Dagboek 3e dag week 33

Dit is het geheim van affirmaties (met 18 krachtige voorbeelden)

CATEGORIEMIND & MEDITATIETEKSTJOANNE WIENEN

Het geheim zit ‘m erin dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Drieduizend keer herhalen hoe gelukkig je je voelt terwijl je diep van binnen kapot gaat, werkt helaas niet. Herhaal niet alleen simpelweg een rijtje met woorden, maar neem de tijd om woorden te kiezen die echt bij jou passen en iets voor je betekenen. Op die manier geef je met de affirmatie ruimte aan wat er al is, in plaats van iets te forceren dat er niet is.

Formuleer een affirmatie die bij jou past

Kies het liefst een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Neem even de tijd om affirmaties te formuleren die bij jou passen. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vind in het leven. Aan de hand daarvan is het makkelijker om een affirmatie te formuleren.

Op welke momenten gebruik je de affirmatie?

Het mooie aan affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt herhalen in je hoofd. Of je nu op de wc zit, achter je bureau op kantoor of thuis op de bank zit. Omdat het in het begin nog wat onwennig zal voelen, is het slim om een vast moment van de dag te kiezen om de affirmaties te herhalen. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, tijdens het tanden poetsen of juist vlak voor het slapengaan. Dit maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Probeer dit minstens een maand te doen. Op die manier geef je jezelf de ruimte en tijd om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren. Ben jij klaar om de kracht van affirmaties te ervaren?

Inspiratie nodig? Dit is een kort lijstje met algemene affirmaties

 1. Ik ben krachtig
 2. Ik accepteer mijzelf zoals ik ben
 3. Ik geef mezelf de ruimte om fouten te maken
 4. Ik ben veilig
 5. Ik ben tevreden
 6. Ik ben gezond
 7. Ik heb lief
 8. Ik ben geliefd
 9. Ik leef
 10. Ik neem de tijd voor mezelf
 11. Ik ben dankbaar
 12. Ik zie mogelijkheden
 13. Ik durf
 14. Ik ben alles wat is
 15. Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft
 16. Ik ben waardig
 17. Ik hou van het leven
 18. Ik ben vrede

———————————————————————————————————————————————————–

Waarom zoeken we waarheid Tekst John van Rest

Waarom doen mensen wat ze doen soms met zoveel passie en overtuiging en zoeken ze altijd naar de waarheid. (als die al bestaat) Wat is waarheid eigenlijk? Bestaat waarheid wel?

Als waarheid is wat het is, waarom zoeken wij er dan nog naar? mijn stelling is hier in 14 regels gegeven.

 1. Waarheid is waar
 2. Waarheid is van jezelf
 3. Waarheid is een illusie
 4. Waarheid is fictief
 5. Waarheid is voor iedereen anders
 6. Waarheid is voor iedereen hetzelfde
 7. Waarheid bestaat niet
 8. Waarheid is God
 9. Waarheid is onzichtbaar
 10. Waarheid is niets
 11. Waarheid is alles
 12. Waarheid is geloof
 13. Waarheid ben je zelf
 14. Geloof is waarheid

John van Rest

Daarom is het nodig de zaken van alle kanten te belichten om zo tot je eigen waarheid te komen, laat je de waarheid van een ander niet opdringen. Luister er naar en overweeg wat je er van denkt.

Ga nauwkeurig met deze zaken om voor jezelf en voor de ander. De waarheid geeft niet altijd de uitkomst die je wilt, daarom is het dat mensen de waarheid wel willen verdraaien en zo voor henzelf tot een bevredigde waarheid komen die ook echt waar is want waarheid is subjectief en bestaat misschien niet. Dus ga niet in de verdediging, maar leef naar je eigen waarheid.

Luister, onderzoek, concludeer, en handel voor jezelf en je medemens, maar wees gul met jouw waarheid, onderwijs de mensen niet maar ga ze voor in daden. Dat zal jouw waarheid zijn, daar kan geen regering of een stel protesterende andere iets aan veranderen dan alleen jijzelf.

Daarom onderzoek, luister, ga nauwkeurig om met informatie van welk kaliber dan ook en volg je hart en je onderbuik gevoel. Ga bij jezelf te rade.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *