Dagboek 5e dag week 29

Racisme wat is dit eigenlijk? Wat er hier wordt uitgelegd is dit wel waar? Waarom worden mensen zo tegen elkaar opgezet wie heeft daar dan de voordelen van? Is het allemaal bedacht of is het gewoon dommigheid?

Geld weggeven en onze verpleeghulp geen opslag bezorgen? Dan maar hopen dat ze zich gaan hervormen daar Italië.

Maar als er geen geld gaat naar Italië wat zal dit dan inhouden? Is dit dan nadelig voor Nederland. Is de EU hetzelfde als de Europa Uni, EEG. Moeten wij gewoon solitair zijn, wij allemaal in de UNI. Is Corona dan zo erg dat het verantwoord was een lockdown te stellen. Is het net zoals bij de meest voorkomende griep geen lockdown nodig.

Of gaat het in de wereld gewoon om machtsblok van Europa tegen China, Rusland, Amerika, Midden Oosten? (Mars, Maan het Heelal?)

500 miljard om te kunnen lenen in de Europa staat er nog steeds, komt dit omdat dit is te lenen en ook moet worden terugbetaalt?

Coronavaccin toch nog op tijd of gevaarlijk?

Een team Britse wetenschappers claimt een doorbraak in het onderzoek naar een coronavaccin, na een geslaagde test met vrijwilligers. Het door Nederland al vooruitbestelde vaccin zou uiteindelijk zelfs “dubbele bescherming” kunnen bieden tegen het virus.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford begonnen in april met het testen van hun coronavaccin op mensen. Bloedmonsters van de groep van 500 Britse vrijwilligers die het vaccin kregen, tonen aan dat ze zowel antilichamen als T-cellen hebben aangemaakt, meldt The Daily Telegraph.

T-cellen kunnen een virus doden en ook de cellen die door het virus zijn geïnfecteerd. Daarmee zijn T-cellen een belangrijk onderdeel van de afweerreactie van het lichaam op virale infecties.

Als het vaccin dat in Oxford wordt ontwikkeld inderdaad T-cellen kan activeren, is dat een belangrijke doorbraak. Twee recente onderzoeken hebben aangetoond dat zogenoemde antilichamen – dat zijn eiwitten die ook in staat zijn om virussen onschadelijk te maken – binnen enkele weken of maanden uit het bloed kunnen verdwijnen, terwijl T-cellen veel langer in het lichaam kunnen blijven.

Een betrokkene zegt tegen The Telegraph dat de combinatie van T-cellen en antilichamen “mensen hopelijk veilig houdt.”

Er zijn wereldwijd 124 coronavaccins in ontwikkeling, waarvan er tien getest worden op mensen. Wetenschappers weten nog van geen enkel vaccin of het op de langere termijn bescherming biedt tegen de longziekte Covid-19 die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Nederland bestelde samen met drie andere landen al 300 miljoen doses

Nederland besloot half juni om in een alliantie met Duitsland, Frankrijk en Italië alvast te investeren in het vaccin van de Universiteit van Oxford. De vier landen bestelden 300 miljoen doses en willen die delen met alle EU-lidstaten op het moment dat het vaccin veilig en effectief is bevonden.

Volgens voorzitter David Carpenter van het Berkshire Research Ethics Committee, dat het testprogramma van Oxford heeft goedgekeurd, ligt het onderzoeksteam “absoluut op koers” en is het vaccin mogelijk al in september beschikbaar.

“Niemand kan een bepaalde datum garanderen, want er kunnen dingen fout gaan. Maar vanwege de samenwerking met een grote farmaceut kan het vaccin in september al breed beschikbaar zijn en dat is wat we ons ook tot doel hebben gesteld”, zegt hij.

Op dit moment vindt er in Brazilië een omvangrijkere test plaats met het Oxford-vaccin op vijfduizend vrijwilligers. Medicijnfabrikant AstraZeneca heeft een contract getekend om het vaccin massaal te gaan produceren als bewezen wordt dat het effectief is.

De Britse minister van gezondheid, Matt Hancock, temperde de verwachtingen enigszins en zei dat er in het beste geval nog dit jaar een vaccin beschikbaar komt, maar dat het waarschijnlijker is dat het volgend jaar wordt.

“We werken allemaal aan het best case scenario en geven AstraZeneca en het team in Oxford alle steun. Ook werken we samen met onder anderen de VS, Duitsland en Nederland aan andere potentiële vaccins” zei hij tegen de Britse zender ITV. “Maar niks is zeker bij deze wetenschappelijke ontwikkelingen.”

De complete resultaten van de eerste testfase van het Oxford-vaccin wordt volgende week gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Het veelbelovende vaccin blijkt na te zijn getest op 500 Britse vrijwilligers mogelijk "dubbele bescherming" te bieden tegen het coronavirus

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *