Dagboek 4e dag week 30

Vanmorgen lekker snelwandelen 5 km, maar helaas halverwege struikelde ik en viel op mijn gezicht op de straat bril stuk en een klein wondje bij mijn oog. Mijn vingers geknakt en dit doet wel erg zeer. Maar gaat wel weer over. Volgende keer nog wat beter opletten. Als het is genezen gewoon weer lopen, is de remedie.

De jongeman wiens Covid-test de hele Chiro op zijn kop zette: “Erg dat al die mensen nu niet op kamp kunnen door mij”

Vandaag om 03:00doorKoen Baumers

De jongeman wiens Covid-test de hele Chiro op zijn kop zette: “Erg dat al die mensen nu niet op kamp kunnen door mij”

Jeff Bezos is bijna even rijk als de hele Quote 500 bij elkaar – 6 vergelijkingen die de onmetelijke rijkdom van de rijkste man ter wereld illustreren

Profielfoto Mark van HarreveldMark van Harreveld09:03, 23 jul 2020Deel dit artikel.

Jeff Bezos

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

De rijkste man ter wereld, Amazon-baas Jeff Bezos, wordt door de coronacrisis razendsnel nog een stuk rijker.

Het aandeel van webwinkel Amazon is tot astronomische hoogte gestegen en geeft Bezos op papier een vermogen van 186 miljard dollar.

Daar kan Bezos een hoop mee doen, zoals 6 keer grootbank ING kopen.

Het gaat goed met Amazon en oprichter Jeff Bezos, ook wel bekend als de rijkste mens op aarde. Zo werd Bezos begin deze week door een koersstijging van het aandeel Amazon weer 10 miljard euro (10.000.000.000 euro) rijker.

Het totale vermogen van Bezos steeg naar een voor gewone stervelingen niet te bevatten 186 miljard dollar (omgerekend 161 miljard euro). Volgens de Bloomberg Billionaires Index werd Bezos dit jaar 71 miljard dollar rijker, omgerekend bijna 62 miljard euro.

Corona maakt Jeff Bezos onmetelijk rijk

Ondanks – of eigenlijk dankzij – de coronacrisis gaat het Amazon voor de wind. Volgens Fortune is het bedrijf ‘gemaakt’ voor een crisis als deze. Zozeer dat de techgigant sinds het begin van de pandemie op zoek is naar een additionele 175.000 werknemers om het sterk toegenomen aantal online shoppers te kunnen bedienen.

Lees in dit verband: Jeff Bezos van Amazon is één van de grote winnaars van de coronacrisis: de rijkste man ter wereld heeft (opnieuw) $150 miljard

Dit jaar steeg Amazon naar de tweede plaats op de Fortune 500-lijst van Amerikaanse bedrijven met de meeste omzet. Dat was overigens op basis van de omzet over het afgelopen jaar die een indrukwekkende 280 miljard dollar bedroeg. Alleen hypermarktketen Walmart haalde meer omzet, met een jaartotaal van 523 miljard dollar.

De koers van het aandeel Amazon steeg sinds begin dit jaar met 70 procent en op de beurs is de onderneming bijna 1.500 miljard dollar waard.

Cijfers met zo veel nullen zijn lastig voor te stellen. Het volgende lijstje maakt misschien wat duidelijker hoe groot Bezos’ vermogen van 186 miljard dollar eigenlijk is. Zo rijk is de rijkste persoon op aarde.


1. Het nationaal inkomen van Hongarije of Qatar haalt het niet bij Bezos’ vermogen (en hij is bezig Griekenland in te halen).

Foto: Toeristen maken een selfie in Griekenland. Bron: EPA
Foto: Toeristen maken een selfie in Griekenland. Bron: EPA

Het vermogen van Bezos is groter dan het nationaal inkomen van landen als Hongarije, Oekraïne en Qatar. En Bezos is heel hard op weg om Griekenland (bruto binnenlands product van omgerekend 209 miljard dollar) en Nieuw-Zeeland (207 miljard dollar) in te halen, landen die door de Wereldbank als respectievelijk de 51ste en 52ste economie ter wereld worden genoemd.


2. De beurswaarde van ING komt niet in de buurt bij die van Amazon.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *