Dagboek 6e dag week 31

Vandaag zaterdag nog steeds warm en broeiend, hoe staat het met de corona uitslagen moeten we vandaag ook weer bang worden voor een overactief besmettingsgevaar? Of is het allemaal wat overdreven? Griep daar praten we nooit over. Ja 9000 besmettingen zijn nog geen 9000 doden?

Waar komen die cijfers toch vandaan? Het is nog steeds niet erger dan influenza of andere griep ziekte. Wat is toch de bedoeling van deze berichten. Waarvan zijn we in de ban?

Ook heb ik mijzelf afgevraagd, zijn we er zelf erg op gericht om het virus te zien, is het, hetzelfde als die rooie auto die we gaan zien als we ons er op gaan richten. Dan is er altijd wel wat.

Of is het gewoon echt waar?

Mensen wees gewoon een beetje voorzichtig!

———————————————————————————————————————————————

Aantal besmettingen verdubbeld tot 448 per dag

 Tagtik 43 min geleden Belgen hadden COVID-19© Belga

Op een week tijd is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in België meer dan verdubbeld: in de periode van 22 tot 28 juli kwamen er dagelijks gemiddeld 448 nieuwe besmettingen bij, een week terug lag dat cijfer nog op gemiddeld 219 besmettingen per dag.

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt: van gemiddeld 18 naar gemiddeld 22. Het aantal overlijdens blijft op 3.

In totaal zijn nu in België al 68.751 besmettingen vastgesteld. Het coronavirus kostte al het leven aan 9.841 mensen in België.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be/covid/covid-19 /Picture: Belga) Vind hier de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *