Dagboek 7e dag week 29

Het zal mij benieuwen of Rutte het blijft volhouden en zijn idee over wel lenen maar niet weggeven kan handhaven, of zal hij zwichten voor de raad EU en doen wat ze daar allemaal zeggen en meegaan met hun idee? Middels deze onderhandeling kunnen we zien wie hij is, ik hoop dat hij ons zal verrassen.

Rutte toon ruggengraat en laat zien wie je bent?

Als Rutte van zijn standpunt gaat, zal het duidelijk zijn dat we met Nederland onze inspraak verliezen in de EU en moeten we met ons allen opletten hier niet verder in te raken.

BRUSSEL (ANP) – Bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron zijn zaterdagnacht in Brussel tijdens de EU-top “kribbig” weggelopen uit overleg met premier Mark Rutte en zijn Oostenrijkse, Deense, Zweedse en Finse ‘zuinige’ bondgenoten. Rutte erkende dat na afloop van de tweede dag waarop de 27 EU-leiders onderhandelden over de meerjarenbegroting en het beoogde coronafonds. De spanning over de volgens ingewijden blijvend stugge houding van Rutte was zo hoog opgelopen dat Macron dreigde in zijn vliegtuig naar huis te stappen. Zondag wordt desondanks verder onderhandeld in de hoop een akkoord te bereiken.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *