech pioneer: https://theconversation.com/the-road-… Probleme des PCR-Tests SARS-CoV-2: https://ruhrkultour.de/probleme-des-p… Het vaccin, een utopie: Pierre Capel en Ramon Bril: https://youtu.be/lO_fOhNQ_j4 Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/ste… Naast YouTube zijn wij uiteraard op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

Hij was al bepaald geen onbekende op de Nederlandse radio en televisie, maar sinds zijn kritiek op de lockdown en de schade die deze veroorzaakt aan de economie praten en/of vallen meer mensen dan ooit over Jort Kelder. De in de rechten afgestudeerde journalist en mediapersoonlijkheid, wier in de media breed uitgemeten vriendenkring reikt van Sven tot aan de minister-president, moet zich al weken verdedigen tegen verwijten van links én rechts dat hij zich niet zou bekommeren om het leed dat wordt veroorzaakt door het coronavirus. Maar is de keuze tussen volksgezondheid en de economie werkelijk zo zwart/wit? Waar is de ruimte voor grijstinten in het discours? Tussen het groepsdenken in het publieke debat en de toenemende censuur door grote techbedrijven lijkt alle nuance verloren te zijn gegaan. In een serie van drie gesprekken over media, economie en bestuur bespreken Sven en Jort de processen in de samenleving én daarboven die niet alleen bepalen hoe men de crisis overleeft maar ook hoe de wereld er daarna uit zal zien. Van een wereldwijde pandemie tot posters in bushokjes, van economische welvaart tot intellectuele armoede… Links: Kelder & Klöpping – Oorlog en Utopia: https://www.npostart.nl/AT_2117233 Is er in de coronacrisis genoeg ruimte voor dwarsdenkers zoals Jort Kelder en Marli Huijer? | Op1: https://youtu.be/ElMatf15yHc Suitsupply schaart zich achter dr Kelder en vindt het tijd om ‘ons aller welvaart te redden’: https://www.adformatie.nl/merkstrateg… Wierd Duk op Twitter: 1. Draadje en update: de Limburgse arts Rob Elens beweert met een combinatie van medicijnen, die ook internationaal wordt toegepast, patiënten met milde tot ernstige klachten van covid-19 te hebben genezen. Ik interviewde hem op 12 april: https://twitter.com/wierdduk/status/1… Hoe techbedrijven nepnieuws over coronavirus censureren: https://www.parool.nl/kunst-media/hoe… ‘Coronavirus triggert een censuur-pandemie’: https://dekanttekening.nl/nieuws/coro… JortCall #13 | China, 5G, Bill Gates of een komeet: is Corona een komplot? – Donderdag 16 April: https://youtu.be/kGqQfNn_MDY Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/ste… Volg ons op onze website https://eenoorlogreedsverloren.nl, https://facebook.com/ReedsVerloren en https://twitter.com/Reedsverloren

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *