Dagboek 3e dag week 29

Het is gewoon toeval maar let op die Tesla heeft toch wel wat techniek in zich. Hoe mooi kan het zijn dat je betrapt wordt als je niet met je tengels van andermans spullen kan blijven, geeft wel aan dat het nog lang zal duren totdat we met ze allen gewoon lekker leven van gelijke verdeling en gewoon niet jaloers zijn op andermans bezittingen. Tot dan moet Tesla nog heel wat werk verzetten.

De diefstal van een Porsche 911 werd opgemerkt… dankzij veiligheidscamera’s van een nabij geparkeerde Tesla Model 3

Profielfoto Tim LevinTim Levin14 jul 2020Deel dit artikel.

  • Afgelopen zondag werd een klassieke Porsche 911 Carrera 2 gestolen in de Spaanse stad Benicassim.
  • Toevallig stond er een Tesla Model 3 vlakbij geparkeerd. De veiligheidscamera’s van de Tesla legden de diefstal vast.
  • De video werd gemaakt met behulp van de Sentry Mode, waarbij camera’s geactiveerd worden als sensoren verdachte activiteit buiten de auto waarnemen.
  • De Porsche is maandag teruggevonden, nadat de auto werd herkend via sociale media.

Afgelopen zondag stalen twee personen in de Spaanse stad Benicassim een Porsche 911 Carrera 2. De dieven waren zich er niet van bewust dat de Porsche geparkeerd stond naast een Tesla Model 3 die werkte met de Sentry Mode

Foto: Jose Saez-Merino

Afgelopen zondag werd een klassieke Porsche 911 Carrera 2 gestolen in de Spaanse stad Benicassim.

Toevallig stond er een Tesla Model 3 vlakbij geparkeerd. De veiligheidscamera’s van de Tesla legden de diefstal vast.

De video werd gemaakt met behulp van de Sentry Mode, waarbij camera’s geactiveerd worden als sensoren verdachte activiteit buiten de auto waarnemen.

De Porsche is maandag teruggevonden, nadat de auto werd herkend via sociale media.

Mensen die het coronavirus hebben gehad, zijn binnen enkele maanden hun immuniteit voor de ziekte weer kwijt.

Dat concluderen Britse onderzoekers. Volgens de onderzoekers zou dat betekenen dat het virus mensen jaar na jaar opnieuw kan infecteren. Net als een verkoudheid.
De wetenschappers volgden voor hun onderzoek meer dan 90 patiënten en zorgmedewerkers die positief testten op het virus. Zes van de tien ontwikkelden een sterke afweerrespons tegen het virus. Hoe zieker iemand werd, hoe meer antistoffen er gevonden werden.
Geen antistoffen meer
Deze bleken echter maar voor korte tijd aanwezig te zijn. Na drie maanden was de afweerrespons bij 83 procent van de patiënten al weer weggezakt. Bij sommige patiënten waren zelfs helemaal geen antistoffen meer te vinden.
Deze ontdekking kan gevolgen hebben voor de zoektocht naar een vaccin, zegt hoogleraar virologie Marion Koopmans van het Erasmus MC in de Volkskrant. Want hoewel een vaccin het lichaam een veel sterker alarmsignaal toedient, is het de vraag of een vaccin het immuunsysteem wél in staat van paraatheid kan houden. Dit kan betekenen dat mensen jaarlijks een prik tegen corona moeten krijgen. Net als de griepprik.
Ook een Spaans onderzoek liet al eerder zien dat herstelde coronapatiënten na een paar weken niet meer positief testen op antistoffen.

Minder ernstig verloop


Wat nog wel mogelijk zou zijn, is dat het immuunsysteen een geheugen overhoudt aan het hebben van het virus. Daar hopen de Britse onderzoekers nu op. Een volgende infectie met het coronavirus verloopt dan minder ernstig.
De onderzoeksresultaten zijn nog niet in een officieel vakblad gepubliceerd.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *