Dagboek 5e dag week 30

Na de val van het kabinet, nee grapje, van mij “John” tijdens het lopen. 

Ben ik tot de ontdekking gekomen waarom en hoe je ten val komt. Bij het uit balans raken ga je op een been balanceren en gaat je lichaam naar voren tegelijkertijd met de armen zwaaiend om de balans weer te vinden. Dan val je naar voren en het gewicht (de zwaartekracht) trekt je aan op de grond, meestal val je dan ook nog eens op je gezicht. En dit heb ik nu zelf meegemaakt.

Na de val

Vanmorgen ging het redelijk goed mijn hand gaat alweer een beetje beter om m’n rechteroog is het wel een beetje rood, maar dat gaat ook wel weer goed komen. Mijn schouder is een beetje beschadigd heb daar spierpijn van voor de rest gaat het goed. En mijn zonnebril is beschadigd.

Om voortaan de val te kunnen onderscheppen en het balans weer terug te vinden. Ben ik terug gegaan in mijn geheugen “hoe ik viel”. Daarna ben ik gaan oefenen om zo te vallen en heb dan een oplossing gevonden om deze uit de balans situatie te kunnen stoppen.

Ik heb wat geoefend met balans als ik onder het lopen uit balans raak moet ik de voet waar dit mee gebeurt traceren en dan snel mijn andere been naar voren zetten om zo mijn evenwicht te herwinnen. Ik denk dat dit de oplossing is, omdat alles in een 100ste van een seconde gebeurt moet dit een automatische reactie worden en dit kun je oefenen. Voor het bed om als het mislukt op bed te vallen. Oudere onder ons, oefen dit en u kunt vallen voorkomen. Het is een reflex die in het hoofd moet zitten. En zo kunt u weer veilig over straat lopen, hardlopen of snelwandelen zoals ik doe zonder de pijnlijke val.

Nog even wat leuks, Trump denkt dat hij super intelligent is, dit omdat hij goed scoorde met de test.

Trump blijft roepen dat hij geweldig scoorde op een “hele moeilijke” cognitieve test – kijk zelf of je net zo goed bent als de Amerikaanse president

 Sinéad Baker 14 uur geledenKLM discrimineerde vrouwNieuw uitshirt PSVKun je deze dieren opnoemen? Als dat lukt ben je misschien wel net zo intelligent als president Trump.© Aangeboden door Business Insider Nederland Kun je deze dieren opnoemen? Als dat lukt ben je misschien wel net zo intelligent als president Trump.

De afgelopen week is de Amerikaanse president Donald Trump flink aan het opscheppen geweest over hoe goed hij scoorde op een “hele moeilijke” cognitieve test en zei hij dat hij het veel beter deed dan zijn Democratische uitdager Joe Biden ooit zou kunnen.

Maar gezondheidsexperts stellen dat de score van Trump bij een test die iedereen zonder cognitieve problemen zou moeten halen geen indrukwekkende prestatie en doet opscheppen daarover geen recht aan mentale gezondheidsproblemen.

De test die Trump heeft gedaan is waarschijnlijk de Montreal Cognitive Assessment (MoCA), een uit 30 vragen bestaande test die is opgesteld om te bepalen of iemand problemen heeft met denken of geheugen.

Zoals The Washington Post schreef zei Trump deze maand dat hij de test “zeer onlangs” heeft gedaan, maar het is onduidelijk of dat echt zo is of dat hij verwijst naar een eerdere MoCA-test.

Trump deed in elk geval in 2018 een cognitieve test en toen zei zijn arts dat hij 100% had gescoord en de president “heel scherp” was.

Er is een driejarig meisje overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Dat meldt de interfederale woordvoerder over het coronavirus, Boudewijn Catry, vrijdag op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid.

Het kind, een 3-jarig meisje, overleed op maandag 20 juli in Brussel, zo bevestigt Sciensano aan Het Nieuwsblad. Ze had voordien positief getest op een besmetting met het coronavirus. Het kind had onderliggende, ernstige aandoeningen.

Catry zei op de persconferentie van het Crisiscentrum dat er meer overlijdens te betreuren zijn, gemiddeld drie per dag. Hij wees er ook op dat recent nog een 18-jarig meisje was overleden aan COVID-19. “Het moet duidelijk zijn dat niemand immuun is. Niemand kan zich permitteren om COVID-19 te negeren. Laat het verlies van deze twee jonge mensen, en van de 9.810 andere COVID-slachtoffers, ons terug met de voeten op de grond zetten. Het virus is er nog steeds en we mogen onze aandacht niet laten verslappen.”

Gemiddeld liepen er vorige week 220 personen het coronavirus op. Maandag waren er zelfs 416 nieuwe besmettingen. “Het is van het allergrootste belang dat we deze infectiesneeuwbal gestopt krijgen om het ergste te voorkomen”, zei Catry.

Gemiddeld worden er ook vijftien personen per dag in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er 203 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 40 op intensieve zorg. “Ook die cijfers gaan dus in stijgende lijn.”

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *